Δικογραφία για Μητροπολίτη! Έθεσε σε κίνδυνο δεκάδες πιστούς…

Κοινοποίηση:
ieros_naos_1200nn

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Μητροπολίτη Κηθύρων να ανοίξει κανονικά τις εκκλησίες παρά τα κυβερνητικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης τους Κορωνοϊού.

Ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ, παρά τους νεκρούς που μετρά η Ελλάδα και τις εικόνες από τις υπόλοιπες χώρες που έχουν πληγεί από την πανδημία με χιλιάδες νεκρούς, αγνόησε όλα τα μέτρα για την αποφυγή συνωστισμών και άφησε τις πόρτες του Μητροπολιτικού ναού του Εσταυρωμένου στη Χώρα των Κυθήρων ανοικτές, με τις καμπάνες να χτυπούν και να καλούν τους πιστούς να προσέλθουν στο ναό.

Το γεγονός επιβεβαίωσε o δήμαρχος Κυθηρων, Στράτος Χαρχαλάκης ο οποίος είπε μεταξύ άλλων πως ο Μητροπολίτης «Παραβαίνει πλήρως τις εντολές της κυβέρνησης σε ότι αφορά τις συνάξεις στις εκκλησίες και τις ιεροπραξίες και αυτή τη στιγμή είναι στην αστυνομία. Έγιναν αναφορές και κινήθηκαν οι διαδικασίες. Έχει συνταχθεί δικογραφία και έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας».

Ο κ. Χαρχαλάκης αναφέρει ακόμη πως χθες στα Κύθηρα έγινε ανοιχτή λειτουργία και σε δεύτερη εκκλησία στον Ποταμο: «Έχει από χθες ανοικτές τις εκκλησίες, κανονικά με κωδωνοκρουσίες. Όχι όλες τις εκκλησίες δυο συγκεκριμένους ναούς, στον έναν λειτούργησε ο ίδιος. Αυτή τη στιγμή απ όσο ξέρω καταθέτει στο αστυνομικό τμήμα».

Ο δήμαρχος ανέφερε τέλος πως χθες στο ναό των ήταν λίγοι πιστοί, ο δεσπότης, ψάλτες και διάκονοι ωστόσο στα Κυθηρα οι εκκλησίες είναι μικρές και έτσι ο συνωστισμός δεν μπορεί να αποφευχθεί.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. Η κυβέρνηση να σταματήσει αμέσως ότι δηποτε για τον πάτερ .Νομίζουν δεν καταλαβαίνουμε δεν γιορτάσαμε κούλουμα που σηματοδοτούν την Μ.Σαρακοστη δεν ακούγονται οι Ύμνοι της Παναγίας δεν χτυπούν οι καμπάνες σήμερα της Σταυροπροσκυνήσεως δεν θα γιορταστεί ο Ευαγγελισμός δεν θα γίνει παρέλαση όλα για τον κορονοιο λένε ντροπή .Δεν μπορούσε ένας παπάς μέσα σε μια εκκλησία μόνος να λειτουργήσει?Μας δουλεύουν όλους .Όσο για τον πάτερ καλά έκανε και μπράβο του!!!!

  2. Θ’ αγιάσει αυτός. Όλοι οι άλλοι την κάνανε γαργάρα την απαγόρευση και μας τους προβάλλετε διαρκώς.
    Ο ένας βρίζει τις γιαγιάδες, ο άλλος λέει να κάνουμε υπακοή, ο τρίτος λέει ε, τι να κάνουμε τώρα, αφού έτσι λέει η κυβέρνηση να ταπεινωθούμε. Μάλλον κάτι δεν έχουν καταλάβει καλά. Το δυστύχημα είναι ότι τόσοι είναι οι πιστοί, πέντε άτομα σε μία εκκλησία. Όσο για τους δεσποτάδες, δεν είναι ούτε πέντε, ένας είναι όπως βλέπουμε…

  3. ΕΥΓΕ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΥΘΗΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΥΓΙΕΙΣ ΑΝΟΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΑΣΟΝΙΚΑ ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΟΜΑΡΙΑ……

  4. Μπραβο δημαρχε .για ολα φταιει ξ εκκλησια. Χαμενε κουραδα.

  5. Ολοι οι σκατορουφιανοι τωρα ειναι η χαρα τους… Αυτος παει βολτα.. Αυτος βγηκε απ το.σπιτι του.. αυτος κανει λειτουργια στην.εκκλησια.. Αυτος εφυγε για το χωριο του, αυυος εχι παρτυ σπιτι του.. Σκατορουφιανοι οπως και στην.κατοχη να σωσουν την κολαρα τους

Comments are closed.