ΕΛ.ΑΣ: Ανάλογα με του Πολυτεχνείου τα μέτρα για την επέτειο Γρηγορόπουλου

Κοινοποίηση:
police

Ανάλογα με τα μέτρα που ελήφθησαν για το Πολυτεχνείο θα είναι τα μέτρα που λαμβάνει η ΕΛ.ΑΣ. για την επέτειο θανάτου του Αλέξη Γρηγορόπουλου, την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου.

Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί όλων των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών θα βρίσκονται επί ποδός με κύρια μέριμνα την προστασία του εμπορικού τριγώνου.

Ειδικό ρόλο θα έχουν το ελικόπτερο και τα drones της ΕΛ.ΑΣ. που θα μεταδίδουν συνεχή εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, ειδικά για τις ταράτσες στα Εξάρχεια, ώστε να διαπιστώνονται εγκαίρως οι κινήσεις των αντιεξουσιαστών και να αποστέλλονται διμοιρίες σε καίρια σημεία.

Στον σχεδιασμό των μέτρων έχουν συμπεριληφθεί η ΟΠΚΕ και η νέα ομάδα «ΔΕΛΤΑ» που επανασυστάθηκε με το όνομα «Ομάδα ΔΡΑΣΗ», όπως και στο Πολυτεχνείο, η οποία υπάγεται στην ΟΠΚΕ και αποτελείται από πέντε ομάδες των 10 αστυνομικών που ήδη επιχειρούν και θα έχουν ρόλο επιτήρησης και ρόλο άμεσης επέμβασης για συλλήψεις, κυκλωτικές κινήσεις κλπ. σε περίπτωση επεισοδίων αλλά και ρόλο άμεσης αποτροπής και καταδίωξης κουκουλοφόρων σε περίπτωση επιθέσεων σε καταστήματα.

Βεβαίως σημαντικό ρόλο στον όλο σχεδιασμό θα έχουν και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που θα επιτηρούν όλα τα κρίσιμα σημεία και θα ενημερώνουν συνεχώς το κέντρο επιχειρήσεων για κινήσεις υπόπτων ατόμων.

Σημαντικό ρόλο θα έχουν και φέτος οι «Αίαντες», τα υδροβόλα δηλαδή οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. για καταστολή επεισοδίων και θα χρησιμοποιηθούν μόνο εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

Στόχος των Αρχών όπως και στο Πολυτεχνείο, είναι όχι μόνο ο αυστηρός κλοιός γύρω από τους αντιεξουσιαστές ακόμα και κατά τη διάρκεια της μεγάλης πορείας, ώστε να περιορίσουν στο μέτρο του δυνατού τυχόν επεισόδια αλλά και σε περίπτωση γενικευμένων επιθέσεων να τους εκθέσουν στα ανοιχτά, να περιορίσουν τα ορμητήρια τους και να προβούν σε κυκλωτικές κινήσεις ώστε να αντιμετωπιστούν και να προχωρήσουν σε συλλήψεις.

Παράλληλα, έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες και γραπτές εντολές σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα και τις Υπηρεσίες για εγρήγορση και λήψη αυστηρών μέτρων αυτοπροστασίας προς αποφυγή αιφνιδιαστικών επιθέσεων από ομάδες αντιεξουσιαστών.

Σε ότι αφορά το τελεσίγραφο του Υπουργείου Προστασίας που συμπίπτει με την επέτειο Γρηγορόπουλου, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε να μην γίνουν τυχόν παράλληλες επιχειρήσεις για εκκένωση καταλήψεων εκείνη την ημέρα, αλλά αργότερα και όπως θα κριθεί από τους επιτελείς.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΓΑΜΟΥΣΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ………ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΓΚΑΝΚΣΤΕΡΣ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΜΗΝ ΜΑΣ ΦΑΝΕΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΑΜΑ ΦΑΝΕ ΚΑΝΑ ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΤΟΥΣ ….ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΣΤΙΝ ΜΑΡΦΙΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΙΖΗΤΑΕΙ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΒΙΣΗ ΓΝΩΣΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΓΝΩΣΤΕΣ ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΧΟΑΣΦΑΛΙΤΩΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ…..

Comments are closed.