ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΞΕΓΕΡΣΗ;;; Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις μαμούθ οι νησιώτες για τις νέες δομές

Κοινοποίηση:
202004220858020336-1200x588

Συνεχίζονται οι μεγάλες αντιδράσεις των πολιτών από τα νησιά Χίος και Λέσβος με αφορμή την κατασκευή νέων δομών σε περιοχές που έχουν επιλεγεί από την κυβέρνηση.

Χτες πραγματοποιήθηκε ακόμα ένα θυελλώδεις δημοτικό συμβούλιο στο δήμο Μυτιλήνης με αφορμή την κατασκευή νέας δομής στην θέση Βάστρια.

Στο δημοτικό συμβούλιο που κράτησε από την Τετάρτη έως την Παρασκευή πέρασε η πρόταση της δημοτικής αρχής Μυτιλήνης πάρα την ισοψηφία (16-16), καθώς μέτρησε ως διπλή η ψήφος του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Δημοσθένη Χατζηγιάννη.

Η πρόταση της δημοτικής αρχής που πέρασε ήταν: «Η δημιουργία κλειστού ελεγχόμενου προσωρινού κέντρου για τις ανάγκες υποδοχής, ταυτοποίησης εξέτασης ασύλου, μακριά από τον αστικό ιστό και κατοικημένη περιοχή και το οποίο δεν θα έχει σε καμία περίπτωση τη μορφή υπερδομής και δεν θα υπερβαίνει το συνολικό γενικό πληθυσμό των 3.000 ατόμων».

Ενώ η πρόταση των 11 δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας που προκάλεσαν το συμβούλιο με θέμα την κατασκευή νέας δομής ήταν η φράση «Δεν αποδεχόμαστε να δημιουργηθεί η νέα δομή στη θέση Βάστρια».

Πάντως οι κάτοικοι της Χίου και της Λέσβου διαμηνύουν προς την κυβέρνηση ότι δεν θα αφήσουν να κατασκευαστούν οι νέες δομές, μάλιστα σε δηλώσεις τους αλλά και σε διάφορες αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα αφήνουν να εννοηθεί ότι αν η κυβέρνηση προσπαθήσει να ξεκινήσει εργασίες θα τούς βρει απέναντι τούς στο πεδίο, και υπόσχονται χειρότερα επεισόδια απ’ ότι είχαμε πέρυσι με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι θέσεις του υπουργού μετανάστευσης και ασύλου και της κυβέρνησης παραμένουν σταθερές δηλώνοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν εντός των ημερών.

Μένει να δούμε αν η κυβέρνηση και αυτήν την φορά θα επιλέξει να συγκρουστεί με τους κατοίκους των νησιών στέλνοντας αστυνομικές δυνάμεις, η αν θα κάτσει στο τραπέζι με τους τοπικούς άρχοντες ώστε να βρεθεί μια μέση λύση, καθώς η Ευρώπη σύμφωνα και με την επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ιλβας Γιόχανσον που βρέθηκε στα νησιά περιμένει άμεσα να δεί έργα.

Πάντως ειδικά στην Μυτιλήνη υπάρχει σχέδιο (αν τελικά δεν προχωρήσει η κατασκευή στην Βαστρια), να γίνει μόνιμη η παρούσα δομή στο Μαυροβούνι λίγο έξω από την Μυτιλήνη, καθώς τις τελευταίες ημέρες μηχανήματα έργου δουλεύουν πυρετωδώς, φτιάχνοντας μόνιμες υποδομές ώστε να καλυτερεύσουν οι συνθήκες διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Πρώτα εξορία τής Μητσοτέικης σκατοφάρας καί μετά ή μαζική απέλαση όλων τών μουσουλμάνων από τά ιερά χώματα τής πατρίδας μας.
    Γιαννης Λάκων

Comments are closed.