ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ: ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ – ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.! ΤΟ ΑΓΡΙΟ ΣΥΜΒΑΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΥΛΛΗΠΤΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ

Κοινοποίηση:
bia-anilikon

Με εντατικότερους ελέγχους «απαντά» η Αστυνομία για να αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα μεταξύ των νέων που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις, όπως επιβεβαιώνεται μέσα και από τα στοιχεία της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα και με σχετικό ρεπορτάζ, η δράση των Αρχών αφορά την τόσο την καταστολή αλλά και της πρόληψη της παραβατικής συμπεριφοράς. Μάλιστα η κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού κατέγραψε ελέγχους σε ανήλικους την περιοχή του Αμαρουσίου, έξω από μεγάλο εμπορικό κέντρο.

Έντονος είναι ο προβληματισμός για την έξαρση του φαινομένου και την επέκταση του σε ακόμα μικρότερες ηλικίες καθώς οι παραβάτες πλέον σε ορισμένες περιπτώσεις είναι παιδιά 12 και 13 ετών.

Αμείλικτα είναι και τα στοιχεία της ΕΛΑΣ για τα περιστατικά βίας τα έτη 2022 και 2023, όπου αποτυπώνεται η δραματική έξαρση.

Συγκεκριμένα το 2023 έγινε μια απόπειρα ανθρωποκτονίας από ανήλικό ενώ το 2022 καμία. Για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας το 2022 κατηγορήθηκαν 2 ανήλικοι, ενώ το 2023 υπήρξαν 5 περιπτώσεις.

Ωστόσο, τα περιστατικά αυξήθηκαν δραματικά για αδικήματα όπως η άσκηση σωματική βλάβης από ανήλικους, καθώς υπήρξαν 282 περιστατικά το 2023 ενώ το 2022 ανέρχονταν σε 202.

Παράλληλα, 25 ανήλικοι ενεπλάκησαν ως δράστες σε περιστατικά βιασμού το 2023, ενώ 15 ήταν ο αντίστοιχος αριθμός το 2023.

Μεγάλη αύξηση και στις κλοπές με δράστες ανήλικους με 1.237 περιστατικά το 2023, σε σύγκριση με 732 το 2022. Επιπλέον, το 2023 κατηγορήθηκαν 198 ανήλικοι για ληστεία ενώ το 2022, 150.

Σοκάρει 13χρονος που χτυπήθηκε από ανήλικους – «Καλύτερα να εξευτελιστώ»
Την ίδια ώρα συγκλονιστική είναι η περιγραφή του 13χρονου, ο οποίος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από ανήλικους στην Αγία Παρασκευή.

Το παιδί χτυπήθηκε σε ενέδρα που είχαν στήσει στην Αγία Παρασκευή 3 ανήλικοι. Του έβγαλαν τα παπούτσια, τον ανάγκασαν να τους ακολουθεί ξυπόλητος και να γονατίσει όσο τον βιντεοσκοπούσαν και τον απειλούσαν

«Δεν μπορούσα να αντιδράσω. Ήταν τρεις. Φοβήθηκα. Σκέφτηκα μέσα μου “καλύτερα να εξευτελιστώ, από το να μην γυρίσω στο σπίτι ζωντανός”. Αναγκάστηκα να τους ακολουθήσω γιατί άρπαξαν το κατοικίδιό μου και δεν ήθελα να του κάνουν κακό».

Απειλητικά μηνύματα και τηλεφωνήματα δέχονταν και οι γονείς του παιδιού. Ανήλικοι δράστες είχαν βανδαλίσει την πολυκατοικία όπου διαμένουν αλλά και το αυτοκίνητο τους λίγο πριν επιτεθούν στον μικρό μαθητή.

«Με απειλούσαν ότι θα σκοτώσουν το κατοικίδιό μου, αν δεν τους ακολουθήσω. Με χτύπησαν και στη συνέχεια με έβαλαν να γονατίσω και να αναφερθώ σε δύο κορίτσια, τα οποία δεν γνώριζα. Με τραβούσαν βίντεο εκείνη την στιγμή», πρόσθεσε το παιδί.

Και οι τρεις δράστες παραμένουν ασύλληπτοι.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

17 Σχόλια

  1. Τυχαίο ότι σχεδόν 99 9% ,λένε ότι φταίει η εκάστοτε κυβέρνηση των τελευταίων χρόνων.
    Δίπλωμα στα 17, ψηφος στα 17,
    ανήλικος για φόνο στα 17…

  2. Ρωσοπόντιοι , Αλβανάκια και λοιπά κατακάθια ως επι των πλείστων ευθύνονται για την βία και το έγκλημα στην Ελλάδα. Συνεχίστε να κάνετε πως δεν ξέρετε……

  3. Άδεια οπλοφορίας και αλλαγή νομοθεσίας. 2ον, αλλαγή ποινών και φυλάκα κανονική και 3ον, απέλαση (μετά την ποινή) στα ξένα σκουπίδια που φέρνει η μητσοτακοπαρέα μέσω άδειας παραμονής. Και ξύλο σε ανήλικα που θα πειράξουν τα παιδιά σας, ξύλο σε ανήλικα σκουπίδια και στους γύφτους γονείς… τους. Ξύλο και στους μπάτσους που δεν δουλεύουν ώστε να βρεθούν τα τσογλάνια. Ξύλο και στα βρωμοδικαστάκια που τα αφήνουν έξω… Αυτές είναι οι λύσεις, όλα τα άλλα είναι παπαρδέλες… και δήθεν αντιρατσιστικές λαλακίες της νδ αε και του μπασόκ-σφύριζα αε.

  4. Μαζέψτε τα κωλοπαίδια σας κάρχιες που ξέρετε μόνο να βάφεστε και να πηδιέστε

  5. Αυτά και άλλα χειρότερα θα έρθουν διότι κανείς πλέον δε φοβάται τη ποινή από το δικαστήριο και την σύλληψη από την αστυνομία.
    Ο σεβασμός στους νομούς έπαψε να υπάρχει στους νέους γιατί οι γονείς τους τους έμαθαν πως ζουν σ’ ένα κράτος που δε λειτουργεί σωστά.
    Αφού δεν υπάρχει σεβασμός έπρεπε να υπάρχει φόβος αλλά ούτε αυτός ήρθε ως συνέπεια της ψευτοδημοκρατιας.
    Τους θεσμούς του κράτους του διαλυσαν οι πολιτικοί πρώτοι για να κάνουν ασύδοτα ότι θέλουν πρώτοι αυτοί.
    Ακαταδίωκτο μηδέν ευθύνη υπουργων, μηδεν ευθύνη γενικώς στη πολιτική ζωή
    Ξυπνάτε ρε φίλοι μου ξυπνάτε
    Οι αλλοδαποί μετανάστες το πήραν χαμπάρι οι θερμόαιμοι έφηβοι το ίδιο .
    Ούτε να τους συλλάβουν δε μπορούν ή βαριουνται να το κάνουν οι δικαστές με τους νόμους που ψήφισαν τα κόμματα τους αφήνουν ελεύθερους .
    Όπου δεν υπάρχει σεβασμός ως ανθρώπινη διαδικασία πρέπει να επιβληθεί ο φόβος για εγκληματικές πράξεις δυστυχώς δε θέλει κανένας αυτό….
    Ξυπνήστε είναι ήδη αργά
    Να σας θυμίσω των παλιών τη έκανε η αστυνομία στα τμήματα το 70 ; σε έπιαναν σε χρόνο μηδέν κάτω στο κρατητήριο και εκεί καταλάβαινες τι είχες κάνει …..

  6. Γνωρίζω οικογένεια στην Αγία Παρασκευή που έχουν 2 ανήλικα παιδιά 11 & 13 ετών, & οι Γονείς τα πηγαινοφέρνουν όπου κι αν πάνε, ακριβώς διότι φοβούνται την ανήλικη παραβατικότητα.
    Η ανήλικη εγκληματικότητα δεν διορθώνεται με επιδέσμους. Χρειάζονται δραστικά μέτρα. Το πρόστιμο των €30.000 δεν σημαίνει τίποτα για τους Γονείς που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν.
    Αυτός που έχει θα τα πληρώσει, κι εκεί χρειάζεται η πρόσθετη τιμωρία της πραγματικής φυλάκισης και όχι απλή εξαγορά της ποινής.
    Βέβαια η πιό αποτελεσματική τιμωρία είναι η απώλεια της Γονικής επιμέλειας.
    Αλλά το Ελληνικό Κράτος είναι άχρηστο & ανίκανο, διότι για να γίνει σωστά η αναμόρφωση ανηλίκων, χρειάζονται υποδομές, κατάλληλο προσωπικό, & χρήμα.

  7. ολα σχεδον τα παιδια δευτερης τριτης γενιας τουρκο αλβανων και λαθροεισβολεων κανουν την ιδια δουλεια συνεργαζομενα με τους γονεις τους ειναι ολα σε ανθελληνικες συμμοριες και εκπορνευουν πρεζωνουν και εμπλεκουν τα παιδια των γηγενων απο τα σχολεια… πηγαινετε να δειτε στα σχολεια που βγαζουν ολες τις ελληνιδες στα παρακειμενα καφε και τις εκδιδουν ντυμενες σα πουτανες…. δεν εχει μεινει κοτα αγαμητη… ειναι μερος της γεννοκτονιας των γηγενων που ξεκινησε απο τους γονεις τους που ειναι μιτατζηδες και συνεργαζονται με την τουρκια για την εξαλειψη του ελληνικου γενετικου υλικου απο την Ελλαδα…. παιδια νταβατζηδες απο το δημοτικο παιδια ιεροδουλα παιδια που στελεχωνουν διεθνεις συμμοριες…. ολοι στην υπηρεσια της τουρκιας εξασφαλιζουν οτι δεν θα γεννηθουν αλλα ελληνοπουλα αλλα θα ειναι ολα νοθα των τουρκων και αλβανων και των λαθρομουσουλμανων…. το τελος του ελληνισμου… η υστατη γεννοκτονια των ελληνων απο την τουρκια κατ εντολη των σαπιοσαουδων και του σκαταρ….

  8. Και στο παρελθόν οι Ελληνες αντιμετώπησαν φτώχεια και μάλιστα πολύ μεγαλύτερη. Δίδασκε όμως η οικογένεια την Τιμή και την αξιοπρέπεια στα παιδιά της: “Η Τιμή τιμή δεν έχει και χαρά σε όποιον την έχει!!!”
    Τώρα περιμένουμε από την κυβέρνησή μας να διδάξει αξιοπρέπεια και Τιμή;
    Αν τα παιδιά μας είναι ότι πιο πολύτιμο έχουμε, πρέπει να φροντίσουμε οι ίδιοι για την σψστή συμπεριφορά τους και κυρίως να τους μάθουμε να αναλαμβάνουν την Ευθύνη των πράξεών τους….

  9. Ρε σεις όταν μιλάμε για 14χρονα και 16χρονα σημαίνει αυτομάτως ότι αντιγράφουν ότι έχουν δει.
    Η μαγική λέξη στην περίπτωση των ανηλίκων είναι η μουσική (ο θεός να την κάνει) *Τραπ*…
    Όταν ένας έφηβος ακούει για βία όπλα ναρκωτικά και πορνεία ότι αυτό είναι μαγκιά, δεν έχει την κρίση να σκεφτεί ότι αυτός που τα λέει είναι ένας τενεκές ξεγανωτος και μέγας φλώρος που βρήκε την ευκαιρία μέσα από ένα μικρόφωνο να βγάλει τα κόμπλεξ του.

  10. Ο ένας από τους τρείς πάει στο ίδιο σχολείο . Η αστυνομία δεν βρήκε τα στοιχεία του ώστε να τον μπαγλαρώσουν;;;. Πιθανόν λόγω των διακοπών οι ελεεινοί γονείς έφυγαν ώστε να προστατέψουν το κοπρόσκυλο που μεγαλώνουν. Οι τιμωρίες θα πρέπει να είναι και κατά των γονιών όχι μόνο των αλητόπαιδων. Βγήκε πρόσφατα μια μελέτη στο εξωτερικό που λέει ότι τα παιδιά λόγω καραντίνας και γενικά των μέτρων του κορώνα άλλαξε τη δομή του εγκεφάλου των παιδιών. Σκόπιμο ;;; τυχαίο;;;;θα δείξει.

  11. προέρχεται κυρίως …
    απο κ@λοπαίδια απο αλβανία – γεωργία κλπ και φυσικά απο γυφτάκια ….που ΞΕΡΟΥΝ οτι ειναι ανήλικα και οι νόμοι των τσιπροκούληδων ΔΕΝ τα αγγίζει ,βάλε ρε γαμημέν@ κούλη πρόστιμα 30.000 ευρω στους αλήτες κ αδιάφορους γονείς τους ,οπως στα ζωάκια αν τα βασανίζεις -σκοτώνεις κλπ κ μετά θα ειναι αγγελούδια τα διαόλια αυτα …

  12. Αυτά είναι τα παιδιά των προοδευτικών Κουμμουνιστων διότι αν το δικό μου το παιδί κάνει κάτι τέτοιο σε συμμαθητή του θα τον κρεμάσω ανάποδα.Οι προοδευτικοι δεν διαθέτουν ούτε ηθική ούτε επίπεδο ούτε αξιοπρέπεια ούτε τίποτα για να μπορέσουν να μεγαλώσουν σωστά ένα παιδί.Και φανταστείτε τι έχει να γίνει όταν θα μεγαλώνουν τα παιδιά με γονείς πουστηδες με γονέα Α και με γονέα Β μέσα στους ανώμαλους.

  13. Όλα αυτά τα παιδιά μεγαλώνουν σε οικογένειες με γονείς αριστερούς και “προοδευτικούς” που κοροϊδεύουν την πατρίδα και την θρησκεία, γονείς αλληλοπηδιόμαστε και πάνε σε σχολεία με δασκάλους και καθηγητές αριστερούς και “προοδευτικούς” που τους μαθαίνουν να βρίζουν όποιον αγαπάει την πατρίδα του και τον Χριστό φασίστα ρατσιστή και ακροδεξιό και τους μαθαίνουν ότι υπάρχουν 130 φύλα και ότι οι άντρες γκαστρώνονται και κάνουν παιδιά. Βάλτε τα στο μπλέντερ και θα σας βγάλει αυτά τα φρούτα.

  14. Οι νεολαία μας παραδειγματίζεται από διάφορα αμερικάνικα έργα και προσπαθεί να τους μοιάσει. Οι νεαροί που διαφεύγουν πιστεύω ότι σκόπιμα δεν τους κάρφωσε ο πιτσιρικάς αν και γνωρίζει τον έναν από αυτούς για εκδίκηση. Στην θέση του και εγώ δεν θα τον πρόδιδα, θα περίμενα να ξεχαστεί το θέμα και μετά θα του έσπαγα χέρια και πόδια. Αυτή την τιμωρία χρειάζονται όχι αστυνομίες και δικηγόροι. Ζούγκλα? ζούγκλα.

  15. Αν ο σκύλος δεν ήταν κούτιακας θα τα είχε ξεσκίσει και θα είχε προφυλάξει το αφεντικό του.Βέβαια μετά, θα χαμε άλλες ιστορίες

  16. Οταν οι νεοι βλεπουν την ανεργια που καλπαζει,να τους προσλαμβανουν σε δουλιες με ψιχουλα 400-500 ευρω,οι νεοι στα σχολεια να φοιτουν σε αιθουσες απαραδεκτες οι γονεις τους να σφιγγουν το ζωναρι και να μη μπορουν να δωσουν στα παιδια τους ολα αυτα που πρεπει ,τοτε βρισκουν διεξοδο σε τετοιες ενεργειες,ετσι θελουν να δωσουν μηνυμα στην κοινωνια οτι το μελλον τους ειναι ζοφερο.

    1. ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ “ΝΕΟΙ” ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΩ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΚΟΥΒΑΛΗΜΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΠΑΤΑΝΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥΣ…ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΔΙΝΕΙ 800 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΩΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ…ΟΙ ΝΕΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ 2 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΒΟΛΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ…ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ ΘΕΛΟΥΝ

Comments are closed.