ΕΒΡΟΣ, ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΑΣ! ΚΑΙ Η ΕΥΠ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ;;; Ο «ΚΑΟΥΜΠΟΗΣ» ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΥΣ

Κοινοποίηση:
14b601fa6178d9bcd9817bb6c05f237c_evros3-1-768x480-620x350

Στην ΕΥΠ είχαν αποσπαστεί κάποιοι απ΄ τους συλληφθέντες Συνοριοφύλακες – “Ξεσκονίζονται” τα περιουσιακά τους στοιχεία

– Οι έρευνες των “Αδιάφθορων” της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζονται προς όλες τις κατευθύνσεις

Στην ΕΥΠ (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών), είχαν αποσπαστεί επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κάποιοι από τους συλληφθέντες Συνοριοφύλακες του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου με έδρα το Ισαάκιο

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τρεις από τους πέντε που οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Ορεστιάδας και απολογήθηκαν για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου, κατάχρησης εξουσίας, παράβαση καθήκοντος και παράβαση του κώδικα μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης, οι οποίοι είναι κοντοχωριανοί. Κατάφεραν να αποσπασθούν στην ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ το 2018, χάρη στις γνωριμίες που είχαν είτε με υψηλά πολιτικά πρόσωπα, όπως συχνά συμβαίνει για Αστυνομικούς που μετακινούνται σε τέτοιες θέσεις είτε μέσα στην Υπηρεσία τους. Αυτό συνέβη επί διοικήσεως Ιωάννη Ρουμπάτη και συγκεκριμένα αμέσως μετά την παραίτηση των 3 άξιων στελεχών του κλιμακίου Διδυμοτείχου της ΕΥΠ, τον Μάιο του 2018, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την παύση της τότε διοικητού της ΕΥΠ Κομοτηνής, Α.Ρ., στην αρμοδιότητα της οποίας είχε περάσει η εποπτεία του Μουσουλμανικού σε όλη τη Θράκη και με εισήγηση της οποίας είχε συσταθεί για πρώτη φορά κλιμάκιο στην νευραλγική περιοχή του Β. Έβρου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ρουμπάτης και ο τότε Υποδιοικητής της ΕΥΠ Αντιστράτηγος (ΕΛ.ΑΣ.) ε.α. Ιωάννης Λιούκας -που τώρα λένε το ξαναπαίζει ΠΑΣΟΚος- αφού παρακάλεσαν εις μάτην τα στελέχη να μην παραιτηθούν, έκαναν ρουσφέτι στον πρώην Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και Βουλευτή της ΝΔ κ. Δημοσχάκη, που τώρα παλεύει για την επανεκλογή του στο νομό… Εξάλλου, όπως λένε συνάδερφοι τους αλλά και συγχωριανοί ή συμπολίτες στο Διδυμότειχο κάποιων εξ αυτών, επικαλούνταν και τις πολύ καλές σχέσεις με κάποιους ανωτέρους τους. Οι πληροφορίες λένε ότι πρόκειται για τους Τζιαμπαζ…, Βουλκ… και Αραμπ….οι οποίοι είχαν τόσο δυνατές πλάτες ώστε καθόλη τη θητεία τους στην ΕΥΠ είτε δεν εμφανίζονταν στο κλιμάκιο ή εμφανίζονταν στην περιοχή με τα υπηρεσιακά οχήματα να πίνουν καφέ ή να διεκπεραιώνουν δουλειές του σπιτιού, πάντως να είναι απαλλαγμένοι από καθήκοντα και συνεπώς να έχουν άπλετο χρόνο για «δικές τους ασχολίες»…..
Από την άλλη, η διάδοχη διοίκηση Κοντολέοντα της ΝΔ τί έκανε χωρίς να τσεκάρει;;;
Τους κράτησε επί μακρόν επειδή ήταν ρουσφέτι δεξιό (Δημοσχάκης) και τελικά έκλεισε το κλιμάκιο, αποστερώντας την περιοχή από την αναγκαία εθνικά υπηρεσία (αφού ο διοικητής ΕΥΠ Έβρου είναι ως γνωστόν ο διοικητής Αλεξανδρούπολης και μόνον) και τους άφησε να συνεχίσουν να δρουν ανεξέλεγκτοι. Ή μήπως συνέχισε τις μπίζνες που είχαν ξεκινήσει επί διοικήσεως Ρουμπάτη λαμβάνοντας τη σκυτάλη από αυτόν όπως έκαναν και σε πολλά άλλα θέματα;;; Άλλωστε όλοι είδαμε την κατάληξη της υπόθεσης του δουλέμπορα της ΕΥΠ Βασίλη «Νικήτα» Δρακ. που ξεκίνησε ο έλεγχός του επί κυβέρνησης Σαμαρά, δικάστηκε από το ΜΟΔ Κακουργημάτων σε 9 χρόνια κάθειρξη με αναστολή στην Έφεση και αθωώθηκε μετά από καιρό επί διοικήσεων Ρουμπάτη-Κοντολέοντα… Μάλιστα, τοπικά μεγαλοστελέχη της ΝΔ έχουν καταγγείλει στα κοινωνικά δίκτυα πολλάκις όλα αυτά, με στοιχεία, κατηγορώντας μάλιστα τον διοικητή του κλιμακίου Έβρου της ΕΥΠ Ξάνθο Ζατ. ότι είναι πίσω απ΄ όλα αυτά επί 15ετία περίπου χωρίς αξιόλογο έργο και χωρίς να τον αλλάζει κανείς και παρότι ντόπιος διαμένει σε υπερπολυτελή κατοικία της ΕΥΠ με όλα τα κομφόρ και όλα πληρωμένα από το Δημόσιο… Οι πληροφορίες μας λένε ότι στοιχεία επιβαρυντικά για τον ρόλο του νυν και αεί διοικητή ΕΥΠ Αλεξανδρούπολης, τα οποία είχαν φθάσει στα χέρια των ανώτερών του και επί διοικήσεως Ρουμπάτη και Κοντολέοντα, που όμως επέλεξαν να τα παραβλέψουν, αυτή τη στιγμή βρίσκονται πια και στα χέρια των Ανακριτικών Αρχών και πως θα υπάρξει σοβαρή έρευνα σε όλα τα επίπεδα και πρωτίστως στα οικονομικά! Αφήστε που στην πιάτσα έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν και ηχητικά ντοκουμέντα για την παράνομη δράση της ΕΥΠ Αλεξανδρούπολης επί Σύριζα.

Στο Διδυμότειχο πάντως, πολλοί είναι αυτοί που επιμένουν ότι ο αριθμός των προσαχθέντων αλλά και των συλληφθέντων θα αυξηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, αφού το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.Σ συνεχίζει τις έρευνες. Με βάση τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις επί μήνες, αλλά και τις καταθέσεις πολλών Συνοριοφυλάκων που κλήθηκαν είτε στο Αστυνομικό Μέγαρο της Ορεστιάδας είτε στο Αστυνομικό Τμήμα Διδυμοτείχου, όποια στοιχεία προκύπτουν αξιοποιούνται. Διασταυρώνονται και στη συνέχεια γίνονται οι κατάλληλες κινήσεις.

Επίσης, “ξεψαχνίζονται” τα περιουσιακά στοιχεία των συλληφθέντων αλλά και άλλων που υπηρετούν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ισαακίου Διδυμοτείχου ενώ ενδέχεται να ελεγχθούν και στοιχεία υπαλλήλων της ΕΥΠ. Τα πόθεν έσχες, οι αγορές που έκαναν και αν αυτές δικαιολογούνται από τα εισοδήματα τους, όπως δεκάδες στρέμματα χωράφια, άλλα ακίνητα, αυτοκίνητα για τους ίδιους και τα παιδιά τους. Στοιχεία που γνωρίζουν πολλοί από τους συναδέρφους τους αλλά και συντοπίτες, φίλοι και γνωστοί τους οι οποίοι τα έβλεπαν αλλά δεν ήθελαν να… μπλέξουν προχωρώντας σε καταγγελίες. Για κάποιους εξάλλου που υπηρετούσαν μαζί τους, δεν ήταν “κεραυνός εν αιθρία” όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΜΑΚΕΛΕΙΟ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Η Τουρκία τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό για να εκβιάζει τις χώρες της Ευρώπης και να πετυχαίνει ανταλλάγματα.Ταυτόχρονα το καθεστώς Ερντογάν εφαρμόζει στην πράξη το δόγμα της γαλάζιας πατρίδας απειλώντας το έθνος μας..Και αυτοί που ορίστηκαν να προστατεύουν τα σύνορα της χώρας ΣΥΝΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ!Όλοι καταλαβαίνουν ποια θα πρέπει να είναι η τιμωρία τους……

  2. Μαρουλακι for ever! Παιδια γυριστε το και στο…εποχιακο …ντοματουλα με φετουλα! Κουλαρα χτισε οσους “φραχτες” θελεις!

  3. Σίγουρα οι συντοπίτες και πι συνάδελφοί τους γνώριζαν. Δεν είναι τυφλοί.

  4. Ο ΠΟΥΤΙΝ ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΟΛΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΝΙΣΕΙ

Comments are closed.