ΕΧΕΙ ΦΑΓΩΘΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ! ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ! ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΒΑΘΙΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΦΡΑΓΚΟ! ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!

Κοινοποίηση:
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΔΩΝΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Μετά τις αυξήσεις στα φάρμακα και τα απογευματινά χειρουργεία, οι πολίτες θα βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και για τις εξετάσεις τους!

Να «τελειώσει» τη δωρεάν Υγεία έχει βαλθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης, αφού μετά τα απογευματινά χειρουργεία στα οποία οι πολίτες για να χειρουργηθούν έγκαιρα θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, μετά τις αδιανόητες αυξήσεις στα φάρμακα, τώρα επιβάλλει χαράτσι και στις διαγνωστικές εξετάσεις!

Αντί να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας που καταρρέει, ο υπουργός Υγείας σφίγγει τη θηλιά στον λαιμό των ασθενών, αναγκάζοντας τους να πληρώσουν αυξήσεις, την ώρα μάλιστα που η σαρωτική ακρίβεια δεν τους επιτρέπει να καλύψουν ούτε τα βασικά έξοδα επιβίωσης.

Όπως αποκαλύπτει με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη του διοικητικού συμβουλίου, ο Άδωνις Γεωργιάδης πρότεινε να πληρώνουν οι ασθενείς από την τσέπη τους 1 ευρώ ανά παραπεμπτικό για τις εργαστηριακές εξετάσεις και 3 ανά παραπεμπτικό για τις απεικονιστικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με τον ΠΙΣ, τα ποσά αυτά θα εισπράττονται μέσω του παραπεμπτικού (με αιτιολογία υπέρ ΕΟΠΥΥ) αλλά δεν θα αποδίδονται στον Οργανισμό. Το ετήσιο συνολικό ποσό είσπραξης θα προστίθεται ισόποσα (λογιστικά) από τον ΕΟΠΥΥ στο ανώτατο όριο δαπάνης των εργαστηριακών εξετάσεων, με σκοπό τη μείωση του clawback. Ουσιαστικά, οι ασθενείς θα συμμετέχουν οικονομικά και στο colwback των ιδιωτικών εργαστηρίων, το οποίο η κυβέρνηση αρνείται να μειώσει, ενώ ξεκαθαρίζει ότι δεν θα αυξηθούν οι μισθοί των γιατρών.

«Η προσπάθεια από την πλευρά της κυβέρνησης να καλλιεργήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό, να στρέψει το λαό εναντίον μας δείχνει ότι πιέζεται! Λέει ότι για να ικανοποιήσει το αίτημα μας για διπλασιασμό των αποδοχών όλων των υγειονομικών χρειάζεται να επιβάλλει ένα επιπλέον ΕΝΦΙΑ. Δε λέει όμως ότι ο κρατικός προϋπολογισμός του 2024 προβλέπει κρατικές επιδοτήσεις ύψους 8,5 δις για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Άδεια κρατικά ταμεία για τους μισθούς μας, γεμάτα για την ενίσχυση των κερδών των λίγων», αναφέρουν οι νοσοκομειακοί γιατροί στην ανακοίνωσή τους.

Φάρμακα: Αυξήσεις στη συμμετοχή των ασφαλισμένων

Την ίδια στιγμή, οργή έχουν προκαλέσει στους ασθενείς οι νέες αυξήσεις σε φαρμακευτικά σκευάσματα

Σύμφωνα με το iatronet, οι ασφαλιστικές τιμές αυξήθηκαν σε 33 φάρμακα από 0,1% έως και 4,51%.

Τέσσερις είναι θεραπευτικές κατηγορίες που είχαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις στη συμμετοχή των ασφαλισμένων και συγκεκριμένα:

-Τα αντικαταθλιπτικά

-Φάρμακα για την υπέρταση

-Οι στατίνες

-Τα κορτιζονούχα

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις για τους ασφαλισμένους αφορούν στα κορτιζονούχα όπως καταδεικνύουν δύο παραδείγματα.

1) Κορτιζονούχο (30 τεμάχια)

Προηγούμενη Λ.Τ. 111,04 ευρώ.
Ασφαλιστική Τιμή Αποζημίωσης 111,04 ευρώ.
Συμμετοχή του Ασθενή: 27 ευρώ

Νέες Τιμές

Λιανική Τιμή 111,04 ευρώ.
Ασφαλιστική Τιμή Αποζημίωσης 30,79 ευρώ.
Συμμετοχή του Ασφαλισμένου 87,95 Ευρώ (αύξηση 95%)

2) Κορτιζονούχο

Προηγούμενη Λιανική Τιμή 18,3 ευρώ.
Ασφαλιστική Τιμή αποζημίωσης 18,3 ευρώ.
Συμμετοχή Ασφαλισμένου 4,57 ευρώ.

Νέες Τιμές

Λιανική Τιμή 17,02 ευρώ.
Ασφαλιστική Τιμή αποζημίωσης 0,9 ευρώ.
Συμμετοχή Ασφαλισμένου 16,34 ευρώ (αύξηση 72%)

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

28 Σχόλια

  1. θα ερχονται οι λαθροεποικοι απο τα περατα της γης στο Ελλαδισταν να γιατροπορευονται και να ξεγενναναι ντζαμπα στα δημοσια νοσοκομεια και εσυ νεοελληνα ραγια θα πληρωνεις για κατι που δικαιουσαι αλλοστε τα πληρωνες τοσα χρονια για να σε δουλευουν τωρα οι δημοκρατες κλεφτες πολιτικαντηδες

  2. ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΙΑΤΡΗΚΕΣ ΥΠΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΕΝΩ ΟΛΗ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΗ ΠΟΥ ΣΤΙΝ ΛΑΘΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΕΔΩ ΘΑ ΓΙΑΤΡΟΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΓΕΝΝΑΕΙ ΝΤΖΑΜΠΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΝΟΣΟΚΟΚΟΜΕΙΑ….ΠΟΛΛΟΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΑΙ ΕΣΥ Μ…ΛΑΚΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ΡΑΓΙΑ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ

  3. Εν τω μεταξύ, αυτή τη “Δωρεάν Υγεία” την χρυσόπληρωνουμε όλοι, πολλά πολλά χρόνια! Επομένως μου κάνει λίγο άκυρος ο όρος…..

  4. Τοσα χρονια δεν εκαναν κρατησεις για γιατρους και φαρμακα ;;;; Που πηγαν τοσα χρηματα Ρεεεεε ;;;; Αφου θελεις αυτα δωσε πισω τα χρηματα στον κοσμο απο τις κρατησεις που τους κανατε για να πληρωνουν οι ανθρωποι χειρουργεια και γιατρους .Επειδη εχεις μακρια χερια εσυ και μεγαλες τσεπες και πηγαδι κοιλια εμας μας πατας ;;;; Η καταρες του κοσμου θα σε πνιξουν.

  5. Εγώ προσπαθώ εδώ κ μέρες για υπέρηχο κοιλιάς, σε διαγνωστικά εννοείται γτ σε δημόσια ούτε για αστείο. Σε αρκετά δημόσια δεν κάνουν καν την εξέταση….
    Και στ διαγνωστικά δε βρίσκεις ραντεβού όταν είσαι με τ παραπεπτικο γτ εκεί λήγει νωρίτερα από ότι σε δημόσιες δομές. Κοινώς πρέπει όλα να τα πληρώνουμε απευθείας οι ασθενείς. Δε θα είχα αντίρρηση να το κάνω αλλά γιατί να δίνω εισφορές κάθε μήνα από το μισθό μου εφόσον είμαι σε μεγάλο βαθμό ανασφάλιστη;

  6. Πότε θα πέσει αυτή η κωλοκυβέρνηση. Πότε θα ξεκουμπιστούν όλοι αυτοί οι άχρηστοι να ησυχάσει η ψυχή μας. Γιατί ρε ηλίθιοι ψηφοφόροι το ρίξατε στο κωλόσογο; Τι φταίμε εμείς οι υπόλοιποι άνθρωποι που δεν έχουμε το μυαλό για διακοσμητικό;

  7. Το 2003 η δημοσία δαπάνη για φάρμακα ήταν 2,5 δις το 2009 εννέα δις
    Υπήρχαν εικονικές συνταγογραφήσεις από τους ιατρούς μέ την σχετική μίζα από τις φαρμακοβιομηχανίες.
    Με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση το κακό περιορίστηκε, διότι οι ιατροί υπογράφουν με το ΑΜΚΑ τους.
    Ο Γεωργιάδης έχει ξεφύγει προ πολλού. Είναι άκρως επικίνδυνος για την ελληνική κοινωνία και την ζωή των Ελλήνων.

  8. Ας πεσουν επανω του ολες οι αρρωστιες του κοσμου και οτι μαζεψε απο τις τσεπες του λαου να τα φαει στα φαρμακα.Ας βγει εξω να περπατησει μονος του αν μπορει .Θα του μπασουν το παιδι του του βρικολακα

  9. Αυτό το σκατοκομμα σκατοψυχη ανθέλληνες και μπουστρονια το ψηφίζουν και δυστυχώς είναι πολύ

  10. λαικη απαιτηση η εκτελεση του κ των υπολοιπων υπουργων,

  11. Αντιπαθεστατος, απατεώνας, αδίστακτος κάνει ότι δεν καταλαβαίνει ότι θα διαλύσει την υγεία ξαφνικά γίναμε πλούσιοι και δεν τ καταλαβαμε όπως εκείνος κ όμοιοι του που έχουν πόθεν έσχες κ πόσα κρυμμένα. Τι να πούμε για αυτόν π έβγαζε βιβλία για τ ομοφυλόφιλους και μετά πήγε και ψηφισε. Καλά λέει ο Κούγιας αυτοεξεφτιλιζεται για τ Χρήμα κ την καρέκλα.

  12. Ο καταλληλος αναλωσιμος μαλακας στο καταλληλο ποστο! Μια επιλογη της Κουλαρας ΑΕ!

  13. Ο μπουμπούκος είναι καλός υπηρέτης αλλά κακός αφέντης

  14. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ που δημιουργήσατε τον θεσμό των απογευματινών ιατρειων.
    Εγώ ως χειρουργος βγάζω 4.000 ευρώ μόνο ο μισθός.
    Τώρα με τα απογευματινά που θα βγάζω τα εξής :
    Από 2 χειρουργεία καθημερινά με μέσο όρο 400 ευρω
    Τότε 5 ημέρες × 800 = 4000 ευρώ / εβδομάδα
    Άρα 4 εβδομάδες x 4000 euro = 16.000 ευρώ μόνο τα απογευματινά ιατρεία ! Συν τον μισθό μου που είναι 4000 ευρώ σύνολο 20.000 ευρώ τον μήνα !!!
    Στην υγειά των κοροιδων.
    Οι νοσηλευτές μας θα δουλεύουν για 10 ευρω για κάθε χειρουργείο.

    1. ΣΙΓΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚ ΜΗΝ ΚΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΤΟ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ ……

  15. οι περισσοτεροι παλαιοδεξιοι της ιδιας νοοτροπιας ειστε. κραζετε το μπουμπουκο αλλα γουσταρετε ενα συστημα πληρους ιδιωτικης ασφαλειας αδιαφορωντας για το φτωχο και ανημπορο συνανθρωπο σας

  16. Γεια σου ρε αποφοιτε του Καρατζαφυρερ Κλαδωνη! Εχει ο καιρος γυρισματα τσογλανε που δε σεβεσαι τις θυσιες του λαου! Αρχινα να ψαχνεις αναλφαβητε που θα κρυφτεις!

  17. Εαν δεν βρισκεις σε νοσοκομειο που ειναι και το πιο συνηθες στο γνωστο site με τα 4 ψηφια υπαρχει η επιλογη για απογευματινο ραντεβου επι πληρωμη.
    Μην ξεχασω ειχε πει ο μητσοτακης οτι τα φαρμακα θα ειναι δωρεαν για αυτους που ειχανε ΕΚΑΣ να του πω οτι οχι μονο πληρωνω τα φαρμακα της μητερας μου αλλα πληρωνω και δεκα ευρο για να μου τα γραψουνε.

  18. Να μειωσει τα εξοδα της υγειας θελει ο κυριος.Απο παλια , επι σαμαρα που ηταν παλι υπουργος παρομοια δεν επραττε? γιατρους νοσοκομεια …δρομο, να αυγατισουν τα εσοδα και να δειξουμε καλη διαγωγη στην ουρσουλα, οτι ειμαστε ..νομοταγεις….

  19. Ο Άδωνις περνάει μία χαρά.
    Γιατί να νοιαστεί για τα Φορολογούμενα Κορόϊδα που τον χρυσοπληρώνουν?
    Πότε θα καταλάβουν οι Έλληνες, ότι πρέπει να μποϊκοτάρουν την ΑΑΔΕ, μήπως & βάλουν μυαλό οι Κυβερνώντες αλλά & τα σούργελα της Αντιπολίτευσης?
    Κυρίως δε να αντιληφθούν οι Ούρσουλες της Ευρώπης, ότι η κοροΐδα των Ελλήνων τελείωσε.

  20. Σιγα μη παιθανουμε ολοι ρε Στεφανε. Απο την αλλη κλεβουν τη γρια με τα 120.000 ευρω στο σπιτι και απο την αλλη λες δεν εχουν λεφτα οι Ελληνες. Ας πουλησουν ενα απο τα 2 η 3 σπιτια που εχει η καθε οικογενεια. Που για να παρεις ενα 70 χρονων διαμερισμα στο κεντρο της Αθηνας θες πανω απο 100.000 ευρω. τι μας λες τωρα. Και σε 2 μηνες θα βλεπεις χιλιαδες να πηγαινουν στα εξοχικα τους για το εθιμο της μαυρης μαγειας με τα εντοσθια και τα οργανα των ζωων που το εχουν ονομασει κοκορετσι στη γλωσσα των βαρβαρων Σλαβων.Ενω θα σφαξουν και καμια 10.000.000 εκατομμυρια αμνοεριφια πριν συμπληρωσουν το πρωτο ετος της ζωης τους. Ρε δε πατε καλα. Και εδω στο εξωτερικο ντρεπομαστε πλεον που ειμαστε Ελληνες οταν μας ρωτουν ποσοι γκει ζουν εκει .

  21. Ο Έλληνας έτσι και αλλιώς από την εποχή των μνημονιων έως τώρα το απέδειξε περίτρανα ότι είναι τόσο μαλάκας που προτιμάει να αυτοκτονήσει και να πεθάνει παρά να γαμήσει τους 300 της βουλής.Δίνει κώλο μόνος του ο Νεοέλληνας.

  22. Γιατρέ πονάει ο κωλος μου τι έχω; Καρεκλειαση. Γιατρέ πονάει η μέση μου . Κάτι τέτοια παίζονται. Καλά τους κάνει. Θα πεθάνουμε όλοι βρε ούτως η αλλιώς

  23. Αυτος καλα τα οικονομαει για τους αλλους χ……… Σα δεν ντρεπεται Να δωσουν αντιστοιχες αυξησεις στον κοσμο να μπορει να πληρωνει αν και επι χρονια κρατανε για φαρμακα και γενικα για…..υγειονομικη περιθθαλψη Καλα αυτους κανενας δεν τους ελεγχει τι κανουν Αυτο το….κρατος ειναι οτι του φανει του λωλοστεφανη

  24. Airpods στο αυτί, το Rolex στο χέρι, όλα από τα κλεμμένα της NOVARTIS και όχι μόνο. Κατά τα άλλα πρώτος στις εκλογές…

    1. Δεν τον σώζει ούτε το Rolex και πάλι είναι μία γελοία πολιτική κουράδα με Rolex

    2. Τα AirPods είναι τα πρώτα τα φθηνά. Τα καλά τα έχει σπίτι.

Comments are closed.