Ειδοποιητήρια και ειδικά φύλλα πορείας σε εκατοντάδες Εφέδρους Βολιώτες!

Κοινοποίηση:
1

Ειδικά φύλλα πορείας στέλνονται κατά εκατοντάδες στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, με πολλούς Βολιώτες να σπεύδουν στα αστυνομικά τμήματα για να τα παραλάβουν, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Θεσσαλία.

Ειδικότερα, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Θεσσαλία», η οποία παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα το θέμα, εκατοντάδες ειδικά φύλλα πορείας (ΕΦΠ) απεστάλησαν τις τελευταίες ημέρες σε έφεδρους αξιωματικούς, κυρίως, αλλά και σε οπλίτες συγκεκριμένων ειδικοτήτων από τη Μονάδα Επιστράτευσης της περιοχής, προκειμένου, σε περίπτωση που, ω μοι γένοιτο, συμβεί κάτι με τη γειτονική Τουρκία, να είναι σε ετοιμότητα και να παρουσιαστούν σε συγκεκριμένες στρατιωτικές μονάδες.

Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες, απεστάλησαν περισσότερα από 400 ΕΦΠ στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, προκειμένου να διανεμηθούν στους υπόχρεους να τα παραλάβουν και να γνωρίζουν σε ποια στρατιωτική μονάδα θα παρουσιαστούν, εφόσον συμβεί πολεμική σύρραξη.

Κλάσεις επιστράτευσης

Όπως έγινε γνωστό, ΕΦΠ μπορεί να ταχυδρομηθούν και να διανεμηθούν από την Αστυνομία και από άλλες μονάδες επιστράτευσης ανά τη χώρα σε Βολιώτες έφεδρους. Εφόσον υπάρξει πολεμική εμπλοκή, αποστέλλεται Φύλλο Πορείας (ΦΑΠ) για να παρουσιαστούν οι έφεδροι σε συγκεκριμένη μονάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κλάσεις επιστράτευσης είναι η Α’, με ηλικίες μέχρι τα 40 έτη, η Β’ με ηλικίες από 41 μέχρι 45 έτη και η Γ’ από 45 έτη και άνω.

Τα χρώματα των ΕΦΠ είναι πράσινο, που αφορά παρουσίαση σε συγκεκριμένη μονάδα, κίτρινο για προσωρινές αποστολές δύο-τριών ημερών και λευκό για διάθεση σε μονάδα επιστράτευσης. Πάντως η διανομή των ΕΦΠ από την Αστυνομία, δικαιολογημένα προκαλεί ανησυχίες στους έφεδρους που τα παραλαμβάνουν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

21 Σχόλια

  1. Είμαι 60 πρώην πεζοναύτης. Αν είναι να δηλώσω εθελοντής. Γίνεται ? Γουστάρω να πιω αίμα τουρκικό. Δίψασα τόσα χρόνια στο τίποτα. Τόση εκπαιδευση χαμένη να πάει?

  2. ΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΩ ; ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΩ; ΓΙΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ; ΓΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΑΝΕ ; ΓΙΑ ΤΑ ΧΥΜΙΚΑ ΠΟΥ ΡΙΧΝΑΝΕ; ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΑΝΕ; ΔΕΝ ΠΑΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ Ο ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ Ο ΓΙΟΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΑΩ ΚΑΙ ΕΓΩ.ΑΣ ΠΑΕΙ Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    1. ανδρεα εχεις θυμο και δικιο .απο τους ενοικους του χοιροστασιου και τις αδελφες που τους γλυφουν οι στρατευμενοι στα δαχτυλα μετριουνται .πχ ο μουνουχης εθναρχης καθολου. ο μινεικο οχι. ο γαπ καθαριζε τζαμια στην σουηδια οταν εγω και τα αλλα ελληνοπουλα πολεμουσαμε στην κυπρο …ο ανηψιος του καραμαν—-αλη συτιστης στου μπαλασκα..ο μεγαλος αξελ απαλαχθη λογω της υποψηφιοτιτας του στο Δ Α.. .ο κουλης με συνοδια στην τριπολι και εβγηκε αμεσως ειμουν εκει που τον πηγαν;ο ελιας αβουρι στο κολωνακι.και μη σας κουραζω με αλλα ερπετα και προδοτες ενα μονο θελω απο ταΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ να εχουν ομονοια και αγαπη αυτα που δε θελουν και τρεμουν τα ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ …..

  3. Ειναι για να παρουσιασοτουν σε μοναδες ολης της ελλαδας,για μετακπαιδευση,τις επομενες μερες αρχιζει η εβδομαδιαια ασκηση ” παρμενιων”.

    1. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑ ΦΑΠΕΣ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ…
      ΤΟ ΦΑΠ ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΦΑΝΤΑΡΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΤΣΙΑΣΤΟΥΝ ΚΑΠΟΥ..

      ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ (ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΙΤΡΙΝΟ ΚΑΙ ΑΣΠΡΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ) ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ….ΕΙΤΕ ΦΑΝΤΑΡΙΔΙΑ ΕΙΤΕ ΦΑΝΤΑΡΟΔΟΚΙΜΙΑ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΣΤΗ ΦΩΤΟ…

      ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΠΥΡΙΤΙΔΑ. ΟΤΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΓΩΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΜΠΕΙ ΜΠΑΛΑ ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ, ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΓΚΟΛ

  4. Να μη διάλεγαν να πάνε έφεδροι. Είναι υποχρέωσή τους να παρουσιαστούν και να μάθουν “τις τέχνες του πολέμου”

    1. Και ποιος σου είπε ρε none αδερφούλα πως δεν θέλουν να πάνε να πολεμήσουν εάν χρειαστεί και λες να μη διάλεγαν να πάνε έφεδροι; Κρίνεις εξ πουστριδίων τα αλλότρια;

    2. Τι λες ρε ζώο όρθιο… Που προφανώς είσαι ανθέλληνας κ δεν υπηρέτησες ή κανας γιωτάς.
      Κανεις δεν επιλέγει, οσοι υπηρετούν είναι έφεδροι. Ούτε και τις ειδικότητες επιλέγει ο έφεδρος από μόνος του.
      Να παρακαλάς να μη γίνει πόλεμος, πρώτοι πρώτοι θα πεθάνουν οι προδότες.
      Να το θυμάσαι καλά αυτό.

  5. Όποιος έχει μισθό Δημοσίου ή/και ενοίκια από ακίνητα και κληρονομιές και αντιπαροχές και χρησηκτησίες και διανομές και επιδοτήσεις στην ελληνική επικράτεια ή/και γη/τσιφλίκια στην ελληνική επικράτεια, ας πάει πρώτος να υπερασπιστεί τα κεκτημένα. Τι πιο δίκαιο; Επίσης, στην πρώτη γραμμή και όποιοι έχουν αξιώματα. Δεν πάω πουθενά.

    1. Την Ελλάδα θα την σώσει ένα 30% παλαβών και ρομαντικών αντρών. Σιγά τη δήλωση που έκανες. Είναι γνωστά αυτά.

    2. Εσυ ο εξυπνακιας κατσε εδω και περιμενε τους φιλους σου τους τουρκους.Εχε και καφεδες ετοιμους να τους κερασεις.Οταν ερθουν δεν θα σε πειραξουν.Το πολυ να μεινεις χωρις κεφαλι..

    3. μην πας πουθενα,αλλα παρακαλα το θεο να νικησουν αυτοι που θα πανε,γιατι αν δε νικησουν
      θα χασεις πραγματα που τωρα τα θεωρεις δεδομενα και τα λεφτα και τα αξιωματα θα σου φανταζουν αερας κοπανιστος

  6. Καημένα παιδιά μας κανά παιδί πολιτικού θα πάρουν ; Σκέφτηκε το όταν ψηφίζετε

  7. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΕΙΣ;;; ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΤΑΙ

    1. που ειναι το κακο; δουλεια των δημοσιογραφων ειναι να ενημερωνουν ή μηπως οχι;

      1. Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον και την δημοσιογραφίαν???

  8. Σύστημα επιστράτευσης για τον …..γκιώνη!!!
    Καλούν ανθρώπους που δεν πρέπει, ούτε σωματικά ούτε ηλικιακά, και εφέδρους με ειδικότητες και νέους σε ηλικία και σωματική ικανότητα τους δίνουν λευκό απολυτήριο!!!
    Δεν θέλω να επεκταθω περαιτέρω.

    1. Έτσι. Έστειλαν πράσινο σε εμένα στα 54 και κάτι μαντράχαλους τεμπελχαναδες τους έχουν με λευκό. Το έβαλα στο «αρχείο».

Comments are closed.