Ελεύθεροι επαγγελματίες: Τέλος και επίσημα στην ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη 1,4 εκατ. βάζει η κυβέρνηση

Κοινοποίηση:
tsanta_1

Χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μένουν 1,4 εκατ. ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες που έχουν οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία από την 1 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, σε συνάντηση με τους δημοσιογράφους διαμήνυσε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ότι η ασφαλιστική ικανότητα για όσους έχουν οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, δεν θα επεκταθεί πέραν του Φεβρουαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι, ακόμη και με την ευνοϊκή διάταξη λόγω Covid-19 να ισχύει από την 1η Ιουνίου 2023 έως και τις 29 Φεβρουαρίου 2024, έμειναν τελικά εκτός ασφαλιστικής κάλυψης, περίπου 400.000 μη μισθωτοί.

Το εν λόγω πολύ σοβαρό ζήτημα είχαν ήδη αναδείξει ήδη από τα μέσα Ιανουαρίου οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οι οποίοι με ερώτησή τους προς τη Δ. Μιχαηλίδου προειδοποιούσαν ότι «οι ευνοϊκές ρυθμίσεις παύουν να ισχύουν, και από 1η Μαρτίου 2024 και κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ασφαλιστική ικανότητα 1,4 εκατ. μη μισθωτοί».

Πλέον οι μη μισθωτοί καλούνται να διευθετήσουν το σύνολο των υποχρεώσεών τους προς τον ΕΦΚΑ (να μην έχουν οφειλές προς το ΚΕΑΟ ή αυτές να είναι ρυθμισμένες) όσον αφορά στις ασφαλιστικές τους εισφορές για το 2023 και τα προηγούμενα έτη.

Από τις 29 Φεβρουαρίου λήγουν τόσο η ισχύουσα από το βκαλοκαίρι ασφαλιστική ικανότητα τους όσο και οι εξαιρέσεις των δυο τελευταίων ετών με τις οποίες αρκούσε μόνον η πληρωμή της εισφοράς κλάδου υγείας για να έχουν πλήρεις καλύψεις για παροχές περίθαλψης, τόσο οι ίδιοι όσο και τα μέλη της οικογένειάς τους.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η κα Μιχαηλίδου δήλωσε ότι θα υπάρξει μέριμνα για τα προστατευόμενα μέλη, παιδιά και για τα ΑμεΑ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. στο 41% ήταν και οι συγκεκριμένη επαγγελματική κατηγορία τώρα ρουφάτε στην στομάκλα σας και μόκο πολύ το ευχαριστιέμαι ΔΩΣΕ ΠΟΝΟ κουλα .

  2. Τα νοσοκομεία της χώρας έχουν τεράστια φέσια από τους αλλοδαπούς,τουρίστες και “επενδυτές”, που δεν έχουν ή δεν θέλουν να πληρώσουν και την κοπανάνε μια μέρα πριν το προγραμματισμένο εξητήριο, για να μην περάσουν από το ταμείο. Ο Έλληνας και να μην πληρώσει, θα τον βρούν και θα του τα βάλλουν στην εφορία. Με τους αλλοδαπούς τί γινεται; Κανονικά δεν θα έπρεπε να περνάνε το κατόφλι του νοσοκομείου, αν δεν έχουν χαρτιά, ώστε να στείλουμε τον λογαρισμό στην Πρεσβεία τους.
    Φίλοι του “Μακελειο” κάντε ένα ρεπορταζ στα λογιστήρια των νοσοκομείων…εκατομύρια ευρώ τα φέσια….

  3. Η Ελλάδα μέσω του Εθνικού Ρουφιάνου, GOV GR, έχει μία απίστευτα ασφυκτική οικονομία, που υποχρεώνει τους Πολίτες να πληρώνουν για όλα & να μην έχουν καμμία ποιοτική παροχή, είτε αυτό λέγεται Υγεία, ή Εκπαίδευση.
    ΚομμουνιστοΦασισμός που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στη Γη.
    Η μόνη λογική εξήγηση που κρατάνε την Ελλάδα στην ΕΕ, είναι ότι την αρμέγουν κανονικότατα, διότι οι Έλληνες δεν γνωρίζουν καν πως λειτουργεί η γραφειοκρατική ΕΕ με τα Directives.
    Η αδιαφορία των Ελλήνων για τα όσα συμβαίνουν μέσα στην χώρα τους, αλλά & στην ΕΕ, είναι άκρως εκμεταλλεύσιμη από τους εγχώριους Πολιτικάντηδες.
    Ο ηλεκτρονικός αναλφαβητισμός των Ελλήνων δεν τους επιτρέπει να αντιληφθούν την καταστροφική σημασία που έχει & θα έχει γι αυτούς & τα παιδιά τους το GOV GR!!!
    Όταν το Κράτος ξέρει τα πάντα για τους Πολίτες, ΔΕΝ είναι Δημοκρατία, είναι Αστυνομικό Κράτος,
    Αλλά στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα, όταν τα επιδοματάκια πέφτουν βροχή, από το Αστυνομικό Κράτος.

  4. τι κανετε ρε υπανθρωποι; που αφηνετε τον κοσμο ανασφαλιστο παλιομπινεδες;

Comments are closed.