Εξεταστική για Τέμπη: Αποχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση – Καλύπτουν τους Αγοραστό, Καραμανλή και τα άλλα ανδρείκελα για να μην πάνε φυλακή

Κοινοποίηση:
tempi-eurokinissi_2

Εν μέσω έντονων αντιπαραθέσεων αποχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα Τέμπη, καταγγέλλοντας απόπειρα συγκάλυψης των αιτιών που οδήγησαν στην τραγωδία από την πλειοψηφία, λόγω της άρνησής της να δοθεί παράταση για να έρθει η ποινική δικογραφία στα μέλη της εξεταστικής και να διευρυνθεί ο κατάλογος μαρτύρων.

Ο Διονύσης Καλαματιανός από τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «δυστυχώς βλέπουμε ότι θέλει να κλείσει η επιτροπή χωρίς δικογραφία. Σε αυτή την προσπάθεια δεν θα συμμετέχουμε. Καταγγέλλουμε την προσπάθεια συγκάλυψης και αποχωρούμε».

Η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη, γνωστοποίησε την απόφαση του κόμματός της να αποχωρήσει από την Επιτροπή, καταγγέλλοντας την κυβερνητική πλειοψηφία «για απροκάλυπτη μεθόδευση συγκάλυψης».

Νωρίτερα,απορρίφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία το αίτημα σύσσωμης της αντιπολίτευσης να διαβιβαστεί στον Εφέτη-Ανακριτή η κατάθεση στην Επιτροπή,του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, ως ύποπτο τέλεσης του αδικήματος της ψευδορκίας.

Κλίμα έντασης
Σε κλίμα έντασης ξεκίνησε η συνεδρίασης της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά τα αίτια του δυστυχήματος στα Τέμπη, με αφορμή τη συζήτηση για το αν θα δοθεί νέα παράταση στις εργασίες της επιτροπής.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης είχαν ζητήσει να κληθούν και άλλοι μάρτυρες και να συνεχίσει η εξεταστική το έργο της που ολοκληρώνεται στις 22 Φεβρουαρίου. Ο εισηγητής της πλειοψηφίας Ιάσωνας Φωτήλας, τόνισε κατά την τοποθέτησή του πως η εξεταστική επιτροπή έχει κάνει το χρέος της.

Ο κ. Φωτήλας υποστήριξε πως τα μέλη της επιτροπής δεν άφησαν καμία πτυχή της υπόθεσης χωρίς να την εξετάσουν και πως από τις καταθέσεις «αναδείχθηκε η σημασία του γενικού κανονισμού κυκλοφορίας, η σημασία του ανθρώπινου παράγοντα ακόμα και στη λειτουργία των συστημάτων και η ευθύνη της εταιρείας για την εκπαίδευση των μηχανοδηγών».

Η πρόθεση της πλειοψηφίας να ρίξει τίτλους τέλους προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης, κατηγόρησε την ΝΔ πως «θέλει να ρίξει αυλαία χωρίς να υπάρχουν οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις για ένα μέλος της εξεταστικής να κάνει σωστά τη δουλειά του», προσθέτοντας πως δεν είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί η διαδικασία χωρίς να έχει έρθει η ποινική δικογραφία στην επιτροπή.

Σε εκείνο το σημείο, ο κ. Κόκκαλης έκανε γνωστό πως είχε στείλει αίτημα στην Εισαγγελία Λάρισας να διαβιβαστεί η δικογραφία στην Επιτροπή, προκειμένου να βοηθήσει στη διερεύνηση τυχόν πολιτικών ευθυνών με βάση τα στοιχεία που έχουν μέχρι σήμερα συγκεντρωθεί, λέγοντας πως έκανε τη δουλειά ρου προεδρείου.

Ο κ. Κόκκαλης παρουσίασε την απαντητική επιστολή της Εισαγγελία, που αναφέρει πως «το θέμα χορήγησης εγγράφων εκκρεμεί ενώπιον του αρμόδιου Συμβουλίου Εφετών Λάρισας το οποίο πρόκειται να αποφασίσει το συντομότερο δυνατόν».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής τόνισε πως δεν έχει λάβει γνώση του εγγράφου με αποτέλεσμα, κατηγόρησε τον κ. Κόκκαλη για παιχνίδια και μυστική διπλωματία και ζήτησε να διακοπεί η συνεδρίαση μέχρι να λάνει γνώση η επιτροπή, με αποτέλεσμα να ανέβουν οι τόνοι.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Έχει γίνει θέατρο και η επιτροπή… Να καταργηθεί ο νόμος περί μη ευθύνης βουλευτών που ξέρουμε ποιος φωνακλάς συνταγματολογος τον έφερε

  2. Μήπως πρώτη φορά συγκαλύπτουν σε Εξεταστική Επιτροπή?
    ΝΔούλα, ΠΑΣΟΚ, Ζαίοι, Νέα Αριστερά = Ούνα φάτσα, Ούνα ράτσα.

Comments are closed.