Ελαιόλαδο: Αυξάνονται τα φαινόμενα αισχροκέρδειας και νόθευσης – Σπάει κάθε ρεκόρ η τιμή του

Κοινοποίηση:
ΛΑΔΙ

Αυξάνεται ραγδαία η τιμή του ελαιολάδου, με την ζήτηση να ανεβαίνει γεγονός που κάνει τους επιτήδειους να βάλουν στο μάτι το ελαιόλαδο ως το νούμερο 1 της λίστας τους για να το κάνουν δικό τους.

Ο Γιώργος Κόκκινος, πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού ελαιοπαραγωγών ΝΗΛΕΑΣ, μίλησε στο Mega όπου εξήγησε γιατί η τιμή του ελαιόλαδου έχει σπάσει κάθε ρεκόρ και συνεχίζει να ανεβαίνει.

«Όταν ένα προϊόν γίνεται ακριβό στον καταναλωτή συμβαίνουν και φαινόμενα παραοικονομίας και κερδοσκοπίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο η. Κόκκινος ενώ στην προσπάθεια του να αποδώσει κάπου την αύξηση της τιμής εξήγησε ότι αφενός οφείλεται στην κλιματική αλλαγή και αφετέρου στο κόστος παραγωγής που έχει αυξηθεί.

«Έχουμε λιγότερη από τη μισή παραγωγή σε σχέση με πέρυσι», δήλωσε.

Στη συνέχεια ο κ. Κόκκινος τόνισε ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί προκειμένου να αποφύγουν τόσο φαινόμενα αισχροκέρδειας όσο και νόθευσης του προϊόντος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Δηλαδης καλοι μου ανθρωποι πανακριβο και το…βαλε λαδι κι ελα βραδι? Στεγνα θα τη β(γ)αζουμε? Θα δινουμε πονο στις “κυριες”?

  2. Εδω αυξησαν την τιμη στο περσινο λαδι[απο 5 ευρω τον Γεναρη,σε 11-15 πριν την νεα σοδεια]Οντως φετος υπαρχει μειωμενη παραγωγη συν το καψιμο χιλιαδων ελαιοδενδρων,αλλα,η αισχροκερδεια ανθιζει[ποσο νομιζετε οτι εχει κοστος παρασκευης το τυρι για να πουλιεται 70-90% επανω;]Κοντολογης και επειδη ο Αδωνις ειναι ξεφτιλας και ολοι τους συμμορια,την ειχα ψυλλιαστει,οποτε ας περιμενει το λαδι του χρονου.Για φετος κλεισαμε.

  3. Για νοθευμένα λάδια δεν έχουμε ακούσει μέχρι τώρα από τον ΕΦΕΤ. Όσοι πουλάνε με 5 και 6 € το κιλό στο fb είναι καθαρά ?

  4. … ο Πρόεδρος να μας αναφέρει μία χρονιά που να παρουσιάστηκε μειωμένη παραγωγή και να πενταπλασιάστηκε η τιμή του ελαιολάδου ;

Comments are closed.