ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΤΥΡΑΝΝΟΥ!!! Έχει ήδη “διπλαρώσει” 40 βουλευτές του Ερντογάν ο Αχμέτ Νταβούτογλου

Κοινοποίηση:
Ahmet-Davutoglu-790x400

Οι βουλευτές που έχουν μιλήσει με το Κόμμα του Μέλλοντος γνωρίζουν ότι το AKP διοικείται με άσχημο τρόπο και ότι δεν μπορούν να κερδίσουν τις εκλογές που προγραμματίζονται για τον Ιούνιο του επόμενου έτους, δήλωσε ο Οζντάγ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Yenicağ που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη. Το GP μίλησε επίσης με περίπου 20 πρώην βουλευτές του AKP, είπε ο Οζντάγ. Είπε ότι ο ίδιος, ο αρχηγός του κόμματος Νταβούτογλου και άλλοι αξιωματούχοι συμμετείχαν στις συνομιλίες. Το AKP κέρδισε 286 από τις 600 έδρες στο κοινοβούλιο στις γενικές εκλογές του 2018.

Το Κόμμα του Μέλλοντος έχει την υποστήριξη του 1,1% του τουρκικού εκλογικού σώματος, σύμφωνα με δημοσκόπηση 1.514 ατόμων σε 28 από τις 81 επαρχίες της Τουρκίας που διεξήγαγε η Metropoll τον Δεκέμβριο. Ο Οζντάγ είπε ότι οι δημοσκοπήσεις του ίδιου του κόμματος έδειξαν ότι το GP είχε την υποστήριξη άνω του 10% του εκλογικού σώματος.

Η έρευνα της Metropoll έδειξε ότι το ΑΚΡ και ο πολιτικός του σύμμαχος, το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), του ηγέτη των Γκρίζων Λύκων, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, θα αποτύγχαναν να κερδίσουν τον απαιτούμενο συνδυασμό ψήφων για να διατηρήσουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις εκλογές, εάν αυτές διεξαχθούν άμεσα. Η δημόσια υποστήριξη για το AKP του Ερντογάν ήταν 32,3% έναντι 27,4% για το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), 14,2% για το Καλό Κόμμα (IP) και 5,3% για το MHP.

Ο Νταβούτογλου, πρώην πρωθυπουργός στην κυβέρνηση του AKP, ίδρυσε το Κόμμα του Μέλλοντος τον Δεκέμβριο του 2019. Τυγχάνει συμπάθειας από το 18,4% του εκλογικού σώματος, έδειξε η έρευνα Metropoll, χωρίς αυτό να μετουσιώνεται στην πρόθεση ψήφου.

Πέραν αυτής, πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι σε περίπτωση άμεσων εκλογών ο Ερντογάν, σε αναμέτρηση ένας εναντίον ενός για την προεδρία της χώρας, θα έχανε και από τον δήμαρχο Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς, και από τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, αλλά και από τη Μεράλ Ακσενέρ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Συγγνωμη αλλα παπαρια ριγανατα! Ο σουλτανος θα ζει και θα βασιλευει οσο τον χρειαζονται οι αμερικλανοι κι η αρκουδα! Το ιδιο ισχυει και για το λουλη μας!

Comments are closed.