Εκτοξεύτηκε η τιμή του πετρελαίου μετά τις επιθέσεις στα τάνκερ στο Ομάν

Κοινοποίηση:
oman_eksw_1306_1-768x494

Στις επιθέσεις στα δύο δεξαμενόπλοια στον Κόλπο του Ομάν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας, αφενός για την ασφάλεια των πλοίων και των πληρωμάτων τους που διαπλέουν τα Στενά του Χορμούζ και φυσικά για τις επιπτώσεις του θερμού περιστατικού στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου.

Οι επιθέσεις στα δύο τάνκερ ακολουθήθηκαν από ένα άλμα 3% στις τιμές του «μαύρου χρυσού» κατά την έναρξη των ευρωπαϊκών συναλλαγών.

Το δεξαμενόπλοιο Front Altair τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ έπλεε ανοιχτά του Ιράν στον Κόλπο του Ομάν, έπειτα από την έκρηξη που ενδέχεται να προκλήθηκε από μαγνητική νάρκη. Το πλήρωμα του πλοίου – που ανήκει στη νορβηγική εταιρεία Frontline και φέρει σημαία Νήσων Μάρσαλ – περισυνέλεξε ένα πλοίο στην περιοχή και μεταφέρθηκε σε ένα ιρανικό σκάφος διάσωσης.

Το δεύτερο δεξαμενόπλοιο – ιδιοκτησίας γιαπωνέζικης εταιρείας – εκκενώθηκε αφότου επλήγη από μια τορπίλη, όπως ανέφερε η εταιρεία που ναύλωσε το πλοίο. Το πλήρωμα επίσης διασώθηκε.

Οι επιθέσεις σημειώνονται ένα μήνα αφότου άλλα τέσσερα δεξαμενόπλοια χτυπήθηκαν από νάρκες στο στρατηγικής σημασίας αυτό θαλάσσιο πέρασμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Skatomeno κολοδαχτυλο ισραηλ βρωμαει βουτηγμενο εις τα μαυρα @κατα.

  2. Στην Αμερικη η τιμη της βενζινας ΕΠΕΣΕ!!!!

Comments are closed.