Επίδομα 534 ευρώ: Από σήμερα οι αιτήσεις για τους εποχικούς απασχολούμενους

Κοινοποίηση:
50 Euro banknotes are displayed in this picture illustration taken November 14, 2017. REUTERS/Benoit Tessier/Illustration

Από σήμερα, Τετάρτη 1η Ιουλίου, οι εποχιακά απασχολούμενοι, θα μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους στο supportemployees.services.gov.gr, προκειμένου να τους καταβληθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ. Ειδικότερα στην υποβολή υποχρεούται να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι που δεν λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις ακόμη και αναμένεται να επαναπροσληφθούν μόλις ανοίξει η επιχείρηση.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης με απόφαση του ανακοίνωσε το έντυπο που καλούνται να υποβάλλουν οι εποχιακά εργαζόμενοι με τίτλο «Υπεύθυνη Δήλωση Εργαζόμενων με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις – εργοδότες κύριων ή μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων ή τουριστικών λεωφορείων για τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ως αποζημίωση ειδικού σκοπού, βάσει του ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Α της ΚΥΑ με αριθμ. οικ. 23102/477/12-6-2020 (2268 Β’)», στην ειδική πλατφόρμα του ειδικού μηχανισμού στήριξης των εργαζομένων supportemployees.services.gov.gr.

Με την επαναλειτουργία της επιχείρησης, αρμόδιος για να δηλώσει στην ΕΡΓΑΝΗ την αναστολή της σύμβασης εργασίας του ή την πρόσληψή του, είναι ο ίδιος ο εργοδότης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.