Δολοφονία Ζέμπερη: Δυο φορές ισόβια και από το Εφετείο στον Σοροπίδη – Κανένα ελαφρυντικό

Κοινοποίηση:
ΔΩΡΑ

Tο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας ανακοίνωσε τα δύο φορές ισόβια για την υπόθεση της άγριας δολοφονίας της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, το 2017, μέσα στο Β’ Νεκροταφείο της Αθήνας.

Όπως και πρωτόδικα το Εφετείο επέβαλλε στον μοναδικό κατηγορούμενο της υπόθεσης Εμ. Σοροπίδη, δυο φορές ισόβια χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος, ο οποίος δεν παραβρέθηκε σε καμία από τις συνεδριάσεις του Εφετείου, κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα.

Νωρίτερα, η η υπεράσπιση του κατηγορουμένου είχε ζητήσει την αναγνώριση του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Ωστόσο, η εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα επισημαίνοντας ότι για την αναγνώριση του ελαφρυντικού δεν αρκεί η καλή συμπεριφορά στις φυλακές. Μάλιστα, όπως σημείωσε η εισαγγελέας δεν προκύπτει ότι ο κατηγορούμενος έχει σεβασμό στις ανθρώπινες αξίες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Γιατι 2 φορες ισοβια δεν καταλαβα? εδω δεν τρωνε ουτε μια φορα ισοβια οι Αλβανοι που σκοτωνουν αστυνομικους εν ωρα υπηρεσιας….

  2. Τον ηθικο αυτουργο τον βρηκε η αστυνομια?

Comments are closed.