Εξάρχεια: Το παρελθόν των Σομαλών – Γνώριμοι των Αρχών, πρώην φιλοξενούμενοι σε δομές

Κοινοποίηση:
exarxeia-somalos

Οι δύο Σομαλοί, αφού λήστεψαν νεαρή στα Εξάρχεια επιχείρησαν να τη βιάσουν ενώ η αγριότητα τους ήταν απερίγραπτη καθώς είχαν σχεδιάσει να ξεριζώσουν τα δόντια της 35χρονης σε περίπτωση που εντόπισαν κάποιο χρυσό.

Και οι δύο είναι γνώριμοι των αρχών
Ο 20χρονος που συνελήφθη είχε διαπράξει άλλη μια ληστεία αυτή τη φορά με μαχαίρι στον Άγιο Παντελεήμονα ενώ το ποινικό του παρελθόν έχει κλοπές και διαρρήξεις. Οι άνδρες της Ασφάλειας Εξαρχείων μετά την καταγγελία του θύματος και αξιοποιώντας πληροφορίες για τη δράση του, άρχισαν να τον αναζητούν στους δρόμους της παρανομίας στο κέντρο της Αθήνας. Όσοι τον γνώριζαν ανέφεραν στους αστυνομικούς πως είναι γνωστός με το παρατσούκλι “μαχαιροβγάλτης” και πως πρόκειται για έναν αδίστακτο άνδρα από την Σομαλία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι το 2022 έμενε σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων στην Καλλιθέα και τότε είχε αποκαλυφθεί τα πρώτα δείγματα της παραβατικής του συμπεριφοράς. Το είδε σκάσει από τη δομή τουλάχιστον 7 φορές.

Η δομή δήλωνε εξαφάνιση, η αστυνομία τον αναζητούσε και ο αλλοδαπός μπαινόβγαινε στη δομή όποτε ήθελε κι έκανε ότι ήθελε .

Μόλις ενηλικιώθηκε αναζήτησε μια θέση στις εγκληματικές ομάδες. Τα ίδια βήματα ακολούθησε και ο συνεργός του, 18 ετών. Ο άνδρας που αναζητά η αστυνομία το 2022 φιλοξενούνταν σε δομή ανηλίκων στον Άγιο Παντελεήμονα. Τότε ήταν 16 ετών. Το 2023 η δομή δηλώνει την εξαφάνισή του, η αστυνομία και τελικά τον εντοπίζει στις 17 Ιανουαρίου του 2024. Είχε παραβιάσει την είσοδο του ταμείου Αεροπορικής Άμυνας στην οδό Σωκράτους. Είχε βάλει δικό του λουκέτο και κοιμόταν σε δωμάτιο του ισογείου ενώ στην κατοχή του είχε κι ένα κλεμμένο ποδήλατο.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί ενώ είχαν συλληφθεί και ενώ έβλεπαν οι αρχές ότι ήταν αδίστακτοι δεν απελάθηκαν;

Δε θα μπορούσαν να απελαθούν γιατί ενώ συνελήφθησαν από τις αρχές και οδηγήθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης η οποία αποφάσισε να τους αφήσει ελεύθερους με όρους, εκκρεμούσε σε βάρος τους και το δικαστήριο, άρα δεν μπορούσαν να φύγουν από τη χώρα.

Επίσης πρόκειται για υπηκόους Σομαλίας, η χώρας μας δεν έχει διακρατική συμφωνία με την Σομαλία άρα δεν θα μπορούσαν οι αστυνομικοί να προχωρήσουν στην απέλαση τους καθώς η Σομαλία δεν θα τους δεχόταν πίσω.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

23 Σχόλια

  1. ΠΟΥΤΙΝ ΑΦΑΝΙΣΕ ΤΑ ΠΑΝΗΛΙΘΙΑ ΝΕΟΕΛΛΕΕΙΝΟΦΩΝΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

  2. Εύχομαι να κατασφάξουν και να βιάσουν την οικογένεια του Κουλη αλλα και του καθενός από τους 300. Λυπάμαι που το λέω..

  3. Μπορουσαν ομως να τους τουλουμιασουν και να τους πεταξουν στα σκουπιδια να τους φανε τα ποντικια. Τωρα ταιστε τους τρια χρονια στη φυλακη μεχρι να βγουν να σκοτωσουν και να ξαναμπουν μεσα.

  4. Ιδιαίτερα οι Σομαλοί είναι τουρκόφιλοι και φανατικοί ισλαμιστές μέχρι αηδίας! Γενικότερα οι μαύροι που έρχονται από Αφρική έχουν μηδενικούς ενδοιασμούς στο να προβούν σε βαριά εγκλήματα, πολλοί εξ αυτών έχουν διαπράξει φρικτά εγκλήματα στις χώρες τους και καταφεύγουν στην Ευρώπη για να μην σφαγιασθούν από αντίπαλες φυλές ή για να μην πληρώσουν (με εκτέλεση) για τα εγκληματά τους.

  5. Tι θα πει γνώριμοι; Δεν καταλάβαμε σα δε ντρέπεστε άχρηστοι ανίκανοι

  6. Μήπως και αυτοί έχουν Ελληνικό Διαβατήριο όπως ο άλλος που μπούκαρε στην εκκλησία και φώναζε Αλλάχ Ακμπάρ και είχε Ελληνικό Διαβατήριο ??? (Λέω εγώ τώρα….)

  7. πιο πιθανο να απελασουν απτην ελλαδα τον ηλια μετα την αποφυλακιση του παρα αυτα τα παρασιτα!

      1. Μακάρι να ψοφήσεις και να δεις βιαζμενα τα ζαβα σου απο Σομαλους Κουκουεκεφτέ

  8. Γιατι δεν τους στελνουν απο κει που ηλθαν , παρα κανουν εγκληματα περνουν επιδοματα τους ταιζουμε.Τι κρατος ειναι αυτο ηθελα ναξερα.Δεν ειμαστε φιλανθρωπικο ιδρυμα για δαυτους.Υπαρχουν γηγενεις αναξιοπαθουντες και σ αυτους πρεπει να προστρεξουμε

  9. Τι θα πει δεν τους δεχεται πισω η Σομαλια;;;; Να βρει ακρη η ΕΕ με την Σομαλια , αν η Μπανανια δεν μπορει!! Τους εχουν τους εγκληματιες λαθρο και αλωνιζουν χωρις να φοβουνται τιποτα , γιατι οι αθλιοι λαθρολαγνοι πολιτικαντηδες της κακιας ωρας , τους εχουν στα ωπα ωπα!! Μαζεψαν ολα τα αποβρασματα της οικουμενης οι αλητες!!! Να τους ξαναψηφισετε γιδοπροβατα και μετα να κλαψουριζετε γιατι οι λαθρο σας σκοτωνουν και σας ληστευουν!!!

    1. “” Τι κρατος ειναι αυτο ηθελα ναξερα”” Απλα πραγματα…Α Ν Υ Π Α Ρ Κ Τ Ο κρατος….κατα τα αλλα ολα καλα….””

    2. “” Να τους ξαναψηφισετε γιδοπροβατα….” Το μονο σιγουρο….και με πολυ πιο πανω απο 41%

  10. Μαλ@κες Ελληνες σας εχουν για ταισμα στους λαθροκελεμπιες, τοσα χρονια σας μακελευουνε ολες οι κωλοφαρες που εχουν πλακωσει και σεις σαν παραλυτοι υπνωτισμενοι ανεχεστε και ψηφηζετε τους μαφιοζους που σας εξολοθρευουν.

  11. Τελικά με όλα αυτά φαίνεται το γιατί θα έρθει ΟΛΗ η Αφρική στην Ελλάδα…..
    Με τέτοιες ‘ συμφωνίες’ που έχει επιβάλλει η ΕΕ θα πρέπει να στείλουμε πρώτα στο εκτελεστικό απόσπασμα την κυβέρνηση που τις υπέγραψε και μετά να τις καταργήσουμε για να απελαύσουμε τους πάντες που έρχονται για τυχοδιωκτισμό στη χωρα μας….Η Ελλάδα δεν είναι απόπατος , αλλά ΚΡΑΤΟΣ …!!

    1. “” Η Ελλάδα δεν είναι απόπατος , αλλά ΚΡΑΤΟΣ …!! “” κράτος;;;; 😳 😳 😳

  12. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ Ο ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΕΝΕΚΕΣ ΤΗΣ ΥΦΗΛΙΟΥ! ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΞΕΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΣΕ ΜΑΣ! ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ!

  13. Ξέρετε τί κάνουν οι Δανοί μέ όλους αυτούς τους αλλοδαπούς που διαπράττουν παρανομιες ; Τούς συγκεντρωνουν σέ ένα νησάκι καί τούς στέλνουν πίσω στόν τόπο προελευσης τους.

  14. Αυτοκτονία υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Απλό. Τους αυτοκτονείς και ησύχασες.

  15. ΑΜΑ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΛΑΥΝΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ , ΟΠΩΣ ΕΔΩ, ΛΟΓΩ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΩΝΟΥΝ ΜΕΣΑ, ΟΧΙ ΝΑ ΤΡΙΓΥΡΝΑΝΕ ΕΞΩ

    ΑΛΛΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ; ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕ ΧΩΡΑΝΕ ΟΥΤΕ 10 ΦΥΛΑΚΕΣ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ. ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜOΘETIKHΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ, ΠΟΥ ΜΕΙΩΣΕ ΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΜΟΛΑΝΕ ΕΞΩ, ΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ.

    ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΡΑΤΟΣ , ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΑΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΤΣΙΓΚΙΝΑ ΒΡΑΚΙΑ

    ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ

    ΚΑΙ …ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΣΟΜΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΛΕΜΗ,ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ; ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ;

    ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΑΠΟΠΑΤΟΣ ΤΗΣ ΥΦΗΛΙΟΥ;

Comments are closed.