ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ: ΧΑΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ – ΠΤΩΣΗ ΔΕΝΤΡΩΝ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΙ – ΠΟΤΑΜΙΑ! ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΕΝΤΟΠΙΖΟΝΤΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Κοινοποίηση:
414632950_383019144384282_2940140970362306488_n

Το «κύμα» κακοκαιρίας για το οποίο είχαν προειδοποιήσει οι μετεωρολόγοι τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα έπληξε αρκετές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και επελαύνει, προκαλώντας ζημιές και προβλήματα και σε σε πολλές γειτονιές της Αττικής.

Αρκετοί δρόμοι μετετράπησαν σε… ποτάμια, ενώ, υπήρξαν και πολλές πτώσεις δένδρων, ορισμένα εκ των οποίων έπεσαν πάνω σε καλώδια, προκαλώντας ζητήματα και στην ηλεκτροδότηση. Στη Φιλοθέη έπεσε και το χριστουγεννιάτικο δένδρο, το οποίο μάλιστα παρασύρθηκε για πολλά μέτρα.

Η Πυροσβεστική δέχτηκε περισσότερες από 300 κλήσεις σε όλη τη χώρα, κυρίως για κοπές δένδρων και αφαιρέσεις αντικειμένων.

Πολλά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία που πλήττει από χθες το βράδυ τη χώρα μας η οποία θα συνεχιστεί και σήμερα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους.

412657649_912755860376796_3397899037289277175_n

Η κακοκαιρία ξεκίνησε το Σάββατο από τη Δυτική Ελλάδα και τα ξημερώματα έκανε την εμφάνισή της και στην Αττική όταν ισχυρό μπουρίνι, που συνοδεύτηκε με χαλάζι, έπληξε αρκετές περιοχές. Μέσα σε μερικά λεπτά δρόμοι πλημμύρισαν, ενώ προκλήθηκαν και υλικές ζημιές, κυρίως από πτώσεις δέντρων. Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στο Ψυχικό και στη Φιλοθέη όπου έπεσαν δέντρα λόγων των ισχυρών ανέμων.

Μάλιστα σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννη Αρτοποιό, η Πυροσβεστική δέχτηκε πάνω από 115 κλήσεις για βοήθεια εκ των οποίων οι 95 ήταν για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων. Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ έγιναν και απεγκλωβισμοί ατόμων από ανελκυστήρες.

Μεγάλες καταστροφές σε Πάτρα και Ηλεία
Η σφοδρή κακοκαιρία προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην Πάτρα και στην Ηλεία, όπου οι κάτοικοι πέρασαν μια δύσκολη νύχτα. Στην αχαϊκή πρωτεύουσα η ραγδαία επιδείνωση του καιρού προκάλεσε διακοπές ρεύματος σε αρκετές περιοχές, ενώ σε πολλά σημεία έπεσαν δέντρα λόγω των ισχυρών ανέμων.

Στην Ηλεία και συγκεκριμένα στον Πύργο ανεμοστρόβιλος προκάλεσε σημαντικές καταστροφές σε σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ αναποδογύρισε φορτηγό από τους θυελλώδεις ανέμους που έπνεαν στην περιοχή.

Στο σκοτάδι πέρασαν μεγάλο μέρος της νύχτας οι κάτοικοι του Πύργου καθώς έγιναν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Πύργου, ο αναπληρωτής Δήμαργος Πύργου, Νώντας Κυριαζής, είπε πως με το πρώτο φως της ημέρας θα ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών μετά το πέρασμα της σφοδρής κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν καταγραφεί 30 κλήσεις για απομακρύνεις δέντρων στην Αχαΐα και την Ηλεία.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το απόγευμα ήχησε το 112 για τους κατοίκους της Αχαΐας, της Ηλείας, της Ηπείρου, της Αιτωλοακαρνανίας και των νησιών του Ιονίου για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Τα έργα απερχόμενου δημάρχου μλκ ανηψιού. Ο Γκούφη γιος της Ντόρας Μητσοτάκη-Κούβελα-Μπακογιάννη.

Comments are closed.