Εξελίξεις για τον Αμβρόσιο και τα σχόλια που προκάλεσαν – Τι πρότεινε ο αντιεισαγγελέας

Κοινοποίηση:
6129120

Την αθώωση του μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 7 μηνών, με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο, με αφορμή Eσχόλια που έκανε στο blog του, πρότεινε σήμερα ο αντεισαγγελέας Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, ενώπιον του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Συγκεκριμένα ο κ. Μπρακουμάτσος πρότεινε, μετά την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα, την αθώωση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων, ο οποίος ήταν παρών κατά την ακροαματική διαδικασία, ως προς το αδίκημα της κατάχρησης του εκκλησιαστικού αξιώματος.

Αντίθετα ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε να απορριφθεί η αίτηση αναίρεσης του κ. Αμβρόσιου ως προς την παράβαση του ρατσιστικού νόμου.

Υπενθυμίζεται, ότι ο μητροπολίτης Καλαβρύτων άσκησε αναίρεση στον Άρειο Πάγο κατά της καταδικαστικής για εκείνον απόφασης, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πρωτόδικα, ο μητροπολίτης Αμβρόσιος είχε αθωωθεί, ωστόσο ο εισαγγελέας Εφετών Πατρών και η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αιγίου άσκησαν έφεση κατά της αθωωτικής αυτής απόφασης.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σημειώνεται πως τον Δεκέμβρη του 2015 ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος έγραψε ένα άρθρο στο οποίο ανέφερε για τους ομοφυλόφιλους:

«Μην τους πλησιάζετε! Μην τους ακούτε! Μην τους εμπιστεύεσθε! Είναι οι κολασμένοι της κοινωνίας! Δεν μπορούν κάποιοι ξεφτιλισμένοι να υπερασπίζονται δημοσίως τα πάθη της ψυχής τους!».

«Ε λοιπόν αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή! Δυστυχώς αυτοί είναι τρις-χειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους, που ζουν στα τρελλοκομεία!».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Εδω εχουμε δικαστες καραγκιοξηδες και ρεταλια
    που δυστυχως πληρωνοντε απο τον Ελληνικο λαο
    για να καταδικαζουν το δικαιο και να αθωωνουν τον αδικο
    να βαζουν μεσα τον νοικοκυρη και να αθωωνουν τον κλεφτη
    να καταδικαζουν τον φονευθεντα και να αθωωνουν τον φονια. Μονον ετσι μπορεσε να σταθει στην εξουσια μια πολιτικη ηγεσια που κατεκλεψε τα δημοσια ταμεια κσι πδηγησε τη χωρα στη χρεοκοπεια,που ξεπουλησε τη Μακεδονια και ξεπουλα εδαφη του εθνους ,που κατακρεουργησε το ελληνικο εθνος υλικα ,εθνικα, πνευματικα ,
    ηθικα ,θρησκευτικα ,δεν αφησε ουτε ιερο ουτε οσιο ορθιο .
    Δεν περιμεναμε βεβαια απο τετοια σαπηλα πολιτικης και δικαστικης εξουσιας ,να δικαιωσει τον σεβασμιωτατο Μητροπολιτη Αμβροσιο διοτι διεκηρυξε αυτο που διεκηρυσει και το Ευαγγελιο.
    Αυτη οι σαπια δικαιοσυνη του υποκοσμου αν ζουσε σημερα ο Χριστος θα ηταν αυτη που θα τον σταυρωνε ,διοτι καυτηριασε τους ατιμους ανθρωπους ως κυνες ,γενηματα εχινδων και διοτι αυτος κατεβασε πυρ απο τον ουρανο και εκαψε τα Σοδομα και τα Γομορα και επι πλεον ετοιμασε και μια και αιωνιο πυρ στην κολαση για τους αμετανοητους σοδομιτες και γομοριτες
    Εκ των εργων τους αποδεικνυοντε Ανες και Καιαφες που δικαζουν τον αθωο και να ελευθερωνουν τον
    Βαραβα.
    Μαζι με τον Αννα και τον Καιαφα αποτελουν την αισχυνη της ανθρωπινης δικαιοσυνης.

  2. Δεν συμφωνώ με τις απόψεις του (γιατί υπάρχουν περιπτώσεις και περιπτώσεις ομοφυλοφίλων), αλλά είναι ΑΠΟΛΥΤΟ δικαίωμα του να έχει όποιες απόψεις θέλει!!! Όπως λοιπόν κανένας δεν τολμάει να διώξει εμένα για τις απόψεις μου, έτσι δεν μπορεί να διώκεται και ο Μητροπολίτης αφού υπάρχει ελευθερία στην άποψη!!! Δυστυχώς υπάρχουν δικαστές και εισαγγελείς που σκύβουν το κεφάλι και προσκυνούν τους πολιτικάντηδες ευελπιστώντας σε μελλοντικά αξιώματα, γιαυτό βλέπουμε και τέτοιες εισηγήσεις και τέτοιες αποφάσεις!!!

  3. Χρυσά λόγια Αγιώτατε Μητροπολίτη Αμβρόσιε.Ο Τσίπρας καί η συμμορία του είναι εκτρώματα
    τής φύσεως.Ανώμαλοι καί άρρωστοι στήν ψυχή καί στό πνεύμα.Τό γεγονός ότι αγαπάνε φανατα-
    τικά τούς επικίνδυνους θανάσιμους εχθρούς μας τούς λαθροπίθηκους καί ταυτόχρονα τό μίσος
    σέ ότι ειναι ελληνικό,θρησκεία,γλώσσα,ιστορία,παράδοση δείχνει τί σύγχυση,τί ανακατωσούρα τί
    θολούρα επικρατεί στά κεφάλια τους μέ τή διεφθαρμένη άρρωστη καί ξενόφερτη ιδεολογία τους.
    Ο Τσίπρας είναι ένας ελληνόφωνος ξενόσπορος καρκίνομα στό σωμα τής Ελλάδας.
    Γιάννης Λάκων

Comments are closed.