ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ – Gazprom: «Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη θα ξεπεράσουν τα 3.000 δολάρια ανά χίλια κυβικά μέτρα»!

Κοινοποίηση:
ΑΕΡΙΟ

Η Gazprom ανακοίνωσε ότι οι τιμές του φυσικού αερίου στην Γηραιά Ήπειρο θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τα 3.000 δολάρια ανά χίλια κυβικά μέτρα κάτι που θα σημάνει το τέλος της ΕΕ όπως την γνωρίζουμε και επιστροφή των Ευρωπαίων στην εποχή αμέσως μετά τον Β’ ΠΠ όταν όλα ήταν κατεστραμένα.

Αυτή την τιμή την είχε αγγίξει το φυσικό αέριο και στις 22 Αυγούστου με μία όμως ουσιώδη διαφορά: Τότε δεν ήταν χειμώνας και οι χώρες μπορούσαν να ζήσουν με πολύ λιγότερη ποσότητα του «γαλάζιου χρυσού».

Τώρα όμως εν μέσω χειμώνα θα κοστίσει πολύ ακριβά στους Ευρωπαίους.

Και όλα αυτά, την ώρα που η Ευρώπη, εξαιτίας των δυτικών κυρώσεων στη Ρωσία, βρίσκεται στη δίνη της ενεργειακής κρίσης και εξακολουθεί να ερίζει για την επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου και του πετρελαίου, κάτι το οποίο όχι μόνο δεν μπορεί να εφαρμοστεί αλλά θα οδηγήσει τις τιμές σε μία εκρηκτική άνοδο.

Η Gazprom ανακοίνωσε ότι θα στείλει 42,4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας την Τρίτη (28/11), επίπεδο παρόμοιο αυτό των τελευταίων ημερών.

Οι ροές φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1, που διασχίζει τη Βαλτική Θάλασσα από τη Ρωσία στη Γερμανία, παρέμειναν στο μηδέν.

Ο αγωγός έκλεισε στις 31 Αυγούστου για τριήμερη συντήρηση, ωστόσο δεν έχει ξανανοίξει μετά την ανατίναξή του από «Αγγλοσάξονες» όπως αναφέρει η Μόσχα.
Η Gazprom ανακοίνωσε χθες ότι δεν πρόκειται να μειώσει τον εφοδιασμό αερίου στη Μολδαβία, τονίζοντας ότι διατηρεί το δικαίωμα να μειώσει ή να σταματήσει τη ροή στο μέλλον αν η Μολδαβία δεν καταβάλει τις συμφωνημένες πληρωμές

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Τόσο καιρό τι κατάφεραν ΕΕ και ΗΠΑ στον πόλεμο της Ουκρανίας?να καταστρέψουν τις οικονομίες του κόσμου.και συνεχίζουν το σχεδιασμένο πρόγραμμα τους.

Comments are closed.