ΕΝΤΙΜΟΣ Ο ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΩΝ! «Είμαι Αφρικανός… Βαθιά μέσα μου ξέρω από πού προέρχομαι»”

Κοινοποίηση:
ante2

Σε συνέντευξη που έδωσε στον δημοσιογράφο Μαρκ Τζέι Σπίαρνς και στην αμερικανική ιστοσελίδα theundefeated.com, ο Αντετοκούνμπο βάζει κάποια πράγματα στην σωστή τους θέση και αφήνει έκθετους πολλούς θιασώτες του πολυπολιτισμού και των άνευ όρων ελληνοποιήσεων.

 

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Προφανώς πολλοί δεν γνωρίζουν από πού κατάγομαι. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η μητέρα μου και ο πατέρας μου προέρχονται από την Ελλάδα, όμως όχι. Οι δύο γονείς μου είναι μαύροι. Και οι δύο γονείς μου κατάγονται από τη Νιγηρία, μεγάλωσα σε ένα σπίτι νιγηριανό. Προφανώς γεννήθηκα στην Ελλάδα και πήγα στο σχολείο στην Ελλάδα. Αλλά στο τέλος της ημέρας, όταν πήγαινα σπίτι, δεν υπήρχε ελληνική κουλτούρα. Είναι μια γνήσια νιγηριανή κουλτούρα. Πρόκειται για πειθαρχία, αφορά τον σεβασμό των πρεσβυτέρων, την ύπαρξη ηθών». Όταν ρωτήθηκε γιατί πήρε το Νιγηριανό διαβατήριο απάντησε: «Είναι σημαντικό. Είναι μέρος του ποιος είμαι. Και οι δύο γονείς μου είναι Νιγηριανοί. Ήθελαν να το έχω. Ήθελα να το έχω, έτσι το πήρα. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που βλέπω και τους λέω ότι είμαι Αφρικανός. Δεν είμαι μόνο ο Greek Freak.Δεν έχει σημασία τι μπορούν να πιστέψουν οι άνθρωποι από το παρατσούκλι μου. Υπήρχαν πολλές φορές όταν βρισκόμουν στην Ελλάδα που οι άνθρωποι είπαν: “Δεν είσαι Έλληνας. Είσαι Νιγηριανός, γιατί είσαι μαύρος”. Αλλά υπήρξαν και πολλές φορές εκεί που συνέβη το αντίθετο και οι άνθρωποι λένε “δεν είσαι Αφρικανός, είσαι Έλληνας, είσαι ο Greek Freak”. Αλλά δεν με νοιάζει πραγματικά. Βαθιά μέσα μου ξέρω ποιος είμαι και από πού προέρχομαι. Αυτό είναι που έχει σημασία για μένα»….

ante1

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

17 Σχόλια

  1. Για λίγα ψωροεκατομμυριάκια το κάθε νεγροειδές σε πουλάει στο δευτερόλεπτο.

  2. Η ελληνική κουλτούρα δηλαδή δεν μιλάει για πειθαρχία , υπακοή στους γονείς και για ύπαρξη ηθών και κώδικα ηθικής κύριε Αντετοκούμπο; Μόνο η νηγιαριανή;

    1. Στη ζωή μετράει το μέγεθος τσέπης και φαλλού. Ο πολιτισμός των Ελλήνων ήταν να προδώσουν τους αρχαίους φιλοσόφους και να ασπαστούν με βυζαντινό διάταγμα τον χριστιανισμό.

      Ο Θεοδόσιος Α΄ (Flavius Theodosius Augustus, 11 Ιανουαρίου 347 – 17 Ιανουαρίου 395), γνωστός και ως Μέγας Θεοδόσιος, στις 27 Φεβρουαρίου του 380 αναγνώρισε τον Χριστιανισμό ως την επίσημη θρησκεία της αυτοκρατορίας δηλώνοντας «επιθυμούμε όλα τα διάφορα υπήκοα έθνη […] να ακολουθούν την Θρησκεία που παραδόθηκε στους Ρωμαίους από τον άγιο απόστολο Πέτρο» και στις 8 Νοεμβρίου του 392 έθεσε εκτός νόμου τις αρχαίες θρησκείες. Στις 2 Μαΐου του 381 εξέδωσε το λεγόμενο «έδικτο κατά των αποστατών» με το οποίο τιμωρούσε με πλήρη στέρηση δικαιωμάτων δικαιοπραξίας όλους τους πρώην χριστιανούς που επέστρεφαν στην Εθνική Θρησκεία. Στις 21 Δεκεμβρίου του 382 απαγόρευσε με ποινή θανάτου και δήμευση της περιουσίας των ενόχων Εθνικών (που χαρακτηρίζονται «παράφρονες» και «ιερόσυλοι»), κάθε μορφή θυσίας, μαντικής, ψαλμωδιών προς τιμή των Θεών ή τις απλές επισκέψεις σε αρχαίους Ναούς.

  3. ΜΗΝ ΤΟ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΡΑΤΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΟΠΑΝΟΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΘΟΛΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΖΑΛΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ.

  4. Μην το λες.
    Φόρα φουστανέλα και θα καταλάβεις οτι είσαι πραγματικός Έλληνας.
    Η Νέα Τάξη Πραγμάτων καλά σε χρησιμοποίησε αλλά κάνει πλέον τις τελευταίες της σπασμωδικές κινήσεις πριν μας αφήσει.
    Η εθνοκάθαρση επιβάλλεται.

  5. Μπράβο στο Γιάννη που είναι περήφανος για τη Νιγηριανή καταγωγή του. Ας μην ακούει αυτούς που θέλουν με το ζόρι να τον κάνουν Έλληνα για τους δικούς τους σκοπούς. Μπορει το παιδί κάλλιστα να είναι ένας φιλέλλην με ελληνική υπηκοότητα και να τον χαιρόμαστε.

  6. για να δειτε ποσο εξαπλωθει ο καρκινος της νεας ταξης, σε αθλητικα σαιτ που καθε μερα ειχαν “πρωτοσελιδο” θεμα με αντετοκουμπο σημερα αυτη η δηλωση δεν παιζει πουθενα

  7. Πολύ σωστά μίλησε έτσι είναι τα πράγματα το D.N.A του είναι Αφρικανικό, μαλαστούπα στα μούτρα των νεοταξιτών που θέλουν σώνει και καλά να μας πείσουν ότι επειδή γεννηθηκε στην Ελλάδα είναι Ελληνας.

  8. Η ΟΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ ΠΗΡΕ ΝΙΓΗΡΙΑΝΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ, ΔΗΛΩΣΕ ΜΑΛΙΣΤΑ Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΝΙΓΗΡΙΑΝΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΙΓΗΡΙΑΝΟΣ.
    ΤΑ ΑΚΟΥΤΕ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΠΡΗΞΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΣ Ο ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΑΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΟΥ ΟΝΤΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΤΡΕΧΕ ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΙΓΗΡΙΑΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΤΡΥΦΕΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ!

    ΑΠΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ:
    Hall of Famer Hakeem Olajuwon, who is arguably the greatest international basketball player of all time and one of the greatest NBA players, also has a Nigerian connection with Antetokounmpo. Olajuwon told The Undefeated that he and Antetokounmpo are Yoruba.

    “I know from his last name that we are from the same tribe, the Yoruba tribe. His last name, which in Yoruba is spelled Adetokunbo, means ‘the crown has returned from overseas,’ ” Olajuwon said.

  9. Ρατσιστές ειναι ολοι αυτοι που δινουν την Ελληνικη ιθαγενεια στους αλλοδαπούς ειτε εχουν γεννηθει εδω, ειτε οχι. Το παιδι αυτο ειναι Νιγηριανός, οχι Ελληνας. Η λέξη ιθαγενεια, δηλώνει το γένος. Αυτος ο νεαρός λοιπον δεν μπορει να εχει Ελληνικη ιθαγενεια. Μπορει ομως να ειναι πολίτης της Ελλαδος κατω απο προϋποθέσεις. Κανένας δεν μπορει να ειναι Ελληνας, αν και οι δυο γονεις του δεν ειναι Ελληνες, η τουλάχιστον τουλάχιστον ο ενας. Ειναι ρατσιστές οσοι δεν αναγνωρίζουν το γένος αυτου του ανθρώπου. Ειναι Νιγηριανός και δεν ειναι καθόλου κακό αυτο. Γιατι ειναι τοσο ρατσιστές οι αριςτεροι λοιπον που δεν θελουν να αναγνωρίσουν την φυλή κάποιου;;; Αριςτεροι= ρατσιστομουτρα του κερατα.

  10. Εμείς το ξέρουμε ότι είσαι Νιγηριανός…Εσύ τώρα θυμήθηκες να το πείς που πήρες ιθαγένεια,έκανες την δουλειά σου και τακτοποιήθηκες;Δηλαδή εθνική όμάδα,ελληνική σημαία,ύμνος,τιμές,υπερπροβολή, παινέματα και ύμνοι που μας εκπροσωπείς και μας διαφημίζεις τάχα κλπ κλπ.Τώρα ξύπνησε μέσα σου ο Αφρικανός;Δεν έχουμε ανάγκη από ”Ελληνες” στα χαρτιά,που όμως δεν νιώθουν Ελληνες μέσα τους όπως δήλωσες.Αντε λοιπόν παραπέρα π.χ. στο Αμέρικα…Εκεί θα ταιριάξεις καλύτερα…Χρήσιμη όμως η δήλωσή σου…Κατραπακιά στους αφελείς ιδεοληπτικούς αλλά και στα λαμόγια νεοταξίτες που πολεμούν λυσσωδώς να κάνουν το μαύρο άσπρο…Στην κυριολεξία όμως…

  11. πόσο ξεβράκωμα σε ολους όσους τον κωλογλείφουν. και μάλιστα από το ίδιο το ινδαλμά τους… σκάτα στην μούρη των οπαδών της πολυπολιτισμικότητας…

  12. ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΦΤΑΝΕ Ο ΤΣΕΝΑΪ Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΜΑΣ ΦΤΥΝΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ, ΑΝΤΕ ΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΚΕΣ ΝΑ ΔΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΑΛΕΤΕ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΖΑΛΙΣΑΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΖΑΛΙΖΕΤΕ ΑΚΟΜΗ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ “ΕΛΛΗΝΑ” ΓΙΑΝΝΗ.

    “I grew up in a Nigerian home,” Antetokounmpo said. “Obviously, I was born in Greece and went to school in Greece. But at the end of the day when I go home, there is no Greek culture. It’s straight-up Nigerian culture. It’s about discipline, it’s about respecting your elders, having morals.”
    ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:
    «Μεγάλωσα σε Νιγηριανό σπίτι» Ο Αντετοκούνμπο λέει. «Προφανώς, γεννήθηκα στην Ελλάδα και πήγα σε σχολείο στην Ελλάδα. Αλλά στο τέλος της ημέρας όταν γυρνούσα στο σπίτι, δεν υπήρχε Ελληνική κουλτούρα. Είναι καθαρή Νιγηριανή κουλτούρα. Περί πειθαρχίας, περί σεβασμού των μεγαλυτέρων, να έχεις ηθική.»

    ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ:
    Δηλαδή η Ελληνική παιδεία και ο Ελληνικός πολιτισμός πού ήταν; Πουθενά! Το λέει ό ίδιος εκτός και αν υποθέσουμε ότι η Νιγηρία έχει πολιτισμό και η Ελλάδα δεν έχει, βγαίνει από τα λεγόμενά του κάτι διαφορετικό; Λέει λίγο πολύ ότι η Νιγηρία έχει πολιτισμό έχει ήθη και έθιμα και η Ελλάδα δεν έχει, τουλάχιστον αντίστοιχα.

  13. Ο ίδιος δεν ενόχλησε κανέναν. Οι ανθέλληνες είναι αυτοί που δημιούργησαν αυτή την κατάσταση. Και δεν με πειράζει καθόλου τέτοιοι άνθρωποι οι οποίοι ξέρουν από που προέρχονται και έχουν αρχές και σεβασμο προς τονκρατος στο οποιο ζουν να λένε ότι αισθάνονται Έλληνες. Μπραβο στον Γιαννη.

  14. Εμείς το ξέρουμε ότι είσαι Νιγηριανός.Εσύ τώρα θυμήθηκες να το παραδεχτείς,αφού πήρες ιθαγένεια,έκανες την δουλειά σου και τακτοποιήθηκες;Ολον αυτόν τον καιρό αποδεχόσουν μια χαρά ότι είσαι ”Ελληνας” με όλα τα συνακόλουθα,δηλαδή εθνική ομάδα,σημαία,ύμνο και ατέλειωτα παινέματα και μπράβο που τιμάς την Ελλάδα κλπ κλπ.Τώρα ξύπνησε μέσα σου ο Αφρικανός;Δεν έχει ανάγκη η Ελλάδα από ”Ελληνες” στα χαρτιά, που μέσα τους όμως δεν νιώθουν Ελληνες όπως παραδέχτηκες…Ως εδώ λοιπόν,άντε παραπέρα λοιπόν π.χ. στο Αμέρικα…Εκεί θα ταιριάξεις καλύτερα…Χρήσιμες όμως οι δηλώσεις σου…Κατραπακιά στους αφελείς ιδεοληπτικούς,αλλά και στα λαμόγια νεοταξίτες που πολεμούν να κάνουν το μαύρο άσπρο…Στην κυριολεξία…

  15. χαχαχαχχαχααχχαχαχαχαχαχαχαχχα………….γελάγαμε όλοι που λέγανε ότι ο πατέρας του ήταν Έλληνας αλλά ποτέ δεν τον έδειχνε και λέγανε ότι παράτησε την μάνα του.

Comments are closed.