Εγκλωβισμός στην Αττική Οδό: Ανοίγει η πλατφόρμα για τα 2.000 ευρώ – Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται

Κοινοποίηση:
attiki_odos

Ανοίγει τις επόμενες ώρες η ηλεκτρονική πλατφόρμα για να υποβάλλουν οι εγκλωβισμένοι της Αττικής Οδού τα αιτήματα για την αποζημίωση των 2.000 ευρώ.

Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται είναι τα στοιχεία του οχήματος, τις εισόδους και τις εξόδους που μπήκαν στον αυτοκινητόδρομο αλλά και την ώρα εισόδου και εξόδου. Δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα θα χρειαστεί και το απόκομμα της απόδειξης πληρωμής των διοδίων.

Πάντως, όλα θα διευκρινιστούν με το άνοιγμα της πλατφόρμας στην ανακοίνωση που θα βγάλει η Αττική Οδός.
Πώς θα διεκδικήσουν αποζημιώσεις οι εγκλωβισμένοι οδηγοί
Για τη διαδικασία μέσω της οποίας οι πολίτες θα διεκδικήσουν πιθανές αποζημιώσεις, αλλά και τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση, είχαν μιλήσει στο MEGA ο δικηγόρος, Γιάννης Μαρακάκης, και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Όπως τόνισε ο κ. Μαρακάκης μέχρι τώρα έχουν επικοινωνήσει περισσότεροι από 200 πολίτες που αντιμετώπισαν πρόβλημα κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας για να του ζητήσουν βοήθεια, ενώ υπογράμμισε ότι η περίπτωση οι αποζημιώσεις να αφορούν στα οχήματα και όχι στους πολίτες δεν στηρίζεται νομικά.

«Οι άνθρωποι υπέφεραν από τις εγκληματικές αμέλειες της διαχειρίστριας εταιρείας, η οποία αν και γνώριζε το αδιέξοδο, παγίδευσε τους πολίτες σε ένα “ψυγείο”. Δεν δεχόμαστε ότι η αποζημίωση να είναι για το όχημα και όχι για τα πρόσωπα που αντιμετώπισαν πρόβλημα» συμπλήρωσε ο κ. Μαρακάκης.
Από την πλευρά του ο κ. Χατζηθεοδοσίου υποστήριξε ότι η αποζημίωση για την ψυχική οδύνη μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 100.000 ευρώ, ενώ σημείωσε ότι αν κάποιος λάβει ένα ποσό εξωδικαστικά, δεν θα μπορεί να έχει άλλες διεκδικήσεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Τσαμπα κοπος. Ουτε στους μισους δεν θα δωσουν .

Comments are closed.