Βρετανία: Δεκάδες βουλευτές του Σούνακ δεν θα κατέβουν στις εκλογές

Κοινοποίηση:
Ρίσι-Σούνακ

Ξεπερνούν τους 75 όσοι λένε ότι θα μείνουν εκτός της διαδικασίας την 4η Ιουλίου – Τελευταίο και ηχηρό παράδειγμα ο Μάικλ Γκόουβ

gove

Μαζική «έξοδος» βουλευτών μπροστά σε μια ήττα που φαίνεται σχεδόν σίγουρη εκτυλίσσεται στο Συντηρητικό Κόμμα στη Βρετανία καθώς ο ένας μετά τον άλλο τα μέλη της Βουλής λένε ότι δεν θα είναι υποψήφιοι για τις εκλογές της 4ης Ιουλίου.

Μέχρι αργά την Παρασκευή συνολικά 77 βουλευτές είχαν δηλώσει ότι δεν θα είναι υποψήφιοι όπως αναφέρει ο Guardian, δηλαδή περίπου ένας στους πέντε των Τόρις. Από τους Εργατικούς αυτοί που δήλωσαν ότι δεν είναι υποψήφιοι είναι περίπου 20.

Ξεπέρασαν μάλιστα οι Συντηρητικοί τον αριθμό των 72 βουλευτών πριν από τις εκλογές του 1997, στις οποίες είχαν σαρώσει οι Εργατικοί του Τόνι Μπλερ. Είναι μια ένδειξη ότι στους Τόρις μάλλον περιμένουν μεγάλη ήττα και φροντίζουν να αποστασιοποιηθούν.

Τελευταίο και ηχηρό παράδειγμα ο υπουργός Στέγασης Μάικλ Γκόουβ, ένας από τα βασικά στελέχη των Τόρις και, παλαιότερα, από τους φανατικούς του Brexit.

Κλείσιμο

Σε δήλωσή του ο Γκόουβ είπε ότι στηρίζει τον Ρίσι Σούνακ, αλλά είναι ώρα για μια νέα γενιά στο κόμμα.

«Στην πολιτική κανένας δεν είναι κληρωτός. Όλοι είμαστε εθελοντές που ηθελημένα επιλέγουμε τη μοίρα μας. Η ευκαιρία να υπηρετείς είναι υπέροχη, έρχεται όμως μια στιγμή που γνωρίζεις ότι είναι ώρα να αποχωρήσεις», γράφει.

Στην εκλογική περιφέρειά του (μονοεδρική όπως όλες στη Βρετανία), το Σάρει Χιθ, ο Γκόουβ έχει να αντιμετωπίσει έναν δημοφιλή υποψήφιο των Φιλελεύθερων Δημοκρατών.

Ο Γκόουβ εξελέγη για πρώτη φορά το 2005 και θήτευσε, κατά καιρούς, στο υπουργείο Παιδείας, Εργασίας, Δικαιοσύνης και Περιβάλλοντος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: