Διαρκές έγκλημα… στη Γάζα: Μια οβίδα του ισραηλινού στρατού…, 5.000 νεκρές ζωές

Κοινοποίηση:
8b776126fb8bd5bbf70174f1411b0f2e_XL

Με τη συζήτηση σε διεθνές επίπεδο να συνεχίζεται για το κατά πόσο το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Λωρίδα της Γάζας, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters προχωρά σε μια νέα συγκλονιστική αποκάλυψη για τη δράση του ισραηλινού στρατού.
Όπως αναφέρει, όταν μια ισραηλινή βόμβα έπληξε τη μεγαλύτερη κλινική γονιμότητας της Γάζας τον περασμένο Δεκέμβριο, η έκρηξη έπληξε… και πέντε δεξαμενές υγρού αζώτου που ήταν αποθηκευμένες σε μια γωνία της εμβρυολογικής μονάδας.
Καθώς το εξαιρετικά κρύο υγρό εξατμίστηκε, η θερμοκρασία μέσα στις δεξαμενές αυξήθηκε δραματικά, καταστρέφοντας περισσότερα από 4.000 έμβρυα και άλλα 1.000 δείγματα σπέρματος και μη γονιμοποιημένων ωαρίων που ήταν αποθηκευμένα στο κέντρο εξωσωματικής γονιμοποίησης Al Basma της πόλης της Γάζας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα έμβρυα σε αυτές τις δεξαμενές ήταν η τελευταία ελπίδα για εκατοντάδες ζευγάρια Παλαιστινίων που είναι αντιμέτωπα με πρόβλημα γονιμότητας.

Τραγωδία

«Γνωρίζουμε βαθιά τι σήμαιναν αυτές οι 5.000 ζωές, ή εν δυνάμει ζωές, για τους γονείς, για το μέλλον ή για το παρελθόν τους», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Bahaeldeen Ghalayini, μαιευτήρας και γυναικολόγος εκπαιδευμένος στο Cambridge που ίδρυσε την κλινική το 1997.
Όπως είπε, τουλάχιστον τα μισά από αυτά τα ζευγάρια δεν θα έχουν άλλη ευκαιρία να αποκτήσουν παιδιά.
«Η καρδιά μου θρυμματίστηκε σε εκατομμύρια κομμάτια» υποστήριξε ο Ghalayini.
Στη Λωρίδα της Γάζας είναι σύνηθες οι πολυμελείς οικογένειες.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο μισός πληθυσμός είναι ηλικίας κάτω των 18 ετών, ενώ το ποσοστό γονιμότητας είναι υψηλό, καθώς αναλογούν 3,38 γεννήσεις ανά γυναίκα.
Εκτιμάται πως τουλάχιστον 9 κλινικές στη Γάζα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν εξωσωματική γονιμοποίηση, με τα περισσότερα κατεψυγμένα έμβρυα να βρίσκονται στο Al Basma.
Ο Ghalayini υποστηρίζει πως δεν γνωρίζει εάν η επίθεση των Ισραηλινών στόχευε ή όχι το κέντρο εξωσωματικής γονιμοποίησης.
«Όλες αυτές οι ζωές σκοτώθηκαν ή αφαιρέθηκαν: 5.000 ζωές με μια οβίδα» είπε ο Ghalayini.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response