Εξαιρετικό! Απίστευτη 3D αναπαράσταση της Αγίας Σοφίας σε ταράτσα καφετέριας στη Θεσσαλονίκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
1

Μια απίστευτη τρισδιάστατη αναπαράσταση της Αγίας Σοφίας κατασκεύασαν σε ταράτσα καφετέριας στη Θεσσαλονίκη.

Στο Εύοσμο, οι ιδιοκτήτες μιας επιχείρησης αποφάσισαν να φτιάξουν πιστό αντίγραφο της Αγίας Σοφίας.

Ο κατασκευαστής κ. Αντώνης Πασχαλίδης μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το έργο.

Τους πήρε έναν μήνα για να ολοκληρωθεί και όπως είπε, χρησιμοποιήθηκαν πολλά αρχιτεκτονικά σχέδια, πάνω στα οποία έγινε ο σχεδιασμός της μικρογραφίας της Αγίας Σοφίας.

Η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη, καθώς η Αγία Σοφία είναι χαραγμένη στη συνείδηση κάθε Έλληνα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. ΑΡΙΣΤΑ για την ιδεα και για το εργο του κυριου Πασχαλιδη. ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΗΔΕΝΙΚΟ για την αισθητικη και την θρησκευτικη προσβολη !!! τι φοβηθηκε ο κυριος εμπνευστης? μην τον διωξουν απο την χωρα οι τουρκοι? μην τον πιασει η στρατοχωροφυλακη της Πολης και τον κλεισουν σε μπουντρουμι? ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ. φιλικοτατα θα τον συμβουλευα να βγαλει τους μιναρεδες. ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ πλαισιωνουν την Αγια Σοφια. αλλωστε ΜΑΛΛΟΝ ηρθε η ωρα να συνηθιζουμε στην ιδεα της εξαλειξης τους απο το καδρο. στην θεση του κου Πασχαλιδη θα εκανα το εξης εφε. θα κατασκευαζα τους μιναρεδες με τουβλακια lego, δεμενα μεταξυ τους με συρμα και με μια κινηση θα “γκρεμιζονταν” και με μια αλλη κινηση του θα “επανατοποθετουνταν”. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ Ε?? για να σπαμε τα νευρα στους τουρκους. ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΗΛΑΔΗ.

  2. Τωρα σας πειραξαν οι μιναρέδες ρε μιναρες;;; ξερετε ποσους αιωνες είναι στημενοι εκει;

  3. ΟΥΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΠΗΡΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΡΑΨΑ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΜΙΝΑΡΕΔΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΟΦΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΠΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΟΤΙ ΜΑΣ ΣΠΑΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΑΥΤΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ?????ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΛΕΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΑΣ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ !!!!!!

  4. Μέγα λάθος … ΄Υβρις και Προσβολή …
    Η Αγία Σοφία, κύριε Πασχαλίδη, είναι χαραγμένη στη συνείδηση κάθε Έλληνα, αφ΄ενός μεν, όπως κατασκευάστηκε (από τους ΄Ελληνες γεωμέτρες – αρχιτέκτονες Ανθέμιο & Ισίδωρο) και αφ΄ετέρου, όπως χρησιμοποιήθηκε ως Χριστιανικός Ναός (επί 1000 περίπου έτη) … Οι τούρκικοι μιναρέδες αποτελούν, όχι απλώς παραφωνία, αλλά προσβάλλουν κάθε ΄Ελληνα και κάθε χριστιανό (απανταχού της γης), καθώς την αντικρύζει με το αποτύπωμα του απολίτιστου βιαστή της … Το καλύτερο που έχετε να κάνετε, είναι να αφαιρέσετε τους μιναρέδες που, συναισθηματικά, φορτίζουν αρνητικά και αγγίζουν βάναυσα τις ευαίσθητες χορδές κάθε ΄Ελληνα και κάθε χριστιανού … ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ !!!

  5. Η Αγία Σοφία ως καθεδρικός ναός της ορθοδοξίας δεν είχε μιναρέδες !!

    Τι είδους αναπαράσταση είναι αυτή ? Αν κάποιοι δεν γνωρίζουν την ιστορία της αρχιτεκτονικής να μην φτιάχνουν μακέτες !!

Comments are closed.