Διαμαρτυρήθηκε κανείς; – Χθες στην Αγία Σοφία Τραπεζούντας διάβασαν το κοράνι

Κοινοποίηση:
ayasofya_1

Δεν έχει τέλος ο εμπαιγμός των Ελληνορθόδοξων ανά τον κόσμο. Χθες στην Αγία Σοφία Τραπεζούντας διαβάστηκε το κοράνι, καθώς από το 2013 ο ναός έχει αποχαρακτηριστεί από μουσείο και μετατράπηκε σε τζαμί.

Την ίδια ημέρα που έγιναν τα «εγκαίνια» της ανανεωμένης Σουμελά, άνοιξε και η Αγία Σοφία Τραπεζούντας. Ο βυζαντινός ναός που οικοδομήθηκε στα χρόνια του Μανουήλ Α΄ Μεγάλου Κομνηνού, στο πρώτο μισό του 13ου αιώνα, είναι κλειστός από τον Δεκέμβριο του 2018. Βέβαια, πλέον αναφέρεται ως «τζαμί της Αγίας Σοφίας», καθώς το 2013 έχασε την ιδιότητα του μουσείου και, παρά τις συνεχείς προσφυγές στην τουρκική Δικαιοσύνη, παραμένει τζαμί.

Σύμφωνα με το pontos-news.gr χθες στην Αγία Σοφία Τραπεζούντας διαβάστηκαν αποσπάσματα από το κοράνι παρουσία του επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Ιδρυμάτων (Βακουφίων) Μπουρχάν Ερσόι, στη δικαιοδοσία του οποίου πέρασε ο ναός μετά τη μετατροπή του σε τζαμί.

Να σημειωθεί ότι το άνοιγμα των δύο μνημείων συνέπεσε με την έναρξη του Κουρμπάν Μπαϊράμ, της δεύτερης μεγαλύτερης θρησκευτικής γιορτής των μουσουλμάνων, που φέτος είναι από τις 30 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. τι έκανε ο Βαρθολομαίος πήγε και αυτός εκεί να διαβάσει το κουραδι;;

Comments are closed.