Εξαδάκτυλος: Ανοιχτοί οι παιδικοί σταθμοί και τα δημοτικά, κλειστά τα φροντιστήρια στο lockdown

Κοινοποίηση:
sxoleio_ape

Χωρίς lockdown θα είχαμε πενταψήφιους αριθμούς κρουσμάτων, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Η επιθετική αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού οδήγησε την επιτροπή επιστημόνων να εισηγηθεί το καθολικό lockdown, που αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο.

Όπως τόνισε, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1, υπογράμμισε ότι χωρίς lockdown θα είχαμε πενταψήφιους αριθμούς κρουσμάτων.

«Το δεύτερο κύμα είναι και ισχυρότερο και φονικότερο. Τα μέτρα των προηγουμένων φάσεων είχαν πρόβλημα ως προς την τήρηση. Αυτή τη στιγμή δεν θα έπρεπε να κάνουμε κάτι άλλο» επισήμανε.
Επίσης, σημείωσε, ότι σύμφωνα με την εισήγηση των λοιμωξιολόγων, οι παιδικοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία θα παραμείνουν ανοιχτά, ενώ τα φροντιστήρια θα κλείσουν και θα λειτουργούν με τηλεκπαίδευση.

Ενώ σχολιάζοντας γιατί οι ειδικοί εισηγήθηκαν να μείνουν ανοιχτά τα δημοτικά σχολεία.

«Η εισήγηση είναι ότι τα δημοτικά μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά για δύο λόγους: Πρώτον γιατί τα παιδιά δημοτικού μεταδίδουν διαφορετικά τον ιό, σε πολύ μικρότερο βαθμό και νοσούν ελαφρότερα από τα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου. Δεύτερον τα παιδιά του δημοτικού πολύ δύσκολα μπορούν να κάνουν τηλεκπαίδευση» επισήμανε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: