ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ! Πήγε για επέμβαση ρουτίνας και κατέληξε νεκρός – Ξέχασαν ιατρικό εργαλείο στην κοιλιά του

Κοινοποίηση:
giatros-efka

Την τελευταία του πνοή μετά από χειρουργική επέμβαση στη χολή στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, άφησε ένας 60χρονος άνδρας, καθώς όπως διαπιστώθηκε είχαν ξεχάσει ένα ιατρικό εργαλείο μέσα στην κοιλιά του.

Ο άνδρας χειρουργήθηκε για χολή πριν από δύο μήνες, έπειτα όμως από λίγες μέρες εμφάνισε υψηλό πυρετό και εν τέλει πέθανε από σηψαιμία.

Διενεργήθηκε νεκροψία-νεκροτομή κατά την οποία βρέθηκε μέσα στο σώμα του ένα μικρό χειρουργικό εργαλείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι οικείοι του εκλιπόντα, κινήθηκαν δικαστικά και διατάχθηκε ΕΔΕ.

Ο χειρουργός έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Οποιος/α ειχε την ατυχια στα δικαστηρια να μπλεξει με σοβαρα ιατρικα λαθη-πολλες φορες και μοιραια οπως στη προκειμενη περιπτωση- θα διαπιστωσει οτι ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!! Στις περισσοτερες περιπτωσεις το συστημα αθωωνει κατι επιορκους γιατρους.
    ΓΙΑΤΙ? Απλα διοτι η πλειονοτητα των βουλευτων ειναι δικηγοροι και γιατροι.Μεγαλη διαπλοκη στη θεσπιση των σχετικων νομων,Ενα προσφατο παραδειγμα. Υπουργος δικαιοσυνης =ΓΙΑΤΡΟΣ , υπουργος ΥΓΕΙΑΣ= δικηγορος. Λεει τιποτα αυτο?(προηγουμενη τετραετια)

  2. είναι πλήρως εμβολιασμένοι, πολλοί με ψεύτικα πιστοποιητικά, ενώ φρόντισαν να πεινάσουν και να απολυθούν οι συνάδελφοί τους

  3. αυτούς τους φονιάδες χειροκροτούσατε κάποτε σα μλκες στα μπαλκόνια σας ! 😂

  4. Σκότωσε άνθρωπο από το χαβαλέ του και ούτε από το Δημόσιο θα φύγει, ούτε φυλακή θα πάει. Αυτό ξέρω εγώ. Και τα βρωμερά δικλαστάκια θα τον βγάλουν αθώο… με αναστολή. Κσι τα άλλα καθίκια στο Δημομε την εδέ θα τον βγάλουν λάδι… Και έτσι απλά έφυγε… ένας άνθρωπος καιδεν τρέχει κάστανο.., σαν να ήταν σκύλος, που και τον σκύλο τον αγαπώ και ποτέ δεν θα πείραζα κάποιο ζωάκι.

  5. η εργαλειοδότρια μάλλον έπαιζε με άλλο εργαλείο και έχασε το μέτρημα

  6. Καλα… πτυχια μα οι ικανοι τη κοπανησανε στο εξωτερικο σεβομενοι τον ορκο που δωσανε στον Ιπποκρατη! Μπορντελο το ΕΣΥ απο καθε αποψη! Χασαποταβερνα ο κλαναδωνις!

  7. Πρίν κλείσει ο χειρουργος το πεδίο με ράμματα η εργαλειοδότρια οφείλει να μετρήσει εργαλεία και γάζεις. Τι έδωσε στον χειρουργό και τι πηρε πίσω.Αυτο διασφαλίζει ότι δεν θα ξεχαστεί κατι ” μέσα” στον ασθενη.
    Αν δεν βρεθεί μεχρι και το τελευταίο εργαλείο ή γάζα το πεδίο δεν κλείνει. Αν κατι δεν βρισκεται επάνω στο τραπέζι της εργαλειοδοτριας και υπηρχε καταμετρημένο στον δίσκο με τα εργαλεία που ανοίχτηκε ή αν λείπει γάζα, ερχεται φορητό ακτινολογικό μηχάνημα και γίνεται ακτινογραφία για να φανεί η γαζα ή το εργαλείο μέσα στο χειρουργικό πεδίο. Ακόμα και οι γάζες έχουν ακτινοσκιερή ενσωματωμένη γραμμή και φαίνονται σε ακτίνες Χ.
    Αν και κάνουν πολλές π@π@ριες οι γιατροί αυτό δεν αποτελεί πεδίο ευθυνης του.
    Θα τα ριξουν ωραιότατα στην εργαλειοδότρια και στην κίνηση της αίθουσας ο γιατρος θα επικαλεστεί ότι ρώτησε και του είπαν όλα ΟΚ και τελος.

    1. Όλα καλά τα λες και σίγουρα φτάσει περισσότερο η εργαλιοδοτρια σε αυτή την περίπτωση. αλλά μια γαμημενη ακτινογραφία δεν του έκαναν μετά την επεμβαση?

Comments are closed.