Δολοφονία στη Φολέγανδρο: Συγγνώμη από “Τα Νέα” για την “πράξη που έχει περάσει από το μυαλό ανδρών”

Κοινοποίηση:
ωεεωε

Την αγανάκτηση αναγνωστών προκάλεσε διατύπωση σε κείμενο της εφημερίδας “Τα Νέα” σχετικά με τη γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο. Η διεύθυνση του ομίλου προχώρησε σε ανακοίνωση “συγγνώμης” κάνοντας λόγο για “εντελώς λανθασμένη φράση”.


Στην ηλεκτρονική διεύθυνση της εφημερίδας «Τα Νέα», δημοσιεύτηκε κείμενο για την υπόθεση της δολοφονίας της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο, το οποίο προκάλεσε την αγανάκτηση αναγνωστών.
Η διεύθυνση Ψηφιακών Μέσων του ομίλου της Alter Ego, προχώρησε σε μία «συγγνώμη» προς τους αναγνώστες, λέγοντας ότι στο κείμενο υπάρχει μία «εντελώς λανθασμένη φράση, ένα λεκτικό ατόπημα που δεν εκφράζει όχι μόνο τα “ΝΕΑ” αλλά και κανέναν δημοσιογράφο του ομίλου της Alter Ego».
Σε κείμενο για ρεπορτάζ γύρω από τη γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο από τον 30χρονο καθ’ ομολογίαν δολοφόνο της, αναφέρονταν τα εξής:

«Ποια δεν έχει ακούσει πάνω στον τσακωμό φράσεις όπως “θα σε πετάξω από το παράθυρο” ή “αν σου χώσω καμία…”; Κάπως έτσι και η 26χρονη καυγάδιζε με τον φίλο της στο αυτοκίνητο επειδή χάθηκαν και πάνω στην ένταση της στιγμής, αυτός έχασε τον έλεγχο και το αυτοκίνητο κατέληξε στα βράχια”… “Προφανώς θυμωμένη, η κοπέλα βγήκε έξω από το αυτοκίνητο και τότε ο 30χρονος έκανε αυτό που έχει περάσει από το μυαλό πολλών ανδρών: την έσπρωξε από τα βράχια…».

Ο όμιλος ζητά συγγνώμη από τους αναγνώστες «γι’ αυτό το εντελώς λανθασμένο και απαράδεκτο τμήμα ενός ευρύτερου κειμένου που αναφερόταν στη δολοφονία καθώς και στα αίτιά της».

Συνεχίζοντας, αναφέρει ότι η εφημερίδα και ο όμιλος της Alter Ego «σε καμιά περίπτωση δεν ενστερνίζονται τέτοιες απόψεις και αναφορές. Άλλωστε, στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας, σήμερα, Δευτέρα 19 Ιουλίου, δημοσιεύεται αναλυτικό ρεπορτάζ και απόψεις ειδικών για τη γυναικοκτονία, για τα αίτια που οδηγούν στη δολοφονία γυναικών με καθαρά έμφυλα χαρακτηριστικά».
Η ανακοίνωση καταλήγει λέγοντας ότι πρόκειται για «παντελώς λανθασμένη φράση».
«Η φράση στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ήταν παντελώς λανθασμένη κι επαναλαμβάνουμε τη συγγνώμη μας σε όσους αναγνώστες, ορθώς, αγανάκτησαν διαβάζοντάς την».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Υποκριτική και μη αποδεχτη η συγνωμη απο “τα νεα”. Τετοιες σκέψεις και απόψεις δεν γίνονται ούτε απο τυπογραφικό λάθος, ούτε εκ.. παραδρομής. Φαίνεται ολοκάθαρα απο την αρχή τής σύνταξης τού κειμένου όλο το σκεπτικό τού αρθρογραφου, για να καταλήξει στο συμπέρασμα πως οι γυναίκες προκαλούν με την συμπεριφορά τους την βίαιη αντίδραση των αντρων. Ολοφάνερα, ο αρθρογράφος έχει πολλά απωθυμένα και βιωματα απο εναν βιαιο πατέρα, μια μάνα εκνευριστική και νευρόσπαστη ή εκανε σχεσεις με τέτοιες γυναίκες, που τού βγηκε αυθόρμητα να το γραψει.
    Αν δε, ο αρθρογραφος είναι γυναίκα, (καθότι δεν αναφερει ονομα) τότε υπάρχει σοβαρότατο προβλημα διπολικης προσωπικότητας.
    .
    Συντάκτη τού άρθρου, μόλις γνώρισες μία γυναίκα που δεν έχει ακούσει ποτέ την φραση: θα σε πετάξω απ’ το παράθυρο, και θα σου χωσω μια. Δεν ειμαστε όλες σαν την μάνα σου.
    Αν, αυτα τα έλεγε ή τα έγραφε ενας Χρυσαυγίτης θα επιβεβαιωνοσασταν όλοι σας πως είναι φασίστας, φαλοκράτης, αμόρφωτος, βίαιος και άκρως επικίνδυνος για το κοινωνικό σύνολο – αυτοί τώρα, τι είναι ?
    .
    Καλά έκανα λοιπον, και δεν διαβαζα ποτέ “τα νεα”.

  2. Αυτό που έκαναν είναι σεξισμός. Υπάρχουν πολλοί άντρες γκρινιάρηδες π.χ. αν αρρωστήσουν σου έρχεται να τους πνίξεις, πλήρης παραλυσία, κάνουν χειρότερα απο μωρά. Βία λεκτική και σωματική ασκούν και τα δύο φύλλα. Αν τον έβρισε η κοπέλα είχε απόλυτο δίκιο γιατί της έριξε το αμάξι της στο γκρεμό, εκτός απο περιουσία της ήταν και το μέσο που πηγαίνει στην δουλειά της. Προφανώς ως άντρας είχε περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό του να οδηγήσει, το έπαιξε έξυπνος, όμως το κάθε αμάξι το ξέρει καλύτερα αυτός που το οδηγεί καθημερινά, δηλαδή το θύμα στο οποίο ανήκε. Ο φονιάς είναι ένα ανώριμο νευρόσπαστο που χωρίς να έχει δημιουργήσει κλίμα σεβασμού, το απαιτεί, για αυτό δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα νεύρα του, αλλιώς όλες πεταμένες σε χαντάκια και γκρεμούς θα ήμασταν.

Comments are closed.