Εκτός τόπου και χρόνου – Καιρίδης: «Η Τουρκία είναι ο κακός γείτονας. Η Τουρκία οφείλει να απολογείται» – Καλά… να το κάνουμε «ντα» να περάσει

Κοινοποίηση:
kairidis-nd_252863_181728_type13262

Ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Καιρίδης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, χαρακτήρισε ως «δώρο» για την ελληνική διπλωματία τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Νταγίπ Ερντογάν.

Μάλιστα, σημείωσε ότι «οι υπερβολές και οι ακρότητες του τουρκικού καθεστώτος τους απομονώνει. Η εικόνα που εκπέμπει δίνει περαιτέρω εφόδια στη διπλωματική μας αντεπίθεση» και πρόσθεσε ότι η Τουρκία παίζει το παιχνίδι της.

«Από τη μια εκστομίζει απειλές βίας και κάνει αυτά που κάνει, τα παραβατικά και τυχοδιωκτικά και από την άλλη επιχειρεί να ανακόψει τη διπλωματική μας αντεπίθεση. Φάσκει και αντιφάσκει, λέει πράγματα που δε στέκουν. Δική μας δουλειά είναι να τα αποκαλύπτουμε και να τα καταδικάζουμε και να τη βάζουμε στη γωνία, εκεί που είναι η θέση της, απολογούμενη», υπογράμμισε ο κ. Καιρίδης.

Σχετικά με τις χθεσινές αντιφατικές δηλώσεις Ντονμέζ και Ακάρ με τον πρώτο να κάνει λόγο για συνέχιση των ερευνών του Ορούτς Ρέις μέχρι τις 23 Αυγούστου και τον άλλον να μιλά για διάλογο, ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων επισήμανε ότι το τουρκικό καθεστώς έχει μια ευχέρεια, γιατί ελέγχει πλήρως τον τουρκικό τύπο και η μεγάλη μάζα των Τούρκων πολιτών βρίσκεται σε διαδικασία πλύσης εγκεφάλου.

«Εμείς απαντάμε ότι η Ελλάδα έχει την απόλυτη έξωθεν καλή μαρτυρία, υπήρξαμε οι βασικοί υποστηρικτές της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας, πέρα από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Εμείς θέλαμε τον εκδημοκρατισμό, την ευημερία της τουρκικής κοινωνίας και το αποδείξαμε στο παρελθόν.

Η Τουρκία είναι ο κακός γείτονας. Η Τουρκία οφείλει να απολογείται. Το ελληνικό επιχείρημα είναι ακράδαντο. Μετά τον διάλογο κι αν αυτός δεν επιτύχει στη βάση των προβλέψεων του Διεθνούς Δικαίου υπάρχει η Διεθνής Διαιτησία, την οποία η Τουρκία αποφεύγει», υπογράμμισε ο κ. Καιρίδης.

Σε ό,τι αφορά στο αυριανό Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε, ο ίδιος τόνισε ότι είναι πολύ κρίσιμο και πρέπει να παρθούν αποφάσεις, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «δεν μπορεί να αφήσουμε τα κλειδιά της Ευρώπης στον Ερντογάν».

Προφανώς ο κ. Καιρίδης δεν έχει αντιληφθεί την προδοσία που συντελείται τις τελευταίες μέρες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Αυστηρό μήνυμα του Καιριδη… τον κακό του τον καιρό ανταπαντησαν οι Τούρκοι.
    Έχω υποκλέψει όλη την συνομιλία των αυστηρων μηνυμάτων να ξέρετε

Comments are closed.