Είπε ο Έλληνας ΓΕΕΘΑ τα αυτονόητα για το casus belli και η Τουρκία παρεξηγήθηκε!

Κοινοποίηση:
Χωρίς-τίτλο

Τόχουμε ξαναγράψει ότι κάτι δεν πάει καλά σ’ αυτήν τη χώρα. Τόχουμε ξαναγράψει και ξαναπεί ότι είναι ντροπή για την Ελλάδα να λαμβάνει υπ’ όψιν της το casus belli της Τουρκίας για τα 12 μίλια, γιατί εκτός του ότι είναι καταφανώς παράνομο, με βάση το διεθνές δίκαιο, είναι εξαιρετικά ντροπιαστικό για την Ελλάδα να το νομιμοποιεί με την φοβική της στάση. Είναι αυτοκτονικό!
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός κ. Φλώρος,  κατά τη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργάνωσε το Αμερικανοελληνικό Ινστιτούτο (AHI) στην Ουάσιγκτον, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην απειλή πολέμου της Τουρκίας προς τη χώρα μας για τα 12 μίλια.

Ο Έλληνας Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είπε για την απειλή του casus belli στην περίπτωση επέκτασης της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια στο Αιγαίο, ότι είναι μη σοβαρή, υπενθυμίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση επιφυλάσσεται να ασκήσει το νόμιμο κυριαρχικό δικαίωμά της όποτε επιθυμεί και όποτε κρίνει ότι είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή.

Σήμερα η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, αναφέρεται στο θέμα των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, με τον τίτλο «Οι ΗΠΑ κακομαθαίνουν την Ελλἀδα» και σχολιάζει λέγοντας ότι «το τηλεφώνημα του Μπάιντεν στον Μητσοτάκη με αφορμή την 200η επέτειο εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (sic) και η παρουσία αμερικανικών αεροπλάνων στις τελετές, έχουν κακομάθει του Ελληνες».

Διασυνδέει μάλιστα το θέμα με την αναφορά του στρατηγού Φλώρου στο θέμα της απειλής πολέμου, γράφοντας ότι  «Ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΕΘΑ υποστήριξε πως είναι νόμιμο δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στο Αιγαίο και πως δεν είναι σοβαρή η απειλή της Τουρκίας για casus belli».

Για να φανταστείτε πού έχει φθάσει η φοβική συμπεριφορά της Ελλάδας, έχουμε καταντήσει τα αυτονόητα να γίνονται είδηση στην Τουρκία!!!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: