ΕΚΤΑΚΤΟ! Έστω κι αργά το ΓΕΣ στέλνει στρατιωτικές ενισχύσεις στον Έβρο

Κοινοποίηση:
1

Στέλνονται ενισχύσεις στον Έβρο, καθώς η κατάσταση με το μεταναστευτικό μέρα με την ημέρα όλο και χειροτερεύει. Η Τουρκία δεν στέλνει μετανάστες μόνο από το Αιγαίο, αλλά και από τον Έβρο.

Η κατάσταση είναι ασφυκτική, με τους πολίτες πλέον να ανησυχούν. Η Κυβέρνηση πρέπει να διαχειριστεί με σοβαρότητα το κρίσιμο ζήτημα, που απειλεί την ύπαρξη της ίδιας μας της χώρας.
Μόνο χθες, εντοπίστηκαν πάνω από 280 πρόσφυγες και μετανάστες να πλέουν σε βάρκες έτοιμες να βουλιάξουν, προς τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα σε διάστημα 24 ωρών, εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 287 πρόσφυγες και μετανάστε,ς εκ των οποίων οι 115 είχαν προορισμό τη Λέσβο, οι 45 τη Χίο, οι 60 τη Σάμο, οι 37 τη Λέρο και οι 30 τη Σύμη.

Έτσι λοιπόν, την αποστολή επιπλέον προσωπικού του Στρατού Ξηράς στην περιοχή του Δ΄ Σώματος Στρατού, έχει αποφασίσει το ΓΕΣ, με σκοπό την ενίσχυση των μέτρων επιτηρήσεως στην μεθόριο με την Τουρκία, προκειμένου να ανακοπεί το ρεύμα μεταναστών που εισέρχεται στην χώρα.

Ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γ. Καμπάς έχει προσανατολισθεί στην περιοδική μεταφορά στον Έβρο, προσωπικού που υπηρετεί σε άλλες περιοχές, όπως η Ήπειρος και η Δυτική Μακεδονία. Η εκ περιτροπής ανάπτυξη θα έχει διάρκεια περίπου μίας εβδομάδος, κατά την οποία θα εκτελούνται υπηρεσίες επί της μεθορίου, ενισχύοντας την υπάρχουσα δύναμη προκαλύψεως, αναφέρει το doureios.com.

Σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία υπηρετεί σημαντικός αριθμός στελεχών και κληρωτών, αποτελώντας μια “δεξαμενή” από την οποία, σε καταστάσεις όπως αυτή που αντιμετωπίζεται σήμερα, μπορεί να αντληθεί έμψυχο δυναμικό. Η κίνηση εντάσσεται στα μέτρα που έχει κριθεί σκόπιμο ότι απαιτούνται από πλευράς Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να “σφραγισθεί ο Έβρος”, όπως έχει ανακοινώσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο ο ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος. Το μέτρο πρόκειται να εφαρμοσθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Έλα ρε.. Κερνάω Σαμπάνιες παιδιά όλο το μαγαζί!!

    Ξυπνήσατε καμία φορά, ή απλά για τα μάτια της εφημερίδας όλες αυτές οι απαραίτητες και ήδη υπό τραγική καθυστέρηση αμυντικές ενέργειες που έπρεπε να είχαν ήδη τεθεί επιχειρησιακά εδώ και μήνες.. Ακόμα και το Φυρομ ρε…

    Άμα θέλατε: και τα νησιά θα κλείνατε και θα ελέγχατε και τον Πειραιά θα προστατεύατε και από αέρα και θάλασσα θα ‘σασταν ασπίδα και άμυνα της χώρας και ότι ύποπτο και άκρως επικίνδυνο για την κοινωνία και το έθνος περίσσευε θα το αναλάμβανε ευχαρίστως η ΕΛ.ΑΣ που χει χρέος προς την ελληνική κοινωνία και όταν πρέπει μπορεί και το χει δείξει.

    Η Ευρώπη αποτελούμενη από χώρες επί το πλείστον με πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις γεωγραφικά και με επαρκείς ανώτερους πόρους και ευκαιρίες τους έχει καιρό και βλέπει την “κουλτούρα και τα ιδανικά τους” καθημερινά και στην τελική καλά να πάθει γιατί η Γαλλία ήταν πριν από μερικά χρονάκια μαζί με ΗΠΑ που τους βομβάρδιζε και η Γερμανία, που στηρίζει από πολύ παλιά σε στρατιωτικό κυρίως επίπεδο την Τουρκία έχει τεράστιο ποσοστό ευθυνών για ότι περνάμε εμείς και ότι γίνεται τώρα.
    Όμως μπρος την πλήρη απειλή και εξαφάνιση των πληθυσμών τους και διάλυση των κυριαρχικών τους εθνικών συμφερόντων αυτές οι προοδευτικές και δημοκρατικές ισχυριζόμενες χώρες έγιναν φρούριο και πολύ καλά έπραξαν για τον εαυτό τους αυτές οι δημοκρατικές φιλελεύθερες χώρες … Εμείς εδώ οι μαλακό δημοκράτες που λόγω της γεωστρατηγικής μας θέσης πάντοτε θα έχουμε εισβολές γιατί αυτή είναι η μοίρα του τόπου αυτού, αντί να πράξουμε το σωστό το παίζουμε άνετοι και ανθρωπιστές και γ αυτό σε λίγο θα πέφτουνε στων δικών μας ανθρώπων μαχαιριές … Άντε τώρα … Στη χώρα αυτή η πολύ δημοκρατία βλάπτει άγρια τελικά
    Δεν θέλουμε και δεν θέλαμε ποτέ ούτε 200 ούτε 600 ούτε 300 πολιτικούς, 1-10 το πολύ να αγαπούν τον τόπο και τα ιδανικά του θέλαμε πάντοτε και όταν έπρεπε να πράξουν τα δέοντα προς όφελος όχι των ξένων δυνάμεων αλλά αυτού του ιερού τόπου και του λαού του.

    Η ζημιά τώρα πλέον εδώ έχει γίνει και χρειάζονται πολύ δρακόντεια μέτρα για την ασφάλεια και στήριξη της ελληνικής κοινωνίας αλλά επίσης πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και πολύ βαρύτατες κυρώσεις σ’ αυτούς που επιδίωξαν και συνεχίζουν όσο είναι ελεύθεροι και ατιμώρητοι την εξαφάνιση του Ελληνισμού στην ίδια του την χώρα

Comments are closed.