ΕΚΤΑΚΤΟ! ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ – ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ

Κοινοποίηση:
mits-pou

Συζήτηση και για την Αγιά Σοφιά…


Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, είχε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρόκειται για την πρώτη επικοινωνία των δύο ηγετών -από την ανάληψη της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας- η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των τακτικών επαφών μεταξύ των δύο χωρών και λαμβάνει χώρα σε μία περίοδο, κατά την οποία, η Τουρκία προκαλεί να «εισβάλλει» στον Ελληνικό Ζωτικό Χώρο.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στην διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο με την Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή αλλά και το ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, «γεγονός που αποτελεί πρόκληση για όλο τον Ορθόδοξο κόσμο».

Η επικοινωνία μεταξύ Μητσοτάκη και Πούτιν έλαβε χώρα εν μέσω του τεταμένου κλίματος στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, μετά και την έκδοση τουρκικής Navtex για την πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών στα ανοικτά του Καστελλόριζου, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να μιλήσει με όλες τις πλευρές, ειδικά με την Ρωσία, η οποία μπορεί να επηρεάσει την Άγκυρα, την οποία «κρατά» πολιτικά στο χέρι.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

17 Σχόλια

  1. Όταν υπέγραφαν κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία, όταν λογω ΝΑΤΟ έστελναν καράβια εναντίον της Ρωσίας (στο ΝΑΤΟ είναι κ φίλοι μας οι τουρκοι), όταν κρέμασαν τους Ρώσους κ έδωσαν κωλο σε ΗΠΑ κ ΕΕ ήταν καλά;
    Τώρα επικοινωνία με Ρωσία;
    Ουστ ρε φλωροι,κολεγιόπαιδα. Που αν εμφανιστεί εχθρός μπροστά σας θα κατουρηθείτε 100%.
    Δες ποιοι κυβερνάνε την Ελλάδα. Δες και ποιοι τους ψηφίζουν.

  2. Σου λέει….κάτσε μην με πουλήσουν οι φιλοι μου ,οι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί…ας έχω μια πισινή ακόμα. Γιατί αν χαθεί το Καστελόριζο κλπ……….άντε γεια από την Ελλάδα κλπ……γιατί σου λέει το έχουν ξανακάνει οι Αμερικάνοι με Κύπρο κλπ…..Βεβαια και οι Ρώσοι μπορεί να τον πουλήσουν………και να φέρουν πολιτικούς που να μην είναι της παγκοσμιοποίησης….κλπ….το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουμε μπει σε αχαρτογραφητα νερά….

  3. ΠΑΛΙ ΣΑΣ ΕΣΩΣΕ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΨΕΥΤΟΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΡΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΡΕΧΕΤΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ.
    ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΣΕ ΗΠΑ, ΡΩΣΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΛΠ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΑΡΑΖΕΤΕ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΡΟΚΑΝΙΖΕΤΕ ΤΟ ΚΕΑ ΣΤΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑ.

  4. Απορώ πραγματικά με την επιφανειακή προσέγγιση των περισσότερων εδώ μέσα. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ θα μιλήσει ΚΑΙ με τον Πουτιν, τι συζητάμε, παγκόσμιος παίχτης είναι. Και θα του εκφράσει ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να πράξει όταν τα μεμετια διαβουν το Ρουβικωνα… Να ξέρουν ΑΠΑΝΤΕΣ ότι η Ελλάδα δεν παρακαλάει ΚΑΝΕΝΑΝ, είναι Χώρα με σοβαρή κυβέρνηση και ικανές Ένοπλες Δυνάμεις. Και επειδή λόγω ιδιότητας τυγχάνει να ξέρω αρκετά πράγματα περισσότερα από το μέσο Έλληνα, ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΩ καθόλου…ΚΑΙ θα γίνει, ΚΑΙ θα είμαστε οι ΝΙΚΗΤΕΣ!

  5. Πούτιν μην ακούς τον Κούλη ο οποίος το μόνο που κάνει είναι να βοηθάει τον Βαγγελα να βάζει τρικλοποδιές στο Ιβάν.

  6. ΚΑΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΔΕ ΖΗΤΗΣΑΜΕ. ΕΙΠΑΜΕ ΣΤΗ ΝΥΦΗ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ Η ΠΕΘΕΡΑ……

  7. Θυμάστε που ο ΓΑΠ πήγε Ρωσία να ζητήσει λεφτά? γύρισε με την ουρά στα σκέλια.επειδη ο Πούτιν του ζήτησε μισά μισά τον ορυκτό πλούτο το Νεοριο για να φτιάχνουμε καράβια κ μια ναυτική βάση από όλα αυτά η Ελλάδα θα κέρδιζε γύρω στα 100δις το χρόνο άνετα κ ακούραστα ο πουστης αρνήθηκε.Δε θα είχαμε φτάσει ποτέ σαυτη τη θέση.Τα ίδια θα πει κ στο ζαβο.αλλα κι αυτό το κάθαρμα θα αρνηθεί οπότε περιμένετε το μοιραιο

    1. Ποιός σε έβαλε να πεις τέτοιες αρλούμπες; Ποτέ δεν ζήτησε τίποτα ο Αμερικανός ΓΑΠ. Για πράσινη ανάπτυξη και ανοησίες του έλεγε. Έτσι και αλλιώς το μνημόνιο σου απαγορεύει να δανειστείς απο άλλον, πλην των δανειστών.

    2. Πες τα ρε γμτο τους τα ανάπηρα μια ζωή όλο μαλακίες κάνουν οι Ραγιάδες

  8. Καλα ξυπνητουρια
    Οταν ο Πουτιν σας απλωνε το χερι ,εσεις το δαγκουσατε
    και κοιτουσατε Αμερικη και Ευρωπη

  9. Πηγαινετε τωρα, ξεφτιλισμενοι γερμανοτσολιαδες…να γλειψετε τους Ρωσσους…μηπως και σας λυπηθουν…
    7 βασεις δωσατε στους αμερικανους και την Κρητη στους μασωνους…με τη συμβαση του καμμενου…
    Εκει γιατι δεν πατε να γλειψετε…? Γιατι…εκει δεν πιανει μελανι…
    Θα σας βαλουν οι γερμαναραδες στο τραπεζι με τον τουρκο…και θα δειτε τα κρεμμυδια αναποδα…
    Και μετα…? Στην κιμαδο-μηχανη…ολοι σας…
    Ουστ….

  10. τι ρεζιλίκια Θεεεε μου, πρώτα χεσανε τους Ρώσους και τώρα τρέχουνε σαν πουτνες για βοήθεια, ένα είναι σίγουρο, ο Πούτιν πρέπει να μας έχει για μεγάλους μαλακές….

  11. Βλαντιμιρ γκιατί στηρίζοφ Τουρκοφ Ερντογκαν; Πάτερ Παϊσιο είκε πει γκια ξανθό γκένος γκατέβει πάρει πόλη και ντώσει στη βρωμιοσύνη μην ντην γκλαις. Αχχχ Βλαντιμίρ εγκώ καπιταλήστα αλλα και μεγκαλο θαυμαστή περεστρόικα. Παμαγκίτε Βλαντιμίρ παμαγκίτε. Κλανίμπα σπασίμπα.

  12. Η ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείο….. Κάνε κάτι καλέ κυρία…. Πεστε του κύριε του ρετζεπ να μην με βαράει και να μην με πειράζει…. Όξω φλουφλη…. Μόνο τηλέφωνα ξέρεις να παίρνεις….

  13. παπαριές μάλλον. Κατόπιν τούτου απόπλους του oruç reis;;;

  14. BULSHIT…….. ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ.
    ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ…ΤΟ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ.

Comments are closed.