ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Διαβάστε για πόσα πουλήθηκε το ακριβότερο ρολόι στον κόσμο!! (φωτο)

Κοινοποίηση:
625_995C656B-4F80-5F1F-6DD2-487FD5662A09

Για τους λάτρεις της υψηλής ωρολογοποιίας, η σπανιότητα, η ακρίβεια στη λεπτομέρεια και η πρωτοτυπία, παίζουν καθοριστικό ρόλο για την αγορά ενός ρολογιού. Κράτα το αυτό, θα σου χρειαστεί για τη συνέχεια.

Τον περασμένο Νοέμβριο λοιπόν στη Γενεύη, ο οίκος δημοπρασιών Phillips, έμεινε στην ιστορία ως εκείνος που έβγαλε στο σφυρί το πιο ακριβό ρολόι που έχει δημοπρατηθεί ποτέ.

Ο λόγος για το Patek Philippe ref.1518, που πωλήθηκε έναντι 10.329.734 ευρώ (!), ξεπερνώντας κατά πολύ τα 2,8 εκατομμύρια ευρώ, που ήταν η αρχική αξία του. Συνολικά, επτά συλλέκτες έλαβαν μέρος στην ακριβοθώρητη δημοπρασία.

Το πιο ακριβό ρολόι που έχει δημοπρατηθεί ποτέ

Το εν λόγω ατσαλένιο μοντέλο της ελβετικής ωρολογοποιίας Patek Philippe κυκλοφόρησε το 1941 εν μέσω του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και αποτέλεσε το πρώτο ρολόι χρονογράφος με διηνεκές ημερολόγιο.

Ωστόσο, η σπανιότητά του δεν εξαντλείται εδώ. Είναι σημαδεμένο με τον αριθμό “1”, που σημαίνει ότι είναι το πρώτο από τα συνολικά τέσσερα ρολόγια Patek Philippe ref.1518 από ατσάλι, που κατασκευάστηκαν τότε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: