Εξελίξεις από το ρωσικό πλοίο: Επιχείρηση μεταφόρτωσης 110 χιλ. τόνων πετρελαίου στη θάλασσα της Καρύστου;

Κοινοποίηση:
202205162037066771

Από τις 14 Απριλίου παραμένει στον κόλπο της Καρύστου το ρωσικό πλοίο Pegas, φορτωμένο με 110χιλ. τόνους πετρελαίου. Το δεξαμενόπλοιο όταν έφτασε στη θαλάσσια περιοχή, λόγω κακοκαιρίας στο Κάβο Ντόρο και μηχανικής βλάβης, δόθηκε εντολή στις λιμενικές αρχές να απαγορευτεί ο απόπλους του και να δεσμευθεί το φορτίο του. Από τότε το πλήρωμά του, 19 άτομα από την Ρωσία, παραμένουν εντός του πλοίου, αναμένοντας τις αποφάσεις της ελληνικής και αμερικανικής δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του tvstar.gr, το αμερικανικό δημόσιο έχει πλέον κατασχέσει το πετρέλαιο και δρομολογείται η μεταφόρτωσή του σε πλοίο ή και σε πλοία που θα φτάσουν σύντομα στην Κάρυστο.

Πρόκειται για μία δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση καθώς ουδέποτε έχει γίνει ξανά μεταφόρτωση υγρών καυσίμων ship to spip σε κλειστό κόλπο παρά μόνο σε συγκεκριμένες και ελάχιστες θαλάσσιες περιοχές στην υφήλιο.

Οι κάτοικοι από τις πληροφορίες που ήδη διαδίδονται, έχουν αρχίσει να ανησυχούν καθώς φοβούνται για διαρροή και μόλυνση της θάλασσας. Δεν αποκλείεται να ετοιμάσουν και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ώστε να εμποδιστεί η οποιαδήποτε τέτοια επιχείρηση.

Σήμερα το ρωσικό δεξαμενόπλοιο πλησίασε άλλο τάνκερ, το Ice Energy, με σημαία Λιβερίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Με ποιο δικαιωμα ρε ρεμπεσκεδες δευσμευσατε το πλοιο και κλεβετε το φορτιο του;;;;;;;; Τι την μετατρεψατε την χωρα σε πειρατη;;;;;;; Στα τσακιδια ξενοδουλοι Ανθελληνες!!!!!!!!

  2. Τι δουλειά έχει η αμερικανική δικαιοσύνη στα ελληνικά χωρικά ύδατα που εμείς τα χαϊβάνια πιστεύαμε μέχρι τώρα ότι αρμόδιο είναι το ελληνικό κράτος ρε παιδιά? Τόσο σκύψιμο πια? Θα ήθελα να ξέρω τι πίνετε και δεν μας δίνετε.

Comments are closed.