Επίδομα 400 ευρώ : Τη Δευτέρα αρχίζει η καταβολή σε μακροχρόνια άνεργους

Κοινοποίηση:
50 Euro banknotes are displayed in this picture illustration taken November 14, 2017. REUTERS/Benoit Tessier/Illustration

Αρχίζει αύριο, Δευτέρα, η καταβολή του επιδόματος των 400 ευρώ στους μακροχρόνια άνεργους.


Μιλώντας στην ΕΡΤ ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης σημείωσε ότι μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής είχαν εγγραφεί στην πλατφόρμα 73.000 μακροχρόνια άνεργοι, ποσοστό άνω του 43% των δικαιούχων.

Όπως σημείωσε ο κ. Πρωτοψάλτης οι πληρωμές θα αρχίσουν τη Δευτέρα 27 Απριλίου ενώ η ειδική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ για τους μακροχρόνια άνεργους θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 3 Μαΐου.

Παράλληλα, ο διοικητής του ΟΑΕΔ σημείωσε ότι μόνο όσοι δικαιούχοι έχουν καταχωρηθεί στα μητρώα του Οργανισμού μπορούν να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν το IBAN τους ενώ διευκρίνισε ότι όσοι δεν έχουν κάνει καμία ενέργεια αλλά έχουν ΙΒΑΝ στον ΟΑΕΔ θα πληρωθούν μετά το κλείσιμο της πλατφόρμας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. @Πανος
    H ΛΥΣΗ ειναι αυτή
    Πρέπει η κυβέρνηση όταν γίνεται κάποιος άνεργος να παίρνει μόρια και θα εξηγήσω πως πρέπει να γίνει , σίγουρά με βελτιώσεις σε ότι γράψω μετά από μελέτες.
    Έγινε κάποιος άνεργος , παίρνει 1.000 μόρια , εάν είναι ενώ τον 55 για κάθε έτος 100 μόρια , έχει και ένα παιδί 200 μόρια κ.ο.κ. Έχει στην οικογένεια του κάτω από 3.000€ έσοδα συν 200 μόρια δεν έχει καθόλου περιουσία , συν 200 μόρια δεν έχει καταθέσεις συν 200 μόρια , είναι μια τετραμελή οικογένεια και έχει έσοδα 8.500€ πρέπει να του δοθούν μόρια ,εάν τα έσοδα είναι 12.500€ δεν παίρνει μόρια .
    Ένα τέτοιο μοντέλο πρέπει να δημιουργηθεί και όταν δίνονται επιδόματα να βγαίνει ο υπουργός και να λέει ότι : Αυτοί οι άνεργοι που έχουν τόσα μόρια θα πάρουν τόσα 500€ αυτοί που έχουν Α έως Β μόρια θα πάρουν τόσα κ.ο.κ.
    Τώρα παίρνουν επιδοτήσεις άνθρωποι που δεν πρέπει να πάρουν και άλλοι που έχουν πραγματικά πρόβλημα δεν παίρνουν τίποτα.
    Και για να σταματήσει η μαύρη εργασία πρέπει ο εργοδότης που δεν έχει ασφαλίσει εργαζόμενο ο οποίος είναι στο ταμείο ανεργίας να έχει αυστηρότατα προστιμματα μέχρι και φυλακή

  2. .
    Εγώ Είμαι Ελληνίδα

    Πάντα Αντάρης
    …..
    Στον Κόσμο Πάνω
    …..
    .
    “Ο τελευταίος γελάει καλύτερα” έλεγε ο Πατέρας μου, “να το θυμάσαι Αρχόντισσα”

    .
    https://youtu.be/CQBCFVPEl7Y

  3. Και εμείς οι άνεργοι που πλέον έχουμε μόνο μία κάρτα ανεργίας και κάθε τόσο τρέχουμε να την ανανεώσουμε και που στα 55 πλέον δεν μας παίρνει κανείς για δουλειά…..τίποτα.

Comments are closed.