Εξαιρετικό άρθρο: Το παιχνίδι είναι χαμένο αν δεν γίνουμε Ισραήλ

Κοινοποίηση:
stratos-gynaikes

Η Τουρκία βρίσκεται ήδη, μέσα στη δίνη της ιστορικής φάσης που βιώνουν όλα τα ετερόκλητα πολυεθνικά σχήματα. Και περνάει τις μεταλλάξεις της εξαιτίας της εμμονής του πολιτικού της συστήματος σε μία κυρίαρχη εθνική ιδεολογία, που επιβλήθηκε με βία, προπαγάνδα και ιστορικά ψεύδη.

Η γειτονική χώρα δύσκολα θα συνεχίσει να αποτελεί σταθεροποιητικό παράγοντα στην περιοχή, αφού η ίδια έχει στην πραγματικότητα, αποσταθεροποιηθεί στο εσωτερικό της! Ποιος θα είναι από δω και πέρα, ο συνομιλητής του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των ΗΠΑ;

Ο Ερντογάν είναι ένας ανασφαλής «Σουλτάνος» που ψάχνει απεγνωσμένα τρόπους να συντηρήσει το καθεστώς του. Και για αυτό, μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνος. Είτε άμεσα με θερμό επεισόδιο, νότια της Κρήτης, είτε ως πρόξενος ενός εμφυλίου στο εσωτερικό της Τουρκίας, όταν κάποτε εγκαταλείψει την εξουσία.

Το κρίσιμο ερώτημα, για μας, είναι πόσο έτοιμοι είμαστε να αντιμετωπίσουμε τον ανατολικό κίνδυνο, όποτε και αν προκύψει.

Συνηθίζουμε να επικαλούμαστε το διεθνές δίκαιο, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και την εθνική θεσμική ισχύ των ενόπλων δυνάμεων. Αυτονόητες επικλήσεις που κάθε «αδύναμος» χρησιμοποιεί, από την εποχή του Θουκυδίδη, έναντι του «δικαίου της πυγμής» που τον απειλεί.

Δεν αρκεί όμως η νομιμότητα ως πολιτικό καταφύγιο των αδυνάτων. Εδώ χρειάζεται εγρήγορση και αποφασιστικότητα για να γίνουμε δυνατοί. Παρόμοια με αυτή που επιδεικνύει το Ισραήλ από το 1948 μέχρι σήμερα.

Και συνεχίζει ο αρθρογράφος:
Δεν ωφελεί να κυματίζουμε σημαίες, να κάνουμε παρελάσεις ή να κραδαίνουμε επικές ρομφαίες εναντίον των Τούρκων. Αν θέλουμε να υπάρχουμε ως έθνος, ως χώρα και ως δημοκρατία στο μέλλον, μάλλον πρέπει να γίνουμε «Ισραήλ».

του Ανδρέα Ζαμπούκα

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Ο Ανδρεας Ζαμπουκας μαλλον διαβαζει Κασιδιαρη, Ο Ηλιας αυτα τα λεει εδω και πολλα χρονια.

    1. Λέει ο Ηλίας ότι πρέπει να γίνουμε σαν τους Εβραίους? Παράξενα πράγματα.. Κ εγω που νόμιζα ότι ήθελε να γίνουμε 3rd SS Panzer Division Totenkopf..

  2. Δεν χρειαζονται ξενα παραδειγματα.Πρεπει να γινουμε το αντιστοιχο της Σπαρτης σημερα.

  3. Ετσι ακριβως, οποιος δεν το καταλαβαινει αυτο κακο του κεφαλιου του!!!!!!! Το Ισραηλ δεν θα υπηρχε, αν δεν ειχε γινει ισχυρο!!!!!!!! Ειχε γυρο του μονο αραβικες εχθρικες χωρες και καταφερε να βγει νικητης στους Αραβοισραηλινους πολεμους!!!!!!! Εμεις βρισκομαστε στην κοσμαρα μας!!!!!! Ας κοιταξουν καποιοι την φωτογραφια με τις στρατιωτινες τις ισραηλινες και ας παρουν τις σωστες αποφασεις, διοτι με τα μυαλα που κουβαλαμε, ο κακος γειτονας θα μας κανει μια ..χαψια!!!!!!!

Comments are closed.