Ελληνική Αστυνομία: Αν βγάζεις βόλτα τον σκύλο χωρίς λουρί το πρόστιμο είναι 300 ευρώ

Κοινοποίηση:
1111

Πάνω από 20 ελέγχους πραγματοποίησαν το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής μεικτά κλιμάκια αστυνομικών και υπαλλήλων του δήμου Θεσσαλονίκης

Σε 300 ευρώ θα ανέρχεται το πρόστιμο για όσους βγάζουν τα σκυλιά τους βόλτα χωρίς λουρί.

Αστυνομικοί του Τμήματος Λευκού Πύργου, πραγματοποίησαν, με τη συμμετοχή υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας και της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, ελέγχους σε δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στην Ξηροκρήνη, προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν οι ιδιοκτήτες τους τηρούν τη σχετική νομοθεσία.

Ετσι, οι αστυνομικοί, το βράδυ της 29ης Ιανουαρίου, πραγματοποίησαν συνολικά 21 ελέγχους σε ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς, σχετικά με τις υποχρεώσεις τους, οι οποίες απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία (νόμιμη κατοχή, ηλεκτρονική ταυτότητα, υποχρεώσεις ιδιοκτητών, τήρηση κανόνων ευζωίας κ.α.) και βεβαίωσαν 2 παραβάσεις για «περίπατο ζώου άνευ οδηγού (λουρί)».

Στόχος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, είναι η συνέχιση υλοποίησης παρόμοιων δράσεων και η επέκταση αυτών σε χώρους στους οποίους παρατηρείται αυξημένη προσέλευση ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων, για την αποτελεσματική ενημέρωση των πολιτών, την τήρηση της νομιμότητας και την εξασφάλιση της ευζωίας των ζώων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΜΠΑΘΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΄΄ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΥΣ΄΄ ΕΔΩ ΜΕΣΑ, ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΚΑΘΑΡΣΙΕΣ ΣΚΥΛΩΝ ΣΤΑ ΠΑΡΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΤΟΥΣ, ΑΣ ΤΟ ΨΑΞΟΥΝ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΛΑΤΡΕΜΕΝΟΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΚΑΝΝΙΒΑΛΟΙ ΤΗΣ ΑΦΡΟΑΣΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΣΠΟΡ ΤΟ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΧΕΣ@ΜΟ …….

    1. Κανεις δεν ειναι εμπαθης με τα ζωα.
      Αντιθετως…
      Ειθισται να υπαρχει μια μοδα τελευταια…οπου ολοι να εχουν απο εναν σκυλο (πολλες φορες και 2…δικαιωμα τους φυσικα) εκ των οποιων (φιλοζωων) ενας στους δεκα ειναι φιλοζωος …οι αλλοι ειναι ανευθυνοι βρωμιαρηδες που οχι μονο δεν μαζευουν τα κακα του σκυλου τους…αλλα οταν τον βαρεθουν θα τον παρατησουν.
      Χαμος γινεται απο απο αδεσποτα ρατσας στο Νοσ.Παπανικολαου και οχι μονο.

  2. Στη Σταυρουπολη Θεσ/νικης να δειτε τι γινεται…
    Σε παρκο που ειναι διπλα σε σχολειο…βγαζουν βολτα τα σκυλια τους (συνηθως βραδυ)…αρκετοι χωρις λουρι και δεν μαζευουν τις ακαθαρσιες των ζωων τους.

  3. ΑΜΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΒΟΛΤΑ ΤΟ ΓΑΙΔΑΡΟ , ΠΟΣΟ ΠΛΗΡΩΝΗΣ , ΛΕΦΤΑ ΕΧΟΥΜΕ , ΠΛΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ , ΑΦΟΥ ΤΑ ΑΛΛΑ ΖΩΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝΕ.

    1. Λυπάμαι τα σκυλάκια που τα βγάζουν βόλτα “γάϊδαροι” !

  4. ΑΜΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΒΟΛΤΑ ΤΟ ΓΑΙΔΑΡΟ , ΠΟΣΟ ΠΛΗΡΩΝΗΣ , ΛΕΦΤΑ ΕΧΟΥΜΕ , ΠΛΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ , ΑΦΟΥ ΤΑ ΑΛΛΑ ΖΩΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝΕ.

  5. Και στα μεγάλα και φίμωτρο, γιατι περπατανε με πολύ τσαμπουκά οι μαλάκες που εχουν μεγάλα σκυλιά, καταχέζουν το δρομο.
    Κοιταζα προχθες μια ηλίθια, που περίμενε το κοπρόσκυλό της να τελειώσει το κατούρημα στο λάστιχο ενός αυτοκινήτου και εκείνη νόμισε ότι κοίταζα τα μπούτια της… τελικά της είπα γιατι κατουράς τα αυτοκίνητα;

  6. “Ζωόφιλοι” η “Κοπρόφιλοι” ; Ρίξτε μια ματιά στα πεζοδρόμια , στα πάρκα , ακόμα και στις παιδικές χαρές και τα ξαναλέμε .

Comments are closed.