ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΙΝ.ΑΛ: ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ – Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ Η ΧΡΟΝΙΑ ΟΡΟΣΗΜΟ – ΠΑΓΩΜΑΡΑ ΣΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΓΑΠ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΡΩΤΙΑ – ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Κοινοποίηση:
papandreou-androulakis

Τηλεφώνησε στους γονείς του – Θα κάνει τελευταίος δήλωση – Θα τονίζει την ανάγκη για ενότητα στο Κίνημα την επόμενη ημέρα


Με χειροκροτήματα έγινε δεχτός στο γραφείο του στην οδό Ιπποκράτους, λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο νικητής, μετά μέχρι τώρα ενσωματωμένα αποτελέσματα των εκλογών, ανέβηκε στο γραφείο του όπου τον περίμεναν συνεργάτες και υποστηρικτές του.

Αρκετός κόσμος που είχε συγκεντρωθεί εκεί τον αποθέωσε, με τον ίδιο να σηκώνει τη γροθιά του και να λέει μόνο «όλα καλά».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τηλεφώνησε στους γονείς του και στη συνέχεια επικοινώνησε με συνεργάτες του ανά την Ελλάδα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, θα περιμένει να κάνει δήλωση, μετά τους συνυποψηφίους του.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε αυτή θα τονίζει την ανάγκη για ενότητα στο Κίνημα την επόμενη ημέρα.

Λίγο μετά τις 23:00 ο Νίκος Ανδρουλάκης, αποχώρησε από το γραφείο του.

Συνεργάτες και φίλοι του Νίκου Ανδρουλάκη, έχουν μεταβεί στο δεύτερο όροφο της Χαριλάου Τρικούπη, όπου επικρατεί πανηγυρικό κλίμα και συγκίνηση.

«Είναι κοινωνικό αίτημα», τονίζουν

Ποιος είναι όμως ο Νίκος Ανδρουλάκης;

Γεννήθηκε το 1979 στο Ηράκλειο Κρήτης. Ο πατέρας του, Μαρίνος, υπήρξε υποστηρικτής του Κώστα Σημίτη στην Κρήτη. Το ενδιαφέρον του για την πολιτική εκδηλώθηκε από νωρίς, κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων, όταν παρακολούθησε τυχαία μια συνέλευση στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, όπου σπούδαζε πολιτικός μηχανικός. Έτσι, το 1997 αρχίζει να συμμετέχει ενεργά στην ΠΑΣΠ και δύο χρόνια αργότερα εκλέγεται γραμματέας της στην Ξάνθη.
Το 2001 τον βρίσκει μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και από εκεί και πέρα ακολουθεί σταθερά καριέρα επαγγελματικού πολιτικού στελέχους. Ορόσημο για την πορεία του αποτελεί ο Μάρτιος του 2013, όταν σε ηλικία 34 ετών και χωρίς ουσιαστικά να το περιμένει κανείς, εκλέχτηκε με σαρωτικά ποσοστά Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και από γνωστό τοπικό στέλεχος- προερχόμενο από την νεολαία μετατράπηκε σε σημαντικό εσωκομματικό πόλο.

Στις 30 Μαρτίου 2014 ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την Ελιά – Δημοκρατική Παράταξη. Ωστόσο, μια περιπέτεια με την υγεία του δεν του έδωσε τη δυνατότητα να διεξαγάγει προεκλογικό αγώνα όπως θα ήθελε και να επισκεφτεί όλη την Ελλάδα. Παρ’ όλα αυτά κατάφερε να βγει δεύτερος με 113.719 σταυρούς. Έκτοτε, συμμετέχει στην ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τον Νοέμβριο του 2017 έθεσε υποψηφιότητα για τον ενιαίο φορέα της Δημοκρατικής Παράταξης όπου οι πολίτες που συμμετείχαν στον 1ο και τον 2ο γύρο, του έδωσαν 51.736 και 66.483 ψήφους αντίστοιχα.

Τον Μάιο του 2019, επανεξελέγη Ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής λαμβάνοντας 180.822 ψήφους. Έχει έναν γιο 10 ετών, τον Μαρίνο. Του αρέσει το θέατρο και η ξενάγηση σε μουσεία σε όλο τον κόσμο. Μεγάλο πάθος του τα ταξίδια. Ακούει πολύ μουσική, κυρίως παλιά λαϊκά τραγούδια, αλλά όταν οδηγεί του αρέσει να ακούει κλασική μουσική. Ασχολείται όσο μπορεί με τα social media.

Μεγάλη απογοήτευση επικρατεί τα τελευταίες ώρες στο επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου στον απόηχο των αποτελεσμάτων των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ.

Οι στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού συγκεντρώθηκαν που είχαν συγκεντρωθεί στο στρατηγείο της Λένορμαν για να παρακολουθήσουν τα αποτελέσματα δεν κρύβουν την πικρία αλλά και την έκπληξή τους.

Να σημειωθεί πως οι επιτελείς του Γ. Παπανδρέου νωρίς το απόγευμα εκτιμούσαν πως πρώην πρωθυπουργός θα πάρει την πρωτιά αλλά διαψεύστηκαν πανηγυρικά, με το Νίκο Ανδρουλάκη να κόβει τελικά πρώτος το νήμα. Πλέον αναμένουν με αγωνία τα τελικά αποτελέσματα και θεωρούν πως είναι σχεδόν βέβαιο πως θα ο Γιώργος Παπανδρέου θα είναι στην κούρσα του δεύτερου γύρου.

Δήλωση Ανδρουλάκη μετά τη νίκη στο α γύρο

«Η Δημοκρατική παράταξη απόψε επιστρέφει, το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει», τόνισε στην πρώτη του δήλωση μετά τις εκλογές ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Λοβέρδος: Το ΠΑΣΟΚ έχει μέλλον, συνεχίζω δυνατά

Ο τρίτος σε ψήφους για την ανάδειξη του νέου προέδρου της παράταξης ζήτησε συγγνώμη για την αναμονή, μετά τη διεξαγωγή του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ
Την πίστη του ότι η παράταξη έχει μέλλον εξέφρασε ο Ανδρέας Λοβέρδος, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος βρέθηκε στην 3η θέση της εκλογικής διαδικασίας για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ.

Μετά το τέλος της διαδικασίας της ψηφοφορίας του πρώτου γύρου αρχικά, ο κ. Λοβέρδος ζήτησε συγγνώμη για την αναμονή, αλλά όπως είπε έπρεπε να ακολουθήσει την ροή των πραγμάτων.

«Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από τη ψύχη μου τους πολίτες που συμμετείχαν σε αυτή τη γιορτή της Δημοκρατία. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για τις ώρες που περίμεναν στις κάλπες. Θέλω να πω όσο πιο δυνατά μπορεί ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μέλλον. Συνεχίζω δυνατά, με σεμνότητα και ενότητα».

Γιώργος Παπανδρέου: Αποφασίζουμε την επόμενη Κυριακή για το μέλλον της παράταξης

«Ψηφίστε για την προοδευτική πορεία του κόμματός μας», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου μετά τα αποτελέσματα
«Σας καλώ στη μάχη της επόμενης Κυριακής», το μήνυμα που έστειλε ο Γιώργος Παπανδρέου από τη Λένορμαν μετά το αποτέλεσμα της κάλπης που το έφερε στη δεύτερη θέση μετά τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Στον δεύτερο γύρο η μάχη θα κριθεί ανάμεσα σε Νίκο Ανδρουλάκη και Γιώργο Παπανδρέου, με τον τελευταίο να εστιάζει στο προοδευτικό πρόσημο του ΚΙΝΑΛ.

Καλώντας του ψηφοφόρους να προσέλθουν στον δεύτερο γύρο δήλωσε τα εξής από το ίδρυμα Παπανδρέου στη Λένορμαν: «Αποφασίζουμε για το μέλλον και την πορεία της παράταξης».

Ο κ.Παπανδρέου κάλεσε, ακόμη, τους πολίτες να ψηφίσουν για την «προοδευτική πορεία του κόμματός μας».

Με τη μάχη να έχει κριθεί και πάνω από το 90% των ψήφων να έχει καταμετρηθεί, για την ανάδειξη του αρχηγού του ΚΙΝΑΛ, ο Νίκος Ανδρουλάκης καταλαμβάνει την πρώτη θέση με 37,06%. Η προσέλευση στα εκλογικά κέντρα ήταν εξαιρετικά υψηλή με τον αριθμό των ψηφοφόρων να σπάει ρεκόρ.

Στο 90,26%% της ενσωμάτωσης και καταμετρημένες 241.859 ψήφους, πρώτος εμφανίζεται ο Ανδρουλάκης με 37,06%, δεύτερος ο Παπανδρέου με 27,78%, τρίτος ο Λοβέρδος με 25,95%, ακολουθούν Χρηστίδης με 3,25%, Καστανίδης με 2,99% και Γερουλάνος με 2,97%.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

13 Σχόλια

  1. Ο ΓΑΠ 2ος….. Εντάξει τι να πω πια, δεν υπάρχει σωτηρία

  2. μαυρες πλερεζες στο συριζα, σαμπανιες ο κουλης

  3. Είναι φανερό ότι θέλουν να βγάλουν αυτόν που είναι νέος για να τραβήξει τη νεολαία. Οι γέροι με τόσο τρύπημα που έρχεται ζήτημα αν θα ζουν μεχρι τις επόμενες εκλογές. Επίσης θέλουν κάποιον πολιτικά άφθαρτο ώστε να έχει τη δυνατότητα να επιβάλλει και να ψηφίσει πιο ειδεχθή μέτρα από ότι οι προηγούμενοι. Ο Κούλης δε θα είναι στην επόμενη συγκυβέρνηση. Δεν θα είναι ούτε καν πρόεδρος της ΝΔ. Τον χρησιμοποίησαν και θα τον πετάξουν . Θα του μείνουν μόνο τα εκατομμυριάκια που καταχράστηκε από τα τόσα σκάνδαλα και μίζες που πήρε επί θητείας του και ένας ορυμαγδός ΚΑΤΑΡΕΣ από όλους τους Έλληνες ψηφοφόρους του και μη.
    Όμως ο Δράκουλας δε καταλαβαίνει τίποτα
    Ζει και βασιλεύει και το παίζει γκόμενος σπρώχνοντας ΑΜΕΑ, κόβοντας σημεία συνεντεύξεων που δεν τον συμφέρουν και να στέλνει στον τάφο χιλιάδες συνταξιούχους που δε θέλει να τους πληρώνει τις συντάξεις αφού τα λεφτά τα έφαγαν όλοι παίζοντας τα αέρα στο χρηματιστήριο και τοποθετώντας τα σε αναδυόμενες αγορές και off shore. Και προπαντός !!
    ενδιαφέρεται να μας είναι εκτός από «αυστηρος» και «χρησιμος».

  4. Ο/Η κυβέρνηση ανθελλήνων σατανιστών, αντιπολίτευση λαπάδων λέει:

    Ρε, ζημιά να μην βγεί ο Διάκενος……….

  5. Ποιος του χεζει και αυτούς αν είναι δυνατόν να πηγαίνει και να πληρώνει ο κόσμος…. Θεσσαλονίκη σήμερα δεν βλέπω κάλυψη για τις πορείες????

  6. τωρα που (οπως λεει ο ανδρουλακη) το ΠΑΣΟΚ επιστρεφει, μηπως θα πληρωθουν και εκεινα τα χρεωστουμενα στην εφορια?

  7. Οι σπασμένες καπότες του Σημίτη κυβερνούν την Ελλάδα (οι συνεργάτες των Γερμανών Ναζί) και ο Κούλης ως ομόψυχος του Σημίτη έχει υποχρεώσεις στο Σημίτη γιατι τον διόρισε στην Εθνική, οπότε φανταστείτε τι γραμμή είχε πέσει από το γραφείο του Κούλη. Είχε δώσει και παλιότερα γραμμή να ψηφιστεί ο Θεοδωράκης (ποτάμι) η άλλη σπασμένη καπότα του Σημίτη. Έρχονται πολύ μαύρες μέρες για την Ελλάδα.
    Ο Ανδρουλάκης και ο Μπαμπάς του ειναι Σημιτάνθρωποι τίποτα δεν γινεται τυχαία στο Χαμαιτυπείο των Γερμανών.

  8. οπως δίδαξε ο Κούλης ..να χαλάνε τα computer μέχρι να βγει ο Γιωργάκης

  9. Αλλος εργασιομανής από ότι καταλαβαίνω… Βιβλιάριο ενσήμων ΜΗΔΕΝ μάλλον!!! Μια από τα ίδια… και σημιτάνθρωπος! Πολιτικό παιδί αυτού του “πολιτικού καρκίνου” του εφιαλτη του Αιγαίου και των Ιμίων!

Comments are closed.