Διάβημα ΥΠΕΞ στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα για την απέλαση 8 Ελλήνων διπλωματών από τη Ρωσία

Κοινοποίηση:
ΥΠΕΞ

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών πραγματοποίησε νωρίτερα διάβημα προς τον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα, αναφορικά με την απέλαση οκτώ Ελλήνων διπλωματών από τις διπλωματικές και προξενικές Αρχές στην Ρωσία.

Τόνισε ότι η ρωσική αντίδραση ήταν δυσανάλογη σε σύγκριση με τα μέτρα που είχε ανακοινώσει η χώρα μας κατά συγκεκριμένων Ρώσων διπλωματών, οι οποίοι είχαν κηρυχθεί ανεπιθύμητοι, καθώς είχαν αποδεδειγμένα επιδείξει δράση που δεν συνάδει με διπλωματική τους ιδιότητα, σύμφωνα με τις διατάξεις της Σύμβασης της Βιέννης για τις Διπλωματικές Σχέσεις του 1961 και της Σύμβασης της Βιέννης για τις Προξενικές Σχέσεις του 1963.

Αντιθέτως, οι απελάσεις των Ελλήνων διπλωματών δεν έχουν καμία δικαιολογητική βάση, πέραν του ότι λειτουργούν ως δυσανάλογα αντίποινα. Υπογραμμίστηκε επίσης ότι οι ανωτέρω Έλληνες διπλωμάτες σε καμία περίπτωση δεν παραβίασαν τις Συμβάσεις της Βιέννης.

Τέλος, εκφράστηκε η διαμαρτυρία της ελληνικής πλευράς για το περιεχόμενο πρόσφατων δηλώσεων Ρώσων αξιωματούχων και τονίστηκε ότι θα πρέπει να αποφεύγονται γενικεύσεις και διατύπωση κατηγοριών εναντίον της χώρας μας που δεν μπορούν να επαληθευθούν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Δεν ντρέπεστε ρε σαχλοκούδουνα να ζητάτε και τα ρέστα από τη Ρωσία με τόσα που έχετε κάνει εναντίον του Πούτιν;

  2. Αγαπητέ βλαδίμηρε ξέρω ούτε να φας και να αεριστείς δεν θα μπορείς με το διάβημα των Ελλήνων ηλιθίων που μας κυβερνάνε… πως θα αντέξεις ….από το φόβο που σου προκάλεσαν οι έλληνες πισωγλέντηδες της βουλής ένα θεός το ξέρει!!!!

  3. Για γελια ειναι οι ανθρωποι, εδιωξαν χωρις λογο, γιατι τους το ζητησε η Αμερικανιδα υφ. εξωτ. Νουλαντ, 12 Ρωσους δηπλωματες και τωρα που ο Ρωσους διωχνει 8 , ζητουν και τα ρεστα και ας πηρανε στην Μαδριτη απο τα τρια το μακρυτερο, ενω ο Μπαιντεν ευχαριστησε τον τουρκο!!!!!! Αντε κοροιδα και εις ανωτερα!!!!!!!!!

  4. ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΣΑΣ ΚΑΝΑΝΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΙΚΑ ΠΑΡΤΑΛΙΑ…….ΤΑ ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΕΖΟΝ ΜΕ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΠΑΤΗΡΟΤΟΥΡΙΣΤΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΑΙΡΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ…….ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΖΗΜΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΩΝ ΦΡΑΓΓΑΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΑΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗ ΘΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ ΠΑΡΤΑΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗ ΘΑ ΛΕΤΕ…ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΒΗΜΑΤΑ ΣΤΙΝ ΣΟΥΦΡΑ ΣΑΣ ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΕΤΑΙ………

  5. Βλαδιμηρε σαλταρησες τωρα με αυτο το διαβημα του υπουργειου διεθνους δικαιου των ραγιαδων! Για σε παρακαλω συνετισε τη Ζαχαροβα να εκφραζεται καλυτερα!
    Απο το Αθηναμπαντ του Ελλαδισταν παρακληση κατεβα και παρακατω να ξεβρωμησεις τη Βαλκανικη! Τωρα πουκανε και ο Μογγολογαν τη ματσολα στο ΝΑΤΟ να ευλογησει Φινλανδους και Σουηδους ποιος σε πιανει!

Comments are closed.