Εθνική μειοδοσία Μητσοτάκη: Δεν θα εμποδίσουμε την πώληση F-16 στην Τουρκία!

Κοινοποίηση:
ΝΗΓΓΗΞΚΓ

Αδιανόητη δήλωση για την πώληση των αμερικανικών μαχητικών στον Ερντογάν

Όχι απλά δεν έδειξε την παραμικρή πρόθεση να εμποδίσει την πώληση των F-16 στην Τουρκία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά δήλωσε και ευθέως ότι δεν θα παρέμβει στην πώληση αμυντικού υλικού στον Ερντογάν, ο οποίος επιμένει στο δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας! Μετά από αυτή την απάντηση, μπορεί κανείς να φανταστεί τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντησή του με τον Μπλίνκεν στα Χανιά, μετά από την οποία ο πρωθυπουργός επανέλαβε για μια ακόμα φορά τα περί προόδου στην πώληση των F-35.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξής του στην ΕΡΤ, ο Μητσοτάκης ρωτήθηκε για τα εθνικά θέματα, τι θα γίνει με τα F35 της Ελλάδας και τα F-16 της Τουρκίας μετά και την συνάντησή του με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ.

«Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει καταθέσει ένα τεκμηριωμένο αίτημα για την απόκτηση αεροσκαφών F-35. Εκτιμώ ότι αυτό το αίτημα είναι ώριμο και θα εγκριθεί κατά την άποψή μου σχετικά σύντομα από τις αμερικανικές αρχές, δηλαδή από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ήδη έχει εξασφαλιστεί η σύμφωνη γνώμη του Κογκρέσου, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε με μια σημαντική αγορά η οποία θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις Ένοπλες Δυνάμεις και ειδικά την Αεροπορία της χώρας» δήλωσε ο Μητσοτάκης και ξεκαθάρισε ότι δεν θα επέμβει στην πώληση των μαχητικών F-16 στην Άγκυρα.  «Ούτε είμαστε εμείς αυτοί που θα βάλουμε κάποιο φρένο ή έχουμε τη δυνατότητα να επηρεάσουμε την πώληση αμυντικού υλικού σε μια άλλη χώρα»!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Μα τί σκουλήκι;;; Τί βρομύλος;;; ΤΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ;;; Κάποιοι ομογενείς έχουν ξεσκιστεί να παρακωλύσουν τη συμφωνία, με αποτελέσματα ενίοτε, και ο αφορισμένος, το άχθος αρούρης, ο προσωποποιημένος απόπατος τούς αδειάζει πανηγυρικά και μάς στέλνει στα βράχια πάλι;;;

  2. ΚΑΜΜΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΓΝΩΣΤΗ Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΩΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΧΑΤΗΡΙΑ

Comments are closed.