Εκτινάχθηκε ξαφνικά η χονδρική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα – «Καίγονται» νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Κοινοποίηση:
ρευμα

Ξεπέρασε τα 400 ευρώ η τιμή της μεγαβατώρας στη χώρα μας, με την υπέρβαση και αυτού του ψυχολογικού φράγματος να σηματοδοτεί μια νέα περίοδο ακρίβειας για την ηλεκτρική ενέργεια, την στιγμή που αναμένεται να αυξηθούν οι ανάγκες για θέρμανση και μέσω του ηλεκτρικού ρεύματος.

Έτσι, για σήμερα Τρίτη η τιμή χονδρικής, με βάση τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, διαμορφώνεται στα 400,86 ευρώ/MWh, καταγράφοντας αύξηση κατά 19,03% σε σχέση με χθες (336,78 ευρώ/MWh), με την χαμηλότερη στα 251,24 ευρώ/MWh και την υψηλότερη να υπερβαίνει και τα 500 ευρώ, στα 525 ευρώ/MWh.

Στις βασικές αιτίες για αυτή την ανοδική τροχιά ασφαλώς περιλαμβάνεται το γεγονός της απόλυτης κυριαρχίας του φυσικού αερίου και ταυτόχρονα της κατάρρευσης της συμμετοχής των ΑΠΕ. Με βάση τα στοιχεία η συμμετοχή του φυσικού αερίου ανέρχεται για σήμερα στο 54,88%, ενώ ακολουθούν οι εισαγωγές με 12,62%, ο λιγνίτης με 12,26%, ενώ οι ΑΠΕ περιορίζονται σε μόλις 11,88% (12,56% μαζί με της Κρήτης) και τα υδροηλεκτρικά με 4,10%.

Σε αντίστοιχα υψηλά επίπεδα διαμορφώνονται οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας και σε άλλες χώρες, όπως στη Γαλλία με 418 ευρώ/MWh, στην Ιταλία με 401 ευρώ/MWh και στη Βουλγαρία με 396 ευρώ/MWh.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Δεν πρεπεινα τζογαρουν στο χρηματιστηριο ενεργειας οι ολιγαρχες?????

  2. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ

    ΒΟΛΕΨΙΑ ΘΕΛΑΤΕ ΚΑΙ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ
    ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΩΡΑ

  3. Υπάρχει και η διακοπή ρεύματος, έτσι κούλα;

  4. Θα θελα να ήμουν ποιο βλάκας από σας για να μη νιώθω ότι η ζωή έχει πλέον φθίνουσα αξία.

  5. Ποιος ξερει τι μιζες πηρε για να κλεισει τα εργοστασια λιγνιτη.Με ποιο δικαιωμα τα εκλεισε ποιον ρωτησε ;;; Ο λαος επρεπε να αποφασισει .Αυτο πρεπει να γινει απο εδω και περα.Ο λαος θα αποφασιζει για ολα και οχι να πληρωνουμε σαρανταποδαρουσες απο τον υδρωτα μας και αυτες να μας πινουν το αιμα μας

  6. Αυτό έκανες τρομαχτικές προσπάθειες να μου το καταστρέψεις πριν το στείλω
    Γιατί;;

  7. ΚΛΈΦΤΕΣ!!!!
    Απ’εκεί που τα τρώγαν οι βολεμενοι στην ΔΕΗ. Τώρα τα πούλησαν αυτήν την δυνατότητα Χ 1000 να μας κλέβουν οι ολιγάρχες!!!!
    Αυτό θα πει αποκρατικοποιήση αλά Ελληνικά!!!

  8. Σε μια γνωστή μου πλήρωνε κάτι λογαριασμούς με δόσεις άστα να πάνε μετά έρχεται έναντι κλπ τρόμαξε να βγάλει χρέος χρόνια ολόκληρα αυτό σήμερα την βρήκα τρα ΛΑ λαλαλα μόνο 65 ευρώ

Comments are closed.