ΕΡΩΤΗΣΗ – ΚΟΛΑΦΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΑΚΕΛΕΙΟ, ΤΙΣ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΔΗΓΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΛΩΡΟΣ ΕΘΕΣΕ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ;

Κοινοποίηση:
5732506

Η μαφιόζικη στοχοποίηση της εφημερίδας ΜΑΚΕΛΕΙΟ από το πρακτορείο ΑΡΓΟΣ έγινε θέμα και μέσα στη βουλή, με ερώτηση που κατέθεσε ο ανεξάρτητος Βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος, προς τον Παύλο Μαρινάκη, υπεύθυνο για τον Τύπο.

Ακολουθεί η ερώτηση του Βουλευτή. Τα ερωτήματα είναι λογικά, αλλά απάντηση δεν περιμένουμε…

Από τον Μάιο του 2021, όταν στην έκθεση που δημοσιεύουν ετησίως οι «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» (RSF) η χώρα μας έχασε τριάντα οκτώ θέσεις σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά στην ελευθερία του Τύπου και βρέθηκε στην 107η θέση σε σύνολο 180 χωρών, η συζήτηση που θα έπρεπε να ανοίξει δεν ξεκίνησε ποτέ. Ακολούθησε το 2022 η 108η θέση και το 2023 καταφέραμε να ξαναπάμε στην 107η. Για τις λίστες Πέτσα κτλ δεν χρειάζεται να αναφερθούμε ξανά.

Είναι πολλές το τελευταίο διάστημα οι καταγγελίες, από μερίδα του αντικυβερνητικού Τύπου, για περίεργες καταστάσεις αλλά και για αθέμιτο ανταγωνισμό από το μοναδικό πρακτορείο διανομής Τύπου στη χώρα. Είναι αρκετά τα ΜΜΕ που έχουν καταγγείλει μεθοδεύσεις για το πρακτορείο Άργος. Μάλιστα λίγες ημέρες πριν η εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ δεν κυκλοφόρησε καθόλου, κάτι πρωτοφανές στα ιστορικά χρονικά του Τύπου.

 

Ερωτάται ο αρμόδιος Υφυπουργός:

  1. Ποιος είναι ο αρμόδιος να ελέγχει τη λειτουργία του πρακτορείου Άργος; Γίνονται οι έλεγχοι;
  2. Μετά από δεκάδες καταγγελίες μέσων ενημέρωσης του εντύπου Τύπου σε τι ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε;
  3. Υπάρχει σκοπιμότητα να δυσκολεύετε το έργο κυρίως μέσων που ασκούν έντονη κριτική στην κυβέρνηση;
  4. Δεν θα έπρεπε να υπάρξει κυβερνητική μέριμνα σχετικά με τη διανομή και με άλλους τρόπους, ώστε να αποφεύγονται σκέψεις για μονοπωλιακές πρακτικές;

423422560_852376473356901_502040488295698175_n

Θυμίζουμε το απόσπασμα από την εκπομπή ΡΑΔΙΟΜΑΚΕΛΑΡΗΔΕΣ, στο οποίο ο Στέφανος Χίος ξεδιπλώνει τον βρώμικο πόλεμο που γίνεται εναντίον της εφημερίδας μας. Δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ τα πεπραγμένα του ανέντιμου πρακτορείου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Σωστά κύριε Χίο, ο Θεός εκδικείται, διεκδικεί το δίκαιο όσων δεν αυτοδικούν.

Comments are closed.