ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΝΣΤΑΓΚΡΑΜ! Ο ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟ “ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΩΝ”

Κοινοποίηση:
n2

Η Μeta στην οποία ανήκει το Instagram απαντά ότι επιχειρεί να βελτιώσει τους εσωτερικούς ελέγχους

Οι αλγόριθμοι του Instagram συνέδεσαν και μάλιστα προώθησαν ένα «τεράστιο δίκτυο παιδεραστών» που διαφήμιζε την πώληση παράνομου «υλικού σεξ για παιδιά» στην πλατφόρμα, σύμφωνα με τα ευρήματα έκθεσης που δημοσιεύει η Wall Street Journal.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το Instagram επέτρεψε στους χρήστες να πραγματοποιούν αναζήτηση με hashtags που σχετίζονται με σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, όπως τα #pedowhore, #preteensex, #pedobait και #mnsfw.
Όπως αναφέρουν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ και του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης στη Wall Street Journal, τα hashtag αυτά οδηγούν τους χρήστες σε λογαριασμούς που προσφέρονταν να πουλήσουν υλικό παιδεραστίας, συμπεριλαμβανομένων βίντεο με παιδιά να βλάπτουν τον εαυτό τους ή να διαπράττουν πράξεις κτηνωδίας.

Ορισμένοι λογαριασμοί επέτρεπαν στους αγοραστές να «αναθέσουν συγκεκριμένες πράξεις» ή να κανονίσουν «συναντήσεις», ανέφερε η εφημερίδα.

Η εφημερίδα όταν ζήτησε σχόλιο από εκπρόσωπο του Instagram – Meta, αυτός ανέφερε ότι το Instagram έχει περιορίσει τη χρήση «χιλιάδων hashtag».

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η Meta «διερευνά συνεχώς τρόπους για να αμυνθεί ενεργά έναντι αυτής της συμπεριφοράς» και «έχει συγκροτήσει μια εσωτερική ομάδα εργασίας για να διερευνήσει αυτούς τους ισχυρισμούς και να τους αντιμετωπίσει αμέσως». «Η παιδική εκμετάλλευση είναι ένα φρικτό έγκλημα», δήλωσε εκπρόσωπος της Meta σε δήλωση. «Εργαζόμαστε επιθετικά για να το καταπολεμήσουμε εντός και εκτός των πλατφορμών μας».

Η Meta επεσήμανε τις εκτεταμένες προσπάθειες επιβολής της νομοθεσίας σχετικά με την εκμετάλλευση παιδιών.

Η εταιρεία είπε ότι απενεργοποίησε περισσότερους από 490.000 λογαριασμούς που παραβίαζαν τις πολιτικές της για την ασφάλεια των παιδιών τον Ιανουάριο και απέκλεισε περισσότερες από 29.000 συσκευές για παραβάσεις πολιτικής μεταξύ 27 Μαΐου και 2 Ιουνίου.

Η Meta κατέρριψε επίσης 27 δίκτυα που διέδιδαν καταχρηστικό περιεχόμενο στις πλατφόρμες της από το 2020 έως το 2022.

Η Εφημερίδα σημείωσε ότι ερευνητές τόσο στο Stanford όσο και στο UMass Amherst ανακάλυψαν «κοινότητες μεγάλης κλίμακας που προωθούν την εγκληματική σεξουαλική κακοποίηση» στο Instagram.

Όταν οι ερευνητές δημιούργησαν λογαριασμούς δοκιμών για να παρακολουθήσουν το δίκτυο, άρχισαν να λαμβάνουν προτάσεις “προτεινόμενες για εσάς” σε άλλους λογαριασμούς που προωθούν την παιδεραστία ή συνδέονται με εξωτερικούς ιστότοπους.

«Το ότι μια ομάδα τριών ακαδημαϊκών με περιορισμένη πρόσβαση θα μπορούσε να βρει ένα τόσο τεράστιο δίκτυο θα πρέπει να ενεργοποιήσει συναγερμούς στη Meta», είπε στην Journal ο Alex Stamos, επικεφαλής του Stanford Internet Observatory και πρώην επικεφαλής ασφαλείας της Meta.

Ο Στάμος κάλεσε την Μeta να «επενδύσει ξανά σε ερευνητές» με την εταιρεία να απαντά ότι ήδη προσλαμβάνει ειδικούς στην ασφάλεια των παιδιών για να διασφαλίσει ότι οι μέθοδοί της για την καταπολέμηση της παιδικής εκμετάλλευσης είναι ενημερωμένες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. και ποσα αλλα παιδακια που απλα δεν εχουν πεσει στην λουμπα,και ανεβαζουν αβερτα ιλικο,,,
    κλειστε την προσβαση στισ πλατφορμεσ μεχρι να συμμορφωθουν!!!!
    προβλημα τουσ

Comments are closed.