ΕΠΟΣ! Ο Πατρίς Εβρά αποκάλυψε τον τρόμο που έζησε στο σπίτι του παθιασμένου με την προπόνηση Κριστιάνο Ρονάλντο(ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ

Η ακόρεστη επιθυμία του Κριστιάνο Ρονάλντο για την κορυφή, τον ώθησε από μικρή ηλικία στην επιλογή να υποβάλλει το σώμα του σε ακραίες συνθήκες διατροφής και προπόνησης. Ο Πορτογάλος σταρ πολύ γρήγορα όχι μόνο το αποδέχτηκε, αλλά το συνήθισε και το έκανε τρόπο ζωής.

Σήμερα, στα 36 του χρόνια, o CR7 εξακολουθεί να μην κάνει χάρες, ούτε… εκπτώσεις στον εαυτό του. Συνεχίζει να είναι τελειομανής, αναζητώντας μονάχα τον τρόπο που θα τον οδηγήσει στην επιτυχία.

Ή καλύτερα, θα τον διατηρήσει σε αυτόν τον δρόμο, καθώς εδώ και πολλά χρόνια θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες όλων των εποχών.

Δεν έφτανε μονάχα το ταλέντο του. Χρειάστηκαν θυσίες και σκληρή δουλειά. Σε τέτοιο βαθμό που άφησαν κατά καιρούς με το στόμα ανοιχτό τους εκάστοτε συμπαίκτες του. Ο Αρτούρ Μέλο είναι ο νεότερος εξ αυτών. Ο Βραζιλιάνος χαφ είχε την τύχη να είναι από τους ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί τόσο στο πλάι του Λιονέλ Μέσι, όσο και σε αυτό του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο πρώην μέσος της Μπαρτσελόνα και νυν της Γιουβέντους αποκάλυψε την έκπληξη του για τον τρόπο που προπονείται καθημερινά ο Πορτογάλος αλλά και για τις συμβουλές του στο θέμα της διατροφής.

Γυμνάζεται σαν… ζώο. Δεν ξέρει τι σημαίνει ξεκούραση και πάντα σε παροτρύνει να τα δίνεις όλα. Δεν αφήνει τίποτα στην τύχη και συνεχώς με καθοδηγεί σε θέματα διατροφής“, η χαρακτηριστική τοποθέτηση του Αρτούρ.

Ο Πατρίς Εβρά υπήρξε ακόμη πιο παραστατικός, υπενθυμίζοντας σε όλους να μην δεχτούν ποτέ μια πιθανή πρόσκληση του Ρονάλντο στο σπίτι του! Για να μην ζήσουν τον… τρόμο στα χέρια του ‘παρανοϊκού’ Πορτογάλου σταρ.

Θα συμβούλευα τους πάντες, όταν ο Κριστιάνο σε καλέσει για φαγητό σπίτι του, απλά πείτε ‘όχι’. Κάποτε το ζήτησε σε εμένα, μετά την προπόνηση. Πήγα, ήμουν πραγματικά πολύ κουρασμένος και στο τραπέζι υπήρχε μόνο σαλάτα και ένα σκέτο, άσπρο κοτόπουλο… Μαζί με νερό. Ούτε χυμός, τίποτα. Ξεκινήσαμε να τρώμε και σκέφτηκα πως κάποια στιγμή θα εμφανιστεί και κάποιο μεγάλο κομμάτι κρέας. Αλλα μάταια. Μόλις τελείωσε σηκώθηκε και άρχισε να παίζει με μια μπάλα, κάνοντας κάποια κόλπα και μου είπε ‘έλα να παίξουμε με δύο επαφές’.

Και ήμουν σε φάση ‘φίλε, να τελειώσω τουλάχιστον το φαγητό μου;’ Μου λέει ‘όχι, έλα να παίξουμε με δύο επαφές’. Ξεκινήσαμε και μετά από λίγο μου ζήτησε να πάμε στην πισίνα να κολυμπήσουμε. Ακολούθησε τζακούζι και σάουνα. Τον ρώτησα λοιπόν ‘Κριστιάνο, γιατί ήρθαμε εδώ; Είναι επειδή έχουμε παιχνίδι αύριο ή απλά για φαγητό;’ Γι’ αυτό λοιπόν συνιστώ στους πάντες, μην πάτε στο σπίτι του όταν σας καλέσει. Γιατί αυτός ο τύπος είναι μια μηχανή, δεν θέλει να σταματά την προπόνηση”.

Ο Μεχντί Μπενατιά είχε μια άλλη ιστορία να θυμηθεί. “Οι δύο ματς βρεθήκαμε στον πάγκο γιατί τρεις μέρες αργότερα είχαμε ένα άλλο παιχνίδι. Στην επιστροφή, ο Κριστιάνο με ρώτησε ‘τι θα κάνεις τώρα που θα γυρίσουμε;’ Του απάντησα ‘είναι 11 το βράδυ, θα πάω σπίτι, γιατί;’ Και μου λέει ‘δεν θες να κάνεις μαζί μου ένα σύντομο προπονητικό πρόγραμμα; Δεν ίδρωσα στο ματς, πρέπει να γυμναστώ. Δεν θες να μου κάνεις παρέα;’ Και μετά έπρεπε να του εξηγήσω πως αυτό ήταν αδύνατον. Απλά ήθελα να επιστρέψω σπίτι, να αράξω στον καναπέ και να δω τηλεόραση“.

Ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ συνυπήρξε για μια σεζόν με τον CR7 στο ‘Old Trafford’. Και ο Βούλγαρος σταρ με τη σειρά του είχε κάτι να πει για την… εμμονή του Ρονάλντο με την προπόνηση και την διατροφή.

Είμαι τυχερός που έπαιξε μια σεζόν μαζί του. Κάνοντας προπόνηση μαζί του ήταν σαν να πηγαίνεις σε πόλεμο. Δεν σκεφτόταν τίποτε άλλο εκτός από το να κερδίζει τα πάντα, ακόμη και τα μικρά παιχνίδια που παίζαμε. Ήταν ένα καλό παιδί που κατάφερνε να αυξήσει το επίπεδο ανταγωνιστικότητας στην ομάδα. Στα Χριστουγεννιάτικα πάρτι που οργανώσαμε περάσαμε υπέροχα, αλλά πάντα έμοιαζε πολύ επαγγελματίας.

Δεν θυμάμαι ποτέ να τον είδα να πίνει έστω ένα ποτό. Φρόντιζε υπερβολικά τον εαυτό του. Έφτανα για προπόνηση και αυτός ήταν ήδη στο γυμναστήριο. Μετά το τέλος του προγράμματος έμενε για να κάνει έξτρα προπόνηση στα τελειώματα, μετά πήγαινε για κολύμπι και στη συνέχεια επέστρεφε στο γυμναστήριο! Ήταν αποφασισμένος να γίνει ο καλύτερος“.

Ο Λουί Σαχά με τη σειρά του ήταν ένας αφοσιωμένος επαγγελματίας. Πήγαινε πάντα νωρίτερα στο Carrington (προπονητικό κέντρο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), προκειμένου να προετοιμαστεί σωστά για την προπόνηση. Αλλά πάντα ανακάλυπτε πως ο Ρονάλντο ήταν εκεί μια ώρα πριν από τον ίδιο…

Ο τύπος είναι παρανοϊκός. Αν η προπόνηση ήταν προγραμματισμένη για τις 10:00, εγώ ήμουν εκεί από τις 09:00 για να ετοιμαστώ σωστά. Αυτός ήταν εκεί καμιά ώρα πιο πριν, έκανε πρόγραμμα πρόληψης τραυματισμών, λάστιχα για τους αστραγάλους, ντρίμπλαρε στο μάξιμουμ της ταχύτητας σε μήκος ίσο δύο γηπέδων. Δεν μπορούσα να τον ακολουθήσω, μετά από 2-3 φορές πίσω – μπρος όλη την διαδρομή ξέμενα από ανάσα. Γι’ αυτόν τον τύπο όλα ήταν τόσο νορμάλ, αλλά εκτός απ΄το ταλέντο του είχε τεράστια επιθυμία να δουλεύει σκληρά

Αλλά μην πάμε πολύ μακριά. Ο Πορτογάλος σταρ αναγκάζει ακόμη και την εντυπωσιακή σύντροφο του, Χεορχίνα Ροντρίγκες, να παραδεχτεί σε συνέντευξη της πως αρχικά ντρεπόταν να γυμνάζεται παρέα με τον Ρονάλντο…

Φαντάζεστε να είσαι στον ίδιο χώρο προπόνησης με τον Κριστιάνο; Στην αρχή ντρεπόμουν. Έκανα το πρόγραμμα μου σπίτι όταν εκείνος έφευγε για να πάει στην προπόνηση της ομάδας του, έτσι ώστε να έχουμε και περισσότερο χρόνο μαζί όταν επέστρεφε. Αλλά μετά αυτή η αίσθηση ντροπής έφυγε και τώρα λατρεύω να γυμνάζομαι μαζί του. Εξελίχθηκε στην μεγαλύτερη πηγή κινήτρου και έμπνευσης για εμένα”.

Φυσιολογική εξέλιξη αφού η Χεορχίνα συνήθισε την ‘τρέλα’ του Ρονάλντο, μένοντας μαζί του κάτω από την ίδια στέγη. Συμπαίκτες του Πορτογάλου καλεσμένους στο σπίτι για φαγητό δύσκολα θα δει πάντως…

contra.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Θυμήθηκα τον Γεωργάτο που αντί να μείνει στην Ίντερ κ να ανεβάσει επίπεδο στην καριέρα του, νοσταλγησε τους φραπέδες στο Μικρολίμανο κ την χαλάρωση του ελληνικού πρωταθλήματος.Πασοκαρα για πάντα.

Comments are closed.