ΕΝΦΙΑ 2022: Στο τέλος του μήνα η πρώτη πληρωμή – Αυτοί θα έχουν μείωση

Κοινοποίηση:
ΕΝΦΙΑ

Ξεκινά στα τέλη του Μαΐου η πρώτη πληρωμή του ΕΝΦΙΑ 2022. Ο φόρος θα πρέπει να πληρωθεί σε 10 ίσες μηνιαίες δόσεις με την τελευταία στα τέλη Φεβρουαρίου του 2023. Πάνω από 6 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται φέτος να πληρώσουν φόρο για τα ακίνητά τους (ΕΝΦΙΑ), που συνολικά φθάνει τα 2,2 δισ. ευρώ.

Μετά τις αλλαγές στα κλιμάκια και τους συντελεστές 8 στους 10 φορολογουμένους θα πληρώσουν χαμηλότερο φόρο σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με πόρταλ, σχεδόν 900.000 φορολογούμενοι δεν θα έχουν καμία αλλαγή στο λογαριασμό τους, περίπου 350.000 θα καταβάλουν υψηλότερο φόρο σε σχέση με το 2021 ενώ τις μεγαλύτερες επιβαρύνσεις θα διαπιστώσουν περίπου 180.000 ιδιοκτήτες ακινήτων με μεγάλη ακίνητη περιουσία και ακίνητα σε περιοχές όπου οι αντικειμενικές αξίες έκαναν άλμα ή εντάχθηκαν για πρώτη φορά στο σύστημα αντικειμενικού υπολογισμού της αξίας ακινήτων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. κανενας μην πληρωσει σταση πληρωμων . αιτια ; κρατος εγκληματικο πουλημενο που δεν σκεφτετε και δεν λογαριαζει τους πολιτες . και οχι μονο σκεφτειτε..

Comments are closed.