ΕΝΤΑΞΕΙ, Ο ΤΥΠΟΣ ΣΑΛΕΨΕ!!! Ο Ερντογάν θέλει και την… Τροία! Τι είπε για τον Όμηρο και την Ιλιάδα

Κοινοποίηση:
o-erntogan-thelei-tin-troia-ti-eipe-ton

«Η Τροία είναι Ανατολία», είπε σε ομιλία του στο μουσείο της Τροίας στα Δαρδανέλια! «Η Τροία είναι σύμβολο ενός παρελθόντος που μας αντιπροσωπεύει, όπως όλοι οι λαοί που έζησαν στην Ανατολία», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «ο Τρωικός Πόλεμος και η καταστροφή της Τροίας στην Ιλιάδα του Ομήρου περιγράφουν έναν αγώνα του οποίου τα ίχνη συνεχίζονται μέχρι σήμερα».

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε στο θέμα των ερευνών στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Τώρα έχουμε αγοράσει δικά μας πλοία για σεισμικές έρευνες. Αγοράσαμε πλοία για γεωτρήσεις. Δεν τα είχαμε. Χρησιμοποιούσαμε το σύστημα ναύλωσης. Είχαμε 5 τέτοια πλοία και επί Μπεράτ Αλμπαϋράκ (πρώην υπουργός Οικονομικών) και επί Φατίχ Ντονμέζ (νυν υπουργός Ενέργειας). Τώρα, οι σεισμικές έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο δίνουν θετικά μηνύματα: Μόλις αρχίσουμε να παράγουμε το φυσικό μας αέριο, οι καιροί θα αλλάξουν και οι πολίτες μας θα επωφεληθούν από την αφθονία του», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στο θέμα των μαχητικών αεροσκαφών, για τα οποία είναι σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, αλλά προσπαθούν παράλληλα να αναπτύξουν και τα δικά τους, όπως είπε. «Πληρώσαμε 1 δις 400 εκ. δολάρια για τα F-35, αλλά τα F-35 δεν μας δόθηκαν. Τώρα, έρχονται κάποιες νέες προσφορές, για να δούμε τί συμβαίνει, πόσο ακριβές είναι. Δεν ξέρουμε πόσο βάσιμες είναι. Αλλά τελικά θα μας κάνουν να γίνουμε και πάλι νοικοκυραίοι. Ελπίζω να τα παράγουμε και αυτά εμείς»

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΤΡΩΕΣ ΦΡΥΓΕΣ ΚΑΙ ΛΥΔΟΙ ΚΑΠΟΤΕ ΑΤΛΑΝΤΕΣ ΤΩΡΑ ΝΑΤΟΙΚΟΙ.

Comments are closed.