Εκτός ΕΣΥ ο γιατρός που έδωσε αναρρωτική στον επιθεωρητή του ΟΣΕ μια μέρα μετά τη δολοφονία στα Τέμπη

Κοινοποίηση:
haftouras

Εκτός ΕΣΥ για δύο χρόνια, με πλήρη παύση αποδοχών, τίθεται από αύριο (3-5-2024) ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου, πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας και περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας, Νίκος Χαυτούρας, για την εμπλοκή του στην υπόθεση χορήγησης αναρρωτικής άδειας σε έναν εκ των κατηγορουμένων της υπόθεσης των Τεμπών, μία μόλις μέρα μετά το τραγικό δυστύχημα.

Η ποινή αυτή επιβλήθηκε στον κ. Χαυτούρα από το Κεντρικό Πειθαρχικό Όργανο του Υπουργείου Υγείας και τίθεται άμεσα σε ισχύ.

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Χαυτούρας, που βρισκόταν εκτός Νοσοκομείου για ένα χρόνο, λόγω αργίας στην οποία είχε τεθεί ύστερα από ΕΔΕ που είχε διενεργηθεί, επέστρεψε στα καθήκοντά πριν από 1,5 μήνα, καθώς το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Λάρισας έκανε δεκτή προσφυγή του και ακύρωσε την απόφαση περί αργίας, λόγω παραβίασης «της αρχής της μεροληψίας».

Ανεξάρτητα από την δικαστική αυτή απόφαση, ωστόσο, υπήρχε η εκκρεμότητα της απόφασης του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΕΣΥ που διαβιβάστηκε σήμερα στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου.

Ο νευροχειρουργός πάντως, από την πρώτη στιγμή, κάνει λόγο για πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη που στήθηκε εναντίον του λόγω της δράσης του ως συνδικαλιστή (πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών) και πολιτικού (στέλεχος και υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ).

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. Ο/Η η συμμορία καλύπτει όσους προκάλεσαν και συγκάλυψαν το έγκλημα λέει:

    και για ξεκάρφωμα τιμωρεί εξοντωτικά κάποιον που δεν έχει καμία σχέση και συμπτωματικά είναι συνδικαληστής άλλου κόμματος. Ούτε τα προσχήματα

  2. Ορθώς. Τελεία και παύλα. Αν θέλουμε κάτι να αλλάξει κάποτε. Αλλιώς, βλέπε τι έγινε στο Μάτι.

  3. όλοι συνδικαλιστές γιατροί δικηγόροι δάσκαλοι καθηγητές άντε στον αγύριστο κοπρ@σκυλ@ στείλατε την Ελλάδα στα τάρταρα

  4. Χαχαχαχαχαχ απ’όλο αυτο το τουμπουρλούκι ο γιατρουδάκος την πλήρωσε. Για γελια και για κλάματα

  5. Κριμα για τον γιατρο που ετυχε πριν χρονια να τον γνωρισω και ηταν φανταστικος..Και μονο που τα ριχνουν σε εναν νευροχειρουργο για να γλυτωσουν τα μεγαλα κεφαλια φτανει. Το μονο λαθος του για μενα ηταν που δεν εμαθε μια ξενη γλωσσα να φυγει στο εξωτερικο και ασχολειθηκε με την πολιτικη. Με την πειρα του σαν γιατρος του εγγυουμε μισθο στην Ευρωπη απο 10000 ευρω και πανω ενω στην Αμερικη θα ηταν εκατομμυριουχος.

    1. ουαου κρίμα γιατί ? γιατί τον γνώριζες πολλοί τον γνώριζαν? έδωσε την άδεια είναι ένοχος τελεία και παύλα .?

      1. Δεν ειπα εγω οτι δεν ειναι ενοχος .Απλα πολυ ευκολα τον βρηκαν τον ενοχο αλλα ηταν και ατυχος γιατι πολιτευοταν στο ΠΑΤΣΟΚ. Δευτερο λαθος . Ας ηταν ΝΔ θα εβλεπες αν θα τον διωχνανε για μια αδεια που εδωσε σε καποιον που μπορει να την εδωσε και σωστα σαν γιατρος δεν το ξερουμε. Δεν θα το μαθενες ποτε ουτε εσυ ουτε κανεις αλλος. Απλα θελουν να δειξουν ποσο αμεμπτοι ειναι 14 μηνες μετα το εγκλημα.

        1. Φίλε δεν ξέρω σαν γιατρός τι ρόλο παίζει, μπορεί να είναι όπως τα λες, αυτό που έκανε όμως είναι λαμογιά και πρέπει να τιμωρηθεί όχι μόνο πειθαρχικά αλλά και ποινικά.

Leave a Response