ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΙΝΑΛ: «ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – «ΟΥΔΕΙΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΝΟΘΕΙΑ»

Κοινοποίηση:
papandreou-3-scaled

Τα γυρίζει τώρα η πλευρά Παπανδρέου μετά τον σάλο που ξεσήκωσαν οι προσωπικές καταγγελίες του πρώην πρωθυπουργού περί αλλοίωσης του αποτελέσματος στην κάλπη του πρώτου γύρου των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ: στελέχη που πρόσκεινται στον υποψήφιο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, έλεγαν μετά από τις αντιδράσεις ότι ο κ. Παπανδρέου δεν έκανε λόγο για «νοθεία», αλλά παρενέβη για να μην καταγραφούν ανάλογα προβλήματα στον β΄ γύρο.


Μάλιστα, αμέσως μετά την διαρροή από συνεργάτες του Παπανδρέου, βγήκε και επίσημη ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του η οποία τονίζει πως ο Γιώργος Παπανδρέου ουδέποτε μίλησε για νοθεία ή αμφισβήτησε το αποτέλεσμα του Α΄Γύρου. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Με αφορμή δημοσιεύματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα σχετικά με την επιστολή του Γιώργου Α. Παπανδρέου προς την ΕΔΕΚΑΠ, διευκρινίζεται ότι, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, δεν προέβη σε οποιαδήποτε καταγγελία, αντιθέτως, ζήτησε από την ΕΔΕΚΑΠ, να διερευνηθούν καταγγελίες που έχουν κατατεθεί στο αρμόδιο όργανο.

Ουδείς μίλησε για νοθεία, ουδείς έθεσε θέμα για το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής.

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, όπως όφειλε, έπραξε το αυτονόητο για την Παράταξη και το σεβασμό των κανόνων της εκλογικής διαδικασίας και με σκοπό τη διασφάλιση της διαδικασίας της ερχόμενης Κυριακής».

Ανοικτές διαδικασίες με διάφανο τρόπο

Ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός μιλώντας μετά από την καταγγελία του στον ΑΝΤ1, είπε ότι  «το βασικό είναι οι εκλογές στο β΄γύρο να γίνουν με ανοιχτές διαδικασίες, δημοκρατικό και διάφανο τρόπο», δηλώνοντας μάλιστα  σίγουρος πως το ίδιο θα ζητήσουν και οι υπόλοιποι συνυποψήφιοι. «Είμαστε ένα κόμμα ανοιχτό, που έχει συμμετοχικές διαδικασίες και είναι πολύ βασικό να τηρήσουμε τις δημοκρατικές διαδικασίες» συμπλήρωσε.
Νωρίτερα, σε γραπτή παρέμβασή του ο Γιώργος Παπανδρέου είχε προχωρήσει στην καταγγελία ότι η οργανωτική του ομάδα διαπίστωσε μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο διαφορές ανάμεσα στους δηλωθέντες ως ψηφίσαντες και στον αριθμό των ψηφοδελτίων: εν ολίγοις, ο πρώην πρωθυπουργός κατήγγειλε ότι σε έναν μεγάλο αριθμό εκλογικών τμημάτων, που έφταναν το 20% του συνόλου, βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια από τους ψηφίσαντες – κάτι που παραπέμπει ευθέως σε νοθεία.

Χαρακτηριστικό της καχυποψίας που διακατέχει το «στρατόπεδο Παπανδρέου» είναι το γεγονός ότι δεν απευθύνθηκαν για εξηγήσεις στην ΕΔΕΚΑΠ, στην οποία έχουν πλειοψηφία 7-4 , χωρίς να συνυπολογιστούν οι εκπρόσωποι των 6 υποψηφίων, αλλά προτίμησαν να προχωρήσουν σε ευθεία καταγγελία για την αξιοπιστία της διαδικασίας – και μάλιστα με προσωπική δήλωση του ίδιου του κ. Παπανδρέου.

Η δήλωση του κ. Παπανδρέου έχει ως εξής:
Μου γνωστοποιήθηκε από τον εκπρόσωπό μου στην ΕΔΕΚΑΠ, ότι κοινοποιήθηκαν στην Επιτροπή σας καταγγελίες σχετικά με την εκλογική διαδικασία της πρώτης Κυριακής.

Άμεσα, ζήτησα από την οργανωτική μου ομάδα τον ενδελεχή έλεγχο των τελικών αποτελεσμάτων. Κατόπιν διασταύρωσης των επίσημων στοιχείων της εταιρίας OTS, που αφορούν τους ηλεκτρονικά διαπιστευμένους στα tablet της εκλογικής διαδικασίας και τα αποτελέσματα ανά κάλπη, προέκυψε ότι σε 164 εκλογικά τμήματα (από σύνολο 841, δηλαδή στο 20% των εκλογικών τμημάτων) στις κάλπες βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια από τους ανθρώπους που διαπιστεύτηκαν για να ψηφίσουν – διαπιστώθηκαν τουλάχιστον 2.700 ψηφοδέλτια περισσότερα από τον δειγματοληπτικό έλεγχο.
Δεδομένου ότι οι διαφορές που εντοπίστηκαν θέτουν ζήτημα διαφάνειας και προάσπισης του αδιάβλητου της διαδικασίας και ότι την Κυριακή επίκειται ο δεύτερος γύρος των εκλογών, ζήτω από την Επιτροπή σας ως το πλέον αρμόδιο καταστατικό όργανο να διερευνηθούν εις βάθος οι εν λόγω καταγγελίες, ώστε εκτός των άλλων να διασφαλιστεί η διαδικασία της Κυριακής.

Οργή για την κίνηση Γιώργου

Μόλις έγινε γνωστή η καταγγελία του Γιώργου Παπανδρέου υπήρξαν οργισμένες αντιδράσεις κομματικών παραγόντων της Χαριλάου Τρικούπη. Σύμφωνα με τους παράγοντες αυτούς, η αναντιστοιχία στα δεδομένα που έχουν περαστεί στο ηλεκτρονικό σύστημα για τους ψηφίσαντες και τον αριθμό των ψήφων που ανακοινώθηκαν, οφείλεται στο γεγονός ότι τα διαστήματα που «έπεσε» το σύστημα (δυο, τρεις φορές μέσα στην ημέρα) υπήρχαν εφορευτικές επιτροπές που δέχονταν με ομόφωνη απόφαση  τον κόσμο που περίμενε να ψηφίσει, σημειώνοντας τα στοιχεία με το χέρι, ώστε να μην δημιουργηθούν ακόμα πιο μεγάλες ουρές και να μην υπάρχει δυσφορία.
Γι’ αυτό, όπως εξηγούν, εντοπίζεται αυτή η «ασυμφωνία», για την οποία όφειλε η ΕΔΕΚΑΠ να φροντίσει ώστε τα στοιχεία που συλλέχθηκαν χειρόγραφα να ενσωματωθούν έγκαιρα στο ηλεκτρονικό σύστημα, κάτι όμως που μάλλον δεν έγινε, επειδή οι εφορευτικές επιτροπές υπέγραψαν ότι με τον συνυπολογισμό των χειρόγραφων καταγραφών, τα ψηφοδέλτια και οι ψηφοφόροι δεν είχαν αποκλίσεις.

Σημειώνουν δε με νόημα ότι η ΕΔΕΚΑΠ, πλειοψηφία της οποίας είναι παπανδρεϊκή, έχει εγκρίνει τα εκλογικά αποτελέσματα ήδη από τη Δευτέρα, άρα αυτή πρέπει να εξηγήσει τι συμβαίνει και γιατί δημιουργείται αυτό το θέμα.

Δείτε εδώ το έγγραφο με την καταγγελία Παπανδρέου

Παπανδρέου στον ΑΝΤ1: «Έχω ζητήσειο να διερευνηθούν καταγγελίες από διάφορες περιοχές της χώρας

«Θα είμαι εδώ και την επόμενη μέρα» δηλώνει ο Γιώργος Παπανδρέου μετά την «βόμβα» με τις καταγγελίες που πέταξε για την εκλογική διαδικασία.

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ μιλώντας πριν από λίγο στον ΑΝΤ1 υποστήριξε ότι «υπάρχουν καταγγελίες από διάφορα μέρη της χώρας και έχω ζητήσει να διερευνηθούν, για να γίνουν οι εκλογές στον β’ γύρο με διαφανείς διαδικασίες».

Σε ερώτημα δε για την επιθετική στροφή που έχει κάνει μετά τον πρώτο γύρο ο κ. Παπανδρέου απάντησε λέγοντας ότι «οι εκλογές είναι μια δημοκρατική διαδικασία και εγώ απαντώ σε ερωτήματα πολιτών». Όταν ρωτήθηκε για τον χαρακτηρισμό «άκαπνος» που «χρέωσε» στον κ. Ανδρουλάκη ο πρώην πρωθυπουργός επέμεινε στον ίδιο τόνο επισημαίνοντας ότι «η απάντησή του με στεναχώρησε- ήταν άκαπνοι η Μελίνα, ο Σημίτης, ο Χαραλαμπόπουλος, ή ο ίδιος ο Ανδρέας Παπανδρέου;».

Για το debate με τον Νίκο Ανδρουλάκη που δεν γίνεται τελικά, ο κ. Παπανδρέου προσπάθησε να εξηγήσει ότι: «Εγώ απάντησα θετικά σε όλες τις προτάσεις για debate, διότι το θέμα είναι ότι αύριο ο κόσμος επιλέγει την ηγεσία του Κινήματος, πρέπει να ξέρουν οι πολίτες τις θέσεις μας, όμως, δεν υπάρχει απάντηση από τον κ. Ανδρουλάκη, εγώ είμαι εδώ»΄.

Αναφερόμενος στην «επόμενη μέρα» -μετά την προεκλογική κόντρα και την ανάδειξη του Ν. Ανδρουλάκη στην ηγεσία- επανέλαβε ότι φυσικά και θα παραμείνει στο κόμμα. Συμπλήρωσε ακόμη ότι: «Εγώ θα παλέψω για την ενότητα, η οποία διαμορφώνεται μέσα από μια σύνθεση ιδεών».

Για το αν το ΚΙΔΗΣΟ, το κόμμα του οποίου ηγείται, μέσα στο ΚΙΝΑΛ θα μείνει ή θα διαλυθεί, απάντησε πως «στο Συνέδριο που θα πάμε πριν τις εθνικές εκλογές θα αποφασιστεί αν το σχήμα αυτό πρέπει να αλλάξει».

Ο ίδιος είπε πως είναι «άτοπη η συζήτηση περί κυβερνητικών συνεργασιών, τώρα πρέπει να μιλήσουμε ποιο είναι το δικό μας πρόγραμμα».

Απευθυνόμενος τέλος στους πολίτες εν’ όψει του δεύτερου γύρου που δεν ψήφισαν απαραίτητα τον ίδιο στον πρώτο γύρο κατέληξε ως εξής: «Τις θέσεις μου τις ξέρει ο κόσμος, είναι γνωστές, έχω δώσει μάχες και είχα καινοτόμες ιδέες… Στον πρώτο γύρο μπορεί να ψήφισε ο καθένας για μια επιθυμία και μια υποχρέωση, τώρα κρίνεται το μέλλον του Κινήματος, που θα πρέπει να συγκρουστεί με τα κακώς κείμενα και να δώσει ελπίδα στον ελληνικό λαό».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

14 Σχόλια

  1. Έκανε αυτό που θεώρησε ότι ήταν σωστό να κάνει. Ξέρει τι λέει πάντως… Όταν υπάρχει καπνός…

  2. Κανένας δεν ενδιαφέρεται για το τι θα γίνει στο κινάλ καί σείς τού δίνεται τεράστια δημοσιότητα,
    δέν υπάρχουν άλλες πραγματικές ειδήσεις ;

  3. Δέν υπάρχει καμμιά κωλοτουμπα. Διαβάστε τήν δήλωση του . Ποτέ δέν μίλησε γιά νοθεία.

  4. Κούλης,ΓΑΠ,Τσίπρας είναι η εμπροσθοφυλακή.Αυτοι ανοίγουν το τούνελ και ο περίγυρος τους καταβροχθίζει τα κρατικα ταμεία.
    Άντε και πολλά σας είπα.

  5. Η επιστροφή του σιχαμένου ποδηλάτη

  6. Εχουμε απ ολα τα φρουτα ομως μην παραπονιεστε εχουμε τον τσιπροπινοκιο εχουμε τον mister bean αλλα εχουμε και τον Γαπ (γκαπα γκουπα)δλδ απαρτια .
    Ολοι τους δουλεμενοι χωρις να εχουν εργαστει ποτε ολοι τους σπουδαγμενοι αλλα και ολοι τους βληματα.
    Συναγωνίζονται καθε φορα ποιος θα κανει την μεγαλυτερη πατατα.
    Θελω να ελπιζω ομως απ αυτους τους 270000 που ψηφισαν την κυριακη οτι οι μισοι και παραπανω ειναι απο αλλα κομματα για να δημιουργησουν διαλυση στο κομμα και οχι ψηφοφόροι.

  7. Αν και χαζοχαρουμενος, μαλλον καταλαβε ή του το σφυριξαν, το οτι: “Στο σπιτι του κρεμασμενου, δεν μιλαμε για σχοινι”! Εξ’ ου και η κωλοτουμπεισον!

  8. Παλια τους τεχνη, κοσκινο! 😂! Πως εγινε προεδρος της ΝΔ, ο Κουλης; Πως εγινε, πρωθυπουργος! Τρομαρα του! Πως εξελεγονται οι Βολευτες, οι ΕυρωΒολευτες! Φυτευτοι ειναι απαντες και απο πριν επιλεγμενοι! Αλλωστε, ας μην ξεχναμε, οτι εχουν και γραμματια, να ξεπληρωσουν!

    * ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ *

    23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012

    Σενάρια νοθείας, Τσίπρας, Καμμένος και… παγίδες

    Διαρροές και φήμες για τις προϋποθέσεις συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και τα κρυφά σημεία του εκλογικού νόμου.
    Έντονος προβληματισμός στα επιτελεία των μικρών κομμάτων επικρατεί τις τελευταίες ημέρες λόγω πληροφοριών που μιλούν για επιχειρούμενη νοθεία στις επικείμενες εκλογές προκειμένου να ενισχυθεί o δικομματισμός.
    Σύμφωνα με αποκλειστικές και εξακριβωμένες πληροφορίες του newsbomb.gr, οι κ.κ. Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος έχουν λάβει «αξιόπιστες πληροφορίες» οι οποίες μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι «Στις εκλογές της 6ης Μάη θα επιχειρηθεί μια «επιστημονική» νόθευση των αποτελεσμάτων, με ενίσχυση των δύο κομμάτων εξουσίας ώστε να φτάσουν το «μαγικό» νούμερο του 50%, που θα τα νομιμοποιεί πολιτικά να συγκυβερνήσουν, σύμφωνα και με τις επιταγές της τρόικας και των δανειστών!».
    Σε ό,τι αφορά στην ουσία του θέματος, δεν είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ή να διαψεύσουμε. Άλλωστε το ίδιο το θέμα είναι πολύ λεπτό, σοβαρό και είμαστε υποχρεωμένοι να κρατήσουμε επιφυλάξεις.
    Μπορεί όμως να γίνει νοθεία; Η απάντηση που δίνει ειδικός επι των συγκεκριμένων θεμάτων έχει ως εξής «Θεωρητικά μπορεί να γίνει νόθευση των εκλογικών αποτελεσμάτων, με «πείραγμα» του προγράμματος για την έκδοσή τους, οριακό ώστε να μη λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις το θέμα, αλλά ικανό να τα αλλοιώσει».

    Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Μας το εξήγησε, όσο πιο «λαϊκά» γίνεται:
    «Το ηλεκτρονικό σύστημα καταμέτρησης δέχεται δεδομένα όπως για παράδειγμα να προστεθούν 100 ψήφοι στο ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα λοιπόν μπορεί να «πειραχτεί» έτσι ώστε ενώ ο εντολοδόχος να πληκτρολογεί 100 ψήφους υπερ ΠΑΣΟΚ
    ή ΝΔ να προστίθενται 105. Αντίστοιχα οι 100 ψήφοι του ΚΚΕ ή του ΣΥΡΙΖΑ να γίνονται 98. Έτσι μπορεί να αυξηθεί οριακά η δύναμη των δύο κομμάτων εξουσίας και αντίστοιχα να μειωθεί οριακά η δύναμη άλλων κομμάτων».
    Στόχος, επαναλαμβάνουμε, το άθροισμα του δικομματισμού να είναι έστω οριακά πάνω απ’ το 50%, ώστε η πιθανή μετεκλογική συγκυβέρνηση να έχει την απαιτούμενη πολιτική νομιμοποίηση.
    Μάλιστα ο ίδιος ειδικός μας είπε, ότι κάτι αντίστοιχο έγινε και στις εκλογές του 2000, τότε υπέρ του Σημίτη και εις βάρος του Καραμανλή!
    Υπενθυμίζεται, ότι εκείνη τη βραδιά των εκλογών κι ενώ η Ν.Δ. προηγούνταν οριακά σταμάτησε για μία ώρα περίπου η ροή των αποτελεσμάτων κι όταν ξανάρχισε προέκυπτε οριακή υπεροχή του ΠΑΣΟΚ, που τελικά κέρδισε τις εκλογές με μια μονάδα διαφορά!
    Τότε, επίσης, που κάποια στιγμή στο υπουργείο Εσωτερικών ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. έκανε φασαρία για το σταμάτημα της ροής των αποτελεσμάτων, αλλά μετά αποχώρησε…

    http://www.newsbomb.gr/ekloges-2012/story/130176/senaria-notheias–tsipras– kammenos-kai-pagides

    Υ.γ. Εαν υπηρχαν μερικοι ακομη, σαν τον Δικηγορο – Ποινικολογο κο. Αντωνιαδη, ωστε να αναλαβουν και αλλες υποθεσεις, π.χ. οπως αυτης της Νοθειας των εκλογων, θα τους χορευαμε ολους στο ταψι! Εξαπολυοντας καθημερινα τα στοιχεια, που θα τους απογυμνωσουν περα ως περα! Ο Ελληνικος Λαος, πρεπει να μαθει απο ποιους κυβερνιεται! Και πρεπει να θυμηθει, την διαχρονικη καταληστευση του πλουτου του!
    Επισης να συνειδητοποιησει, οτι εχουμε εναν μη συμβατικο πολεμο, μεσω του οποιου μας Γενοκτονουν, Αντικαθιστουν με Λαθρο, ξεπουλουν!

  9. Τουρκόφιλε γιωργάκη, τράβα στον ερντογάν μαζί με κούλη και τσίπρα. Μπορεί να σας δώσει καμιά θέση που δεν λέτε τίποτα για την τουρκική κατοχή στην κύπρο και θέλατε και το σχέδιο Ανάν! Από την ελλάδα έχετε τελειώσει, αρκετά πληρώσαμε και εσάς και τους πατεράδες σας και δημιουργήσατε χρέος 350 δις και τολμάτε να μιλάτε και για τη νέα γενιά!

  10. Τον βλέπω σύντομα στο σύριζα. Έχει εκεί κοκαλάκια να γλύψει, παίζει και καμία καρέκλα, έτσι, για το ονόρε. Άσε που θα βρει και παλιούς «συντρόφους» π.χ. Μαριλίζα, Κουρουμπλή, Τζάκρη. Κάτι έφαγαν κι αυτοί…..

  11. Βρωμερά περιβάλλοντα μέσα στα κόμματα. Αλλά φταίει το δήθεν θύμα των πολιτικών, ο πολίτης.
    Αυτός έχει μάθει να ψηφίζει με ανταλλάγματα η φανατισμό, σάπιες καταστάσεις. Δεν μαθαίνει ποτέ και για αυτό του αξίζει ότι του έρχεται.

  12. Καλά που χάθηκε αυτή η μορφή. Μιλάμε για πολύ γέλιο.

Comments are closed.