ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ… ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΙΟ Ο ΑΔΕΚΑΣΤΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΦΕΤΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΤΖΟΡΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ! ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΚΑΡΦΩΣΕΙ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΕ ΠΑΡΤΥ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ! “ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ! ΤΕΛΟΣ!” (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
σταρ

Μετά τη Μύκονο, βαλίτσες ή μάλλον μπουλντόζες… γιά την Ίο, ετοιμάζει ο Εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου!

Η άκρως επιτυχημένη διαχείριση της αποστολής του στο νησί των Ανέμων, όπου ανέλαβε να επιβάλλει την νομιμότητα ενάντια σε κάθε μορφής οικοδομική αυθαιρεσία και κάθε είδους παρανομία, του άνοιξε νέους δρόμους… μεσοπέλαγα.

Ηδη, έλαβε νέα παραγγελία από τον Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, για να επεκτείνει τη δράση του “κατά των οικοδομικών αυθαιρεσιών και επανελέγχου νομιμότητας οικοδομικών αδειών και πράξεων νομιμοποίησης αυθαιρέτων στη νήσο Ίο”.

Το σύστημα του κ. Τζορμπατζόγλου, που παρέμεινε ακλόνητος σε διαμαρτυρίες και αντιρρήσεις, προχωρώντας στις κατεδαφίσεις αυθαίρετων κτισμάτων σε μεγάλα και εμβληματικά μπάρ και κλαμπ της Μυκόνου, εφαρμόζοντας το πρωτόκολλο κατεδάφισης, δεν άφησε ασυγκίνητο τον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο.

Γι΄αυτό στην παραγγελία του, την οποία απευθύνει στον κ. Τσορμπατζόγλου μέσω του Αντεισαγγελέα ΑΠ κ. Παναγιωτόπουλο, ο Ανώτατος Εισαγγελέας, τον παροτρύνει να συνεχίσει την ίδια πρακτική κατεδαφίσεων!

Αναφέρεται επί λέξει στην παραγγελία της Εισαγγελίας ΑΠ προς τον Εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου:

“… Aυτονόητο τυγχάνει ότι, εσείς θα επιλέξετε τον τρόπο ενεργείας και διερεύνησης. Ομως, λαμβανομένου υπόψη των καλών αποτελεσμάτων, γιά το εν γένει συμφέρον της Πολιτείας, που είχε η επιτόπια μετάβαση σας και η προσωπική ενέργεια δικονομικών πράξεων στη νήσο Μύκονο, σύμφωνα με όσα “ενετείλατο υμίν” ο κ. Εισαγγελέας Αρείου Πάγου, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα έστεργε στην αυτή ακολουθούμενη πρακτική”.

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας ΑΠ προκάλεσε δραματική έκκληση των κατοίκων της Ίου, με αίτημα ελέγχου οικοδομικών εργασιών και επανελέγχου νομιμότητας οικοδομικών αδειών και πράξεων νομιμοποίησης αυθαιρέτων στη νήσο Ίο.

ios

Στο αίτημα τους αναφέρουν:

“Προς : Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο,

Αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο,

Εισαγγελέα πρωτοδικών Νάξου.

Αίτημα ελέγχου οικοδομικών εργασιών και επανελέγχου νομιμότητας οικοδομικών αδειών και πράξεων νομιμοποίησης αυθαιρέτων στη νήσο Ίο.

Θα θέλαμε με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στη Μύκονο να σας αναφέρουμε, ότι και στην Ιο, νησί προστατευόμενο νομοθετικά ως τοπίο ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους ( ΦΕΚ 763Β/1977) και με ειδικό διάταγμα προστασίας (Π.Δ. 587Δ/81) εκτελούνται από συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα κατά συρροή παράνομες εργασίες δόμησης που καταστρέφουν το περιβάλλον
και αλλοιώνουν την αιγαιοπελαγίτικη φυσιογνωμία της Ίου.

Πιο συγκεκριμένα πέντε ανώνυμες εταιρείες (…….), που ανήκουν ουσιαστικά και κατά δήλωση στον ίδιο επιχειρηματία και δραστηριοποιούνται τα τελευταία χρόνια υπό μορφή ενός κονσόρτσιουμ στην μαζική τουριστική εκμετάλλευση της Ίου αγνοούν παντελώς κάθε υπάρχουσα για το νησί πολεοδομική και περιβαλλοντική νομοθεσία και προχωρούν σε παράνομες οικοδομικές εργασίες. Οι εταιρείες αυτές έχουν αγοράσει κατ’εκτίμηση 35% του νησιού με 210 συμβόλαια καταγεγραμμένα στο Υποθηκοφυλακείο Ίου.

Δυστυχώς παρά την επίσημη γνωστοποίηση στις αρμόδιες αρχές των εκτεταμένων από τις εταιρείες αυτές παράνομων έργων και την ευρύτατη δημοσιότητα που έχει λάβει το θέμα τα παράνομα έργα συνεχίζονται.

Στο προστατευόμενο υποτίθεται από νόμους για το ιδιαίτερο φυσικό του κάλλος αιγαιοπελαγίτικο νησί ( ΦΕΚ 763Β/1977) επικρατεί απόλυτη οικοδομική ασυδοσία και όπως εύστοχα επεσήμανε σε τηλεοπτική εκπομπή και η ίδια η αδελφή του πρωθυπουργού Ντόρα
Μπακογιάννη, λέγοντας: ότι “αυτό που γίνεται στην Ίο είναι απαράδεκτο” και μετατρέπει την κυκλαδίτικη φυσιογνωμία του νησιού σε Ντουμπάι. Όλα δείχνουν ότι οι αυθαιρεσίες
δόμησης στην Ίο υπερβαίνουν κατά πολύ αυτές της Μυκόνου.

Συνημμένα σας υποβάλλουμε ένα ενδεικτικό κατάλογο δεκάδων παρανόμων πράξεων δόμησης και περιβαλλοντικών καταστροφών που έχουν εκτελεστεί σε διάφορες περιοχές της Ίου από τις εταιρείες του κονσόρτσιουμ αυτού και τεκμηριώνονται από εκθέσεις
επιθεωρητών, επιβολές προστίμων, επίσημες αεροφωτογραφίες, καταγγελίες πολιτών και φορέων και αποφάσεις δικαστηρίων.

To εύρος, το μέγεθος και η έκταση των ενεργούμενων από τις εταιρείες αυτές παρανόμων εργασιών δόμησης στην’Ιο, όπως αναφέρονται στα συνημμένα παραρτήματα αποτελούν τεκμήρια της μεγαλύτερης ίσως επιχείρησης κατασκευής και συγκάλυψης έργων αυθαίρετης δόμησης στην οικιστική ιστορία του νησιωτικού ελληνικού χώρου.

Για τους λόγους αυτούς και δεδομένης της άρνησης της ΥΔΟΜ Θήρας να εξετάσει και απαντήσει στις καταγγελίες του Συνδέσμου Ιητών στα επίκαιρα αυτά θέματα παρά και την από 9 Ιανουαρίου 2023 νόμιμα παραδοθείσα εξώδικη πρόσκληση μας παρακαλούμε, όπως με εισαγγελική παρέμβαση ληφθούν άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση της νομιμότητας και την σωτηρία του περιβάλλοντος της Ίου προλαμβάνοντας εκτός των άλλων με τον τρόπο αυτό και την παραγραφή παρανομιών δόμησης που έχουν εκτελεστεί και προκαλούν μόνιμες βλάβες στο περιβάλλον της Ίου.

Προς διευκόλυνση επιλογής δειγματοληπτικών ελέγχων νομιμότητας σας αναφέρουμε τις παρακάτω οικοδομικές άδειες των ως άνω εταιρειών που θεωρούμε ότι εξόφθαλμα και με πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων έχουν εκδοθεί παρά τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις.

• Έλεγχος νομιμότητας της Πράξης …/2014 νομιμοποίησης αυθαιρέτων στο Ν. 4178/2013 της εταιρείας … στη χερσόνησο Διακοφτό λόγω εκτέλεσης των έργων μετά το 2011

• Έλεγχος νομιμότητας της οοικοδομικής Άδειας του Π. Γ. Θήρας α/α …/2007 της εταιρείας …. και των αναθεωρήσεων αυτής από την εταιρεία …, καθώς και των οικ. Αδειών …/2010, …/2011, …/2013 και …/2014 της εταιρείας …. στη θέση Κουμπάρα – Διακοφτό λόγω εμφανών πολεοδομικών παραβάσεων του ΠΔ587Δ/81 και άλλων διατάξεων και εκτέλεσης εργασιών ακόμα και σήμερα και μετά την από ΕΔ36/2016 αναστολής εργασιών του ΣτΕ και την ακυρωτική απόφαση Α1037/2022 του ΣτΕ.

• Έλεγχος νομιμότητας της οικοδομικής Άδειας του Π.Γ. Θήρας …/21 της εταιρείας … και τυχόν πράξεις αναθεωρήσεων αυτής στην κορυφογραμμή της περιοχής Τζαμαρίας λόγω παράβασης του Ν. 4759/2020 άρθρο 33 παρ.2 και πολλών άλλων εμφανών παραβάσεων των πολεοδομικών διατάξεων του ΠΔ. 587Δ/81.

4. Έλεγχος νομιμότητας των οικοδομικών αδειών του Π.Γ. Θήρας υπ. αρ…./2016 και …./2019 και των αναθεωρήσεων και επεκτάσεων αυτών της εταιρείας … στη θέση Παπά λόγω επεμβάσεων σε ρέμα, υδροβιότοπο και πολλών άλλων εμφανών παραβάσεων πολεοδομικών διατάξεων.

Ο Σύνδεσμος Ιητών, ιδρυθείς το 1924 με Αρ Μητρώου 1206, που εκπροσωπεί τους απανταχού ανά την υφήλιο Νιώτες σύμφωνα με το καταστατικό του, άρθρο 2, έχει το έννομο συμφέρον και υποχρέωση να προστατεύει το περιβάλλον της’Ιου.

Παρακαλούμε όπως εξετάσετε το συντομότερο δυνατόν τα παραπάνω αιτήματα μας.

Για τον Σύνδεσμο Ιητών

Δείτε επίσης:

Ο Ανώτατος Εισαγγελέας, που είναι μαχητής στην έδρα και Εθνοφύλακας στη Σύρο


Κρατείται για ανάκριση ο γνωστός επιχειρηματίας διοργανωτής του πάρτι στη Μύκονο σε πολυτελή βίλα που βρέθηκαν ναρκωτικά! (ΦΩΤΟ)

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

10 Σχόλια

  1. Ο νόμος θα είναι για τους μπατηρηδεσ.. για αυτούς που έχουν τα μέσα δε κουνιέται φύλλο!!! Έλα στην Ρόδο να δείτε χάος.. μέχρι και βράχους τίναξαν στον αέρα για να βάλουν ομπρέλεσ

  2. για ποιο καλοπληρωμενη καρεκλα παιζει. Κανενας τιμιος και καθαρος δεν φτανει εκει που καθεται.

  3. ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΨΑΜΑΙ ΣΑΠΙΟΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ……………….

  4. Τί έγινε, δεν πήρανε τις μίζες τους τα πολιτικά και δικαστικά τομάρια και κυνηγάνε τον επιχειρηματία;

    1. ναι ρε λαμογιο δεν λαδωσες δεν εχει τετοια ακομα και αν λαδωσες αν λαδωσεις τον λαθος ανθρωπο πιστεψε με θα την φας την παπαρα σου για αυτο σε αυτη την χωρα παμε με την οπισθεν γιατι εχουμε κατι τετοια μυαλα με τετοιες αποψεις το οτι κατσε να γλυψω τον βουλευτει να λαδωσω καποιον κα κανω την δουλεια μου για Αυτο στην Ελλάδα καμια δουλεια δεν γινεται σωστά γιατι σκευτομαστε με τον κωλο και οχι με το νου ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΛΑΔΩΜΑ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟΣΙΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ! ΤΕΡΜΑ ΡΕΕΕΕΕ!

  5. Για τα δις της Siemens θα ασχοληθεί κανείς ? Άντε γκρεμίστε την Μύκονο να ανέβει το άλλο νησί που σπρώχνουν οι αγοραστές γης . Όταν ο Ελληνας ξυπνήσει και δει ποιοι αγοράσανε τσάμπα χωράφια σε κοντινό νησί και ετοιμάζονται να μαζόξουν τον τουρισμό θα κλαίτε .

  6. εδω γελαμε…..🙃😁🙃…… που θα εφαρμοστη ο νόμος;;;;; 🤣🤣🤣

  7. Γιατί δεν ψάχνει και το predator το γατάκι; νιάου νιάου

  8. πειστήκαμε, εντάξει!! μας πείσατε – ωραίο !! δούλεμα!!!!, θα πάμε να ψηφίσουμε τώρα, έναν απο τους μαφιόζους που προ -επιλέχτηκαν

Comments are closed.