Δολοφονία Σουλεϊμανί: «Κόκκινος συναγερμός» για αμερικανικούς στόχους στην Αθήνα

Κοινοποίηση:
presbeia

Δεν μπορεί να αποκλειστεί μια πιθανή ενέργεια ή απόπειρα να χτυπηθούν αμερικανικοί στόχοι στη χώρα μας
Οπως φαίνεται, η Ελλάδα δεν ανήκει στις χώρες εκείνες που θα μπουν στο στόχαστρο της Τεχεράνης, εν όψει τυχόν αντιποίνων που μπορεί να υπάρξουν για τον θάνατο του υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί, ο οποίος σκοτώθηκε κατόπιν διαταγής του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Παρ’ όλα αυτά, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποκλειστεί μια πιθανή ενέργεια ή απόπειρα να χτυπηθούν αμερικανικοί στόχοι στη χώρα μας. Για αυτό τον λόγο η ΕΛ.ΑΣ., έπειτα από πολύωρες συσκέψεις των στελεχών της, έχει λάβει έκτακτα μέτρα. Συγκεκριμένα, αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής, στελέχη της ΕΥΠ και σύνδεσμοι της Αστυνομίας εκτιμούν τους πιθανούς κινδύνους και προτείνουν μέτρα προκειμένου να μην υπάρξει κανενός είδους πρόβλημα.

Σε πρώτη φάση, λοιπόν, αποφασίστηκε να ενισχυθεί η φύλαξη της αμερικανικής πρεσβείας στη Βασιλίσσης Σοφίας, ενώ παράλληλα γίνεται χαρτογράφηση κτιρίων και επιχειρήσεων αμερικανικών συμφερόντων που ίσως να αποτελέσουν στόχους ομάδων που θέλουν να εκδικηθούν για τον θάνατο του Κασέμ Σουλεϊμανί.

Παράλληλα σύνδεσμοι της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται σε επικοινωνία με αξιωματούχους της αμερικανικής πρεσβείας και της CIA, όπως επίσης και με τις αντίστοιχες υπηρεσίες του Ισραήλ. Μάλιστα, όπως αναφέρεται σχετικώς από αρμόδιες πηγές, έχουν ήδη τεθεί σε στενή παρακολούθηση πρόσωπα που κινούνται στους ιρανικούς κύκλους προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν αλλαγές στις κινήσεις και τις επαφές τους, με στόχο να διερευνηθούν οι προθέσεις του, ενώ ήδη αυξάνονται οι έλεγχοι στα σύνορα της χώρας – ειδικά σε άτομα που φθάνουν στα νησιά μαζί με τις μεταναστευτικές ροές.

Σε ό,τι αφορά την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, από το μεσημέρι της Παρασκευής έχουν ενισχυθεί τα μέτρα φύλαξης στην αμερικανική πρεσβεία, καθώς Οι Ελληνες επιτελείς δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να συμβεί το παραμικρό και να πιαστούν απροετοίμαστοι στο ενδεχόμενο μιας ενέργειας που θα έχει αρνητικό αντίκτυπο για τη χώρα μας.

Βέβαια, αυτό που διευκρινίζουν τα στελέχη του υπουργείου προστασίας του Πολίτη είναι ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια πληροφορία ή απτό στοιχείο που να δείχνει ότι υπάρχει κίνδυνος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.