21/05/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων για άδεια Κουφοντίνα: Οι απειλές Ρουβίκωνα «κλασική φασιστική μέθοδος»

Κοινοποίηση:
dikaio

«Η απειλή χρήσης βίας προκειμένου να καμφθεί η ελεύθερη βούληση των ατόμων συνιστά κλασική φασιστική μέθοδο. Είναι ωστόσο ατελέσφορη γιατί δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί απέδειξαν στην πράξη ότι δεν κάνουν εκπτώσεις στη συνείδησή τους.

Καθήκον της Πολιτείας είναι να περιφρουρήσει τους λειτουργούς της, να διασφαλίσει τις συνθήκες εκείνες που επιτρέπουν την ανεπηρέαστη άσκηση του δικαιοδοτικού τους έργου και να καταδικάσει απερίφραστα τέτοιες απειλές που συνιστούν πρόκληση για τη Δημοκρατία».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για τις πρόσφατες απειλές δικαστικών λειτουργών από τον Ρουβίκωνα με αφορμή την αναμενόμενη απόφαση για το αίτημα του πολυισοβίτη της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα περί χορήγησης νέας άδειας από τις φυλακές του Βόλου μετά το εισαγγελικό βέτο.

Αναλυτικά, η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων αναφέρει:

«Στη Δημοκρατία υπάρχουν όρια για να μπορεί αυτή να λειτουργεί ως ιδανικό πολίτευμα για όλους και όχι για λίγους. Προχθές εκτοξεύτηκαν βαριές απειλές σε βάρος δικαστικών λειτουργών μέσω διαδικτύου από ηγετικό στέλεχος αναρχικής ομάδας. Για πολύ καιρό τώρα η Ένωσή μας έδειξε αρκετά δείγματα ανεκτικότητας και κατανόησης σε κάθε μορφή διαμαρτυρίας ατόμων και συλλογικοτήτων που έγιναν ακόμα και μέσα σε Δικαστήρια της Χώρας. Αναγνωρίζουμε τόσο το συνταγματικό δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση των ιδεών όσο και την κοινωνική ανάγκη της νόμιμης διαμαρτυρίας σε κάθε μορφή εξουσίας, φυσικά και της δικαστικής. Ωστόσο η απειλή της ζωής δικαστικών λειτουργών, που καλούνται να λάβουν μια απόφαση όχι μόνο είναι αποκρουστέα και εγκληματική πράξη, αλλά δυσφημεί και πλήττει ανυπολόγιστα τους έντιμους κοινωνικούς αγώνες που δόθηκαν και δίνονται καθημερινά σε όλα τα επίπεδα και σε όλο τον κόσμο μέσα στα πλαίσια της δημοκρατίας. Η απειλή χρήσης βίας προκειμένου να καμφθεί η ελεύθερη βούληση των ατόμων συνιστά κλασική φασιστική μέθοδο. Είναι ωστόσο ατελέσφορη γιατί δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί απέδειξαν στην πράξη ότι δεν κάνουν εκπτώσεις στη συνείδησή τους. Καθήκον της Πολιτείας είναι να περιφρουρήσει τους λειτουργούς της, να διασφαλίσει τις συνθήκες εκείνες που επιτρέπουν την ανεπηρέαστη άσκηση του δικαιοδοτικού τους έργου και να καταδικάσει απερίφραστα τέτοιες απειλές που συνιστούν πρόκληση για τη Δημοκρατία».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Εγώ πάντως, θα συμφωνήσω με την ενωση εισαγγελών και δικαστών. Ολα κι ολα! Έχουν απόλυτο δικιο! Στην δημοκρατία, κύριε Ρουβίκωνα (οχι την αρχαιοελληνική αλλά αυτήν την νεα!), υπάρχουν ορια! Επιτρέπει να κλέβουν δημόσιο χρήμα, να ξεπουλουν δημόσιους κερδοφόρους οργανισμούς σε ξένους επενδυτες, να χαρίζουν χρυσο και ορυκτά στους εχθρους τις Χώρας, να ψηφίζουν αντισυνταγματικούς νόμους κατά του λαού, να χαρίζουν ποσα δισεκατομμυριων στις τράπεζες, να γίνεται ελεύθερα εισροή λαθρομεταναστών και να τους χρηματοδοτούμε κιολας, να βγαίνουν και να κυβερνούν με μειοψηφία και να χαρίζουν εδάφη σε ξένους λαους, γλώσσα, ιθαγένεια και όνομα και να μην τιμωρείται κανείς! Βεβαίως, κύριοι, αυτά είναι τα ορια της δημοκρατιας! Εσύ ο Ρουβίκωνας είσαι αυτός που τα ξεπερνάς με τις απειλές σου(!) και αν παραβιαστουν, εμεις δεν θα ενδώσουμε! Δυσφημούνται και πλήγονται ανυπολόγιστα οι έντιμοι κοινωνικοί αγώνες που κάναμε τόσα χρόνια απο κωνσταντίνου καραμανλή, ανδρέα παπανδρέου και μετά, για να τους εδραιώσουμε! Τζάμπα να παει τόσος αγώνας! Ξέρετε πόσο κόπο κάναμε και τι ηθικες συνειδήσεις παράβιάσαμε για να φτιάξουμε αυτό το τέλειο δημοκρατικό κοινωνικό σύστημα που έχετε και απολαμβάνετε εσείς τώρα! Σκοπός των εισαγγελέων και των δικαστών είναι να τηρείται στο ακέραιο το Σύνταγμα της Ελλάδας και οι Νόμοι που την διέπουν! Θα μας πει ο Ρουβίκωνας και ο κάθε Ρουβίκωνας πως δεν τηρούνται οι Νόμοι; Εσεις, κύριοι, είσαστε οι φασίστες και οχι εμεις που προστατεύουμε με κάθε τρόπο τους “καλούς” “έντιμους” και προπαντώς, νομοταγείς πολιτικούς μας, τούς νεους επιχειρηματιες μας, τούς έξυπνους επενδυτές μας, τους εντιμότατους τραπεζίτες μας, τούς τίμους ρωμά, τους εργατικότατους και κακόμηρους λαθρομετανάστες μας, την αξιολογότατη ευρωπαική ένωση που είχαμε την τιμή να μας κάνουν την χάρη και να μας εντάξουν στην αγαστή και δίκαιη πανανθρώπινη αγκαλιά τους ως μέλος τους(!).
    Τι θέλετε δηλαδη; Να καταργηθεί αυτό το τέλειο δημοκρατικό σύστημα που φτιάξαμε και να ξανάρθει ο φασισμός(!). Οχι Ελληνικέ Λαέ! Εμείς θα σε προστατέψουμε με τον τρόπο που νομίζουμε εμείς και οχι με τον λογικό και δίκαιο που φωνάζεις ΕΣΥ! Γιατί η δικαιοσύνη είναι στραβή εδω και 2.500 χρόνια! Ξέχασες ποιός έδωσε το κώνιο στον Σωκράτη; – η δικαιοσύνη το έδωσε! Ποιός καταδίκασε τον Χριστό; – η δικαιοσύνη Τον καταδίκασε! Ποιός έκλεισε στην φυλακή τον Γιώργο Παπαδόπουλο; – η δικαιοσύνη τον έκλεισε!
    Κλείστε λοιπόν, την 17 Νοέμβρη ακόμη πιο βαθιά στα μπουντρούμια και αφήστε ελεύθερους όλους τους παιδεραστες, τους εγκληματιες, τους ανώμαλους, τους ανίκανους δημόσιους υπαλλήλους, τους καταχραστες, τους δοσίλογους και κλέφτες πολιτικους για να συνεχίσουν την δράση τους! Αυτό λέει η δικαιοσύνη! Γιατί νομίζετε την παρουσίασαν στραβή οι Αρχαίοι Έλληνες στα αγαλματά τους; – σαν τα παιδιά να παίζει κι αυτή τυφλόμυγα και γύρω γύρω όλοι..

    Μα είστε χαζοι! Αν βάλουμε τους αληθινους εγκληματιες και φταίχτες στην φυλακή και τους δεσμεύσουμε τις περιουσιες τους και αφήσουμε εξω τους Αθώους …εμείς, μετά, οι “αντιπρόσωποι” τής δικαιοσύνης, τι δουλειά θα κάνουμε(!). Να μας κοπεί ο μισθός, τα επιδόματα και η αποζημίωση τής σύνταξης, θέλετε; Αμ, γιατί τους υπερασπιζόμαστε νομίζετε τους πολιτικούς; -μας πετάνε κι εμας κανένα κόκκαλο κάπου κάπου..

    <> Μενέλαος Λουντέμης

    Καθηγητής: δεσποινίς Μπ. καταλαβαίνετε τι γράψατε στο τέλος τής εκθεσής σας;
    Μαθήτρια Α’ Λυκείου: απόλυτα, κύριε.

    1. “Τι να το κάνεις..; Ήμουν εμπόδιο στον γκρεμό τους… Ας τους να με βγάλουν απ’ την μέση για να κατρακυλήσουν γρηγορότερα…” Μενέλαος Λουντέμης

Comments are closed.